IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

[Ei aihetta]Torstai 24.09.2009 11:01

Tutkittiin että Raiku olis näillä mitoilla Suomen toiseksi pisin piekkaritamma, mikä on melko epätodennäköistä. Yritän mitata kotona jotenkin uusiksi ja tasan laitan Perttuselle postia jos saan erilaisia lukemia.

[Ei aihetta]Keskiviikko 23.09.2009 23:56

Raiku on edelleen III palkinnolla pienkirjoissa. Saimme kyllä kivasti käyttöpisteitä nostettua eli nyt saatiin 15 pistettä ja koeratsastaja tykkäsi tammasta ja kehui symppikseksi ja yritteliääksi. MUTTA, lautakunta päätti pudottaa rakennepisteet entisistä 38:sta 35, eli päättivät että Raikun tyyppi ja runko ovat pudonneet seiskasta ja kasista kutoseksi kumpikin. Aika hassua...

Lisäksi tamma on kutistunut 146 sentistä 144 senttiin, leventynyt ryntäiltä 10 senttiä, ja venynyt vartalon pituutta 11 senttiä!!! Eli se olisi +24cm eli pitkä kuin tavarajuna jos tuo mitta pitää todella paikkaansa. Täytyy kyllä koittaa mitata itsekin, tuntuu vähän hassulta. Nimittäin Nisula meinasi unohtaa esim. sen että tammalla oli hokit takana lautaskorkeutta mitattaessa, vaikka se kahdesti hänelle sanottiin.

[Ei aihetta]Perjantai 11.09.2009 12:33

Myös Ukkis on myytävänä. Muuten kaatuu talous jos ne työt loppuu (tai siis loppuvat kyllä nykyisessä paikassa kuun vaihteessa, ei ole mikään JOS). Toki olen alustavasti menossa muuallekin haastatteluun mutta nyt näyttää tilanne tältä. Iso harmitus ja stressi.

Ukkis on toista viikkoa Eevalla opetuksessa, tulee lokakuun alussa takaisin.

[Ei aihetta]Sunnuntai 06.09.2009 23:49

Pyry halutaan ostaa. Yhteyksissä on oltu jo jonkin aikaa, ja ylläpitoon se ainakin lähtee, katsotaan sitten suostuisivatko "vain" ylläpitoon vaan haluavatko yhä tehdä kaupat...

Rikustakin tuli kysely. Muuten OK, mutta viestissä sanottiin moneen kertaan miten hevonen tulisi ainoaksi hevoseksi, eikä aikomustakaan hankkia missään vaiheessa mitään muuta kaveria kuin kaksi tallikissaa (!).

Vastasin niin kohteliaasti kuin kykenin, että en myy hevosta, varsinkaan nuorta orivarsaa ainoaksi hevoseksi.

Kokeilin tänään uutta satulaa, Barefoot Nevadaa. Satula oli aivan ihana ja Pyrykin oli niin hyväntuulinen ja pehmeä ratsastaa, pelkällä painolla vaihtelin suuntaa ja vauhtia, ohjat löysänä sekä ravissa että laukassa!!! On se upea hevonen.

Ennen ratsastusta ajoin Rikun viikon tauon jälkeen, jopa oli pöllöilyenergiaa kertynyt. Kyllä se siltikin toimi hienosti, vaikka välillä teki mieli ottaa ritolat ja vaihtaa suuntaa arvaamatta :)

Iltasella muokkailin taas laitumia uuteen uskoon, takapelto on nyt pois käytöstä ja isompi laidun jaettu puoliksi (ennen oli keskimmäinen kylvetty osa aidattu pois käytöstä).

Meidän oranssi kissa jäi lauantai-iltana auton alle, loukkasi takajalkansa (ja hännän). Illalla töiden jälkeen sen huomasin ja laitoin pehmustettuun häkkiin yöksi. Siihen aikaan ei enää oikein voinut soitella lopettajaakaan, soittelin sitten heti 7 jälkeen aamulla eläinlääkärille ja tultiin siihen tulokseen että viisainta on lopettaa, kun ei ole edes täysin kesy kissa. Satun mies sen sitten kävi aamusella ampumassa, kissan nauttiessa häkissä herkkuateriaa. Ei varmaan kerennyt tajuta mitään.

