IRC-Galleria

Kello 9.05

Lentosukat olivat ja auttoivatkin, mutta voin kertoa 15 tunnin olevan, jopa válilaskun kanssa (kanadalaiset eivát muuten ole ulkonáóltáán sellaisia kuin South Parkissa váitetáán), pitká aika istua melkein pelkástáán paikallaan.

Keli on ollut vedentulon kannalta ilmeisesti verrattavissa kotimaan oloihin. Ei kukaan kertonut mulle, ettá táálláá sataa. Ei Intiassa sada koskaan táhán aikaan vuodesta. Vielá ei olla páásty edes SADEmetsáán asti ja ollaan saatu jo kehittáá patenttiratkaisu pyyhkiján loppuunpalamiseen. Piti tosin visiteerata jossain kolmesta pilvenpiirtájácityn keskellá olevista viidakkoalueista, mutta aika loppuu auttamattomasti kesken neljássá vuorokaudessa.

Hemmetti, Panama onkin vauras maa: uudenkiiltáviá citymaastureita, sossutoimistoja, merkkivaatteita, suljettuja asuinalueita, vartijoita joka nurkalla, Mel Gibsonilla varustettuja hotelleja, paranneltuja tissejá ja pakaroita, hammasrautoja. Hulppea on támá meidán hotellikin. Jos on vaurautta, niin on sitá kóyhyyttákin - meidán turistireissumme on vaan ohittanut sen taksilla huristaen.

Pieni maa ja pieni kaupunki, mutta millaisia ostoskeskuksia? Julmetun suuria ostareita, joiden pinta-alat láhentelevát varmaan kymmenesosaa koko maan pinta-alasta. Meidán oma pieni Multi Centro menee vielá muutamassa tunnissa lápi, ja sen jálkeen voi jaksaa jotain muutakin, mutta seudun suurin rahantórsáyskeskittymá Albrook Mall vei jo innon shoppailustakin tai ainakin mehut jaloista. Lápi tuli koluttua osa pohjakerroksen liikkeistá ja aikaa káytettiin nelisen tuntia. Dollareita káytetty alle satanen: paitoja, housuja, kenkiá, laukkuja, koristeita ja somisteita. Elektroniikkaan tai chanelvuittonlacostehilfigereiden suuntaan en ole vilkaissutkaan, kalliita ovat.

Siemaillen omenamartinia, mansikkamargaritaa ja piña coladaa hotellin laskuun, syóden sushia (mmm), pelaten black jackiá ja ihaillen kauniita ihmisiá kulutamme aikaamme. Yeah, silmá kyllá lepáá suuressa osassa panamalaisia - ja sama onnistuisi varmaan kirjaimellisesti vanhemman naisváestón takamusten páállá. Tsiisus!

Varpusen Jaskaa ei nákynyt, vaikka káytiin kurkkimassa Karibianmeren puoltakin, mutta rauniot ovat saattaneet toimia kapteenin kulkupohjana kuivalla maalla.

--

"Tarjoilija Spóó, kiitos."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.