IRC-Galleria

TuRRiKKa

TuRRiKKa

a.k.a. Paha Setä
Nonii, tänään tuli seikkailtua sitte Vatikaanissa Pietarinkirkon alapuolisiin katakombeihin. Siellä oli hautaa ensimmäisiltä kristillisiltä vuosisadoilta, ihan hienoa settiä muuten paitti että keisari Konstantinus oli sitte laittanu ilmeisesti 300-luvulla nekropolia matalaksi ku se halus rakennuttaa siihen basilikan. Kiitettävän ahtaita käytäviä oli kuitenni, pääsin leikkimään rohkeaa arkeologia vaikka vähän tuli mieleen ku penskana rakensin liian pienen lumilinnan ja olin sitte jäähä jumiin sinne helevetin igluun. Onneksi ei oo klaustrofobiaa, muuten vois jäähä oman alan hommat vähiin ku ei kehtais ryömiä kammiohaudassa taskulamppu hampaissa 12 metriä kalliota pään päällä. Semmottisia ne on nää Välimeren tutkimuksen päivähommat.

No, pääpalkintonahan mulla oli se että näkis sen pyhän Pietarin haudan, kun se Pietarinkirkko on kuulemma rakennettu siihen päälle silleen, että se keskusalttari on just sen haudan yläpuolella. Ja totta helevetissä, olihan siellä sitten perimätiedon kertomat kaks muuria suojelemassa sitä hautaa, mutta ei siellä haudassa mitään ollu. Olivat sitte löytäneet siitä haudan vierestä semmosen 300-luvulta peräisin olevan muurin yhteydestä jottai luunkappaleita, ja kun kerta muurissa luki "Petrus eni" raapustettuna, elikkä kreikankielellä "Peter was here", ni TOTTAKAI ne oli just Pietarin luut. Jottain ovelaa kehystarinaa ne oli keksiny että Konstantinus oli 300-luvulla basilikaa kyhätessä löytäny sen vainaan jäännökset sieltä ja laittanu ovelasti piiloon muuriin, jottei ihimiset pöllis niitä. Uskoo ken tahtoo, kyllä mä sen uskon että siinä on ollu eka vuosisadalta peräisin ollu hauta, jota on sitte sanottu Pietarin viimeiseksi leposijaksi, mutta ei menis läpi noin hepposet todisteet jos ite rupeisin julistaan joidenki soppaluiden perusteella että "kattokaas, löysin Herkuleksen ja tossa vieressä taitaa olla Elvis".

Olipa kuitenni edellinen paavi elikkä Karol-poitsu halunnu leikkiä näillä pyhillä reliikeillä ku se oli ottanu luodin nahkaansa sillon vuonna -81 ku Mehmet oli ollu KGB:n asialla murhahommissa (niin niin), ja ihme ja kumma, melekein kaks vuosituhatta(?) paikallaan pysyneet ihimeluut oli sitte roudattu saman tien paaville hipelöitäviksi. Liekö jutussa sitten perää, hengissähän se selevis, ja siitä lähtien on kuulemma ne pari luunkappaletta ollu paavin huoneistossa tallessa. Loput ilmeisesti kuitenki Pete-paran tomumajan jäännöksistä oli edelleen jossain lasiuurnissa siellä muurin vieressä. Vaikee sanoa, oli siellä joku kolo muurissa mutta tiedä sitten, mitä siellä oli piilossa. Eivät päästäneet konttaileen vaikka kysyin oikein kohteliaasti.

Muita surkeita uutisia: on vissiin menny sitte Alexanderplatz-jazzmesta kiinni kesäksi. Ei ihime, että pepe möi mulle ihan mielissään sen klubikortin, vaikka onhan se puoli vuotta voimassa. En taida olla enää syksyllä Roomassa ihmettelemässä. Vittu. Pitänee sitte turvautua näiden paikallisten pubien suomaan turvapaikkaan iltaisin.

Nojoo, edes oma tutkimus etenee ihan tyydyttävästi. Huomenna taas työhommiin.

Over and Out.

--RoomaTurri

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.