Illalla mietin hermostuneena joudunko vasaroimaan sen hengiltä kun ei tuntunut ketään pyssymiestä olevan tuttavapiirissä eikä oikein houkuttanut lähteä kuljettamaankaan suht vapaana elänyttä kissaa autolla ja eläinlääkäriin stressaamaan, kun kissa yritti kiipeillä jo kotonakin pitkin häkin seiniä karkuun kun jouduttiin siirtelemään.

Mulla on huomenna C1E teoriakoe. Pitäis vissiin lukeakin vähän...

[Ei aihetta]Tiistai 25.08.2009 01:24

taas ajeltiin Rikulla ;) Väännettiin eka kärryn aisoja alaspäin, jolloin tuo etuosan vaneri jäi liian korkealle ja ajoasento huono. Pitää silpasta vanerista puolet pois niin ei tarvii ajella kädet pystyssä :) Kuvan otti Elina.

Varsalla oli intoa juosta peltoa ympäri kovastikin, eikä hionnutkaan yhtään. Jotenkin itsestä tuntuu että se 3x viikkoon on sille vielä liikaa kun se on noin pikkanenkin??

Korkattiin uus karsinakin, Riku kävi siellä syömässä kaurat lenkin jälkeen.

Ukkistakin pitäis alkaa valmistella.

Ilmoitin varsat Ykan näyttelyyn ja Raikun Ouluun.

[Ei aihetta]Perjantai 21.08.2009 11:15

Ai niin, Pyryä voisin EHKÄ tarjota vielä ylläpitoon jos kiinnostuneita löytyy. Se on kyllä tosi hyvä kaveri varsoille, mutta kyllä se kukkaroa helpottais jos yks olis vähempi pihassa ainakin talven ajan... Mieluiten seurahevoseksi ja maastoiluun, ajeluun, ei enää kovaan päivittäiseen liikutukseen.

[Ei aihetta]Perjantai 21.08.2009 11:05

Rikulla on ajettu nyt kahdesti kotiintulon jälkeen. Pelittää sitten ihan upeasti, vaikea käsittää että se on vasta vuosikas orivarsa. Eilen ajettiin niin että Elina ratsasti Raikulla mukana. Ajettiin ihan vierellä ja perässä kiinni ja Riku vain pari kertaa hörähti sille. Vastaan tuli iso traktori rehukärryn kanssa (väistettiin isoon liittymään), 3 autoa, 2 pyöräilijää ja lastenvaunut :) Se myös ravaa tasaista askelta hyvällä rytmillä, ei yritäkään laukata, ei kopsi eikä kompuroi.

Raikua on treenailtu 2-3krt viikkoon ja sunnuntaina vien sen takaisin kempeleeseen valmistautumaan kantakirjaukseen. Mintti käy sitä alkuviikosta kokeilemassa ja päättää sitten monestiko käy sitä ratsastamassa ennen näyttelyä.

Olisin vienyt varsat Nivalan mätsäriin vaan eiköhän pätkäisseet töitä lauantaille. Pitää vissiin mennä kylmiltään sitten sinne ykan näyttelyyn.

Hildalla on ultra viikon päästä. Ajattelin että vielä voisi yhdesti uusia jos ei ole tiine.

Olen myynyt Circle A:n länkkärin ja ostanut Barefoot Nevadan tilalle (ajatuksella että se sopii sitten Hildallekin kun sillä aletaan ratsastaa, Circle A olisi sille liian iso). Jos hyvävarainen olisin en olis luopunut tosta satulasta, mutta nyt ei pysty pitämään kahta ton arvoista yhtäaikaa. Postitukset vielä pitäis hoitaa :)

[Ei aihetta]Keskiviikko 29.07.2009 00:37

Mä voisin puunata ja maksaa Luumun Mustialaan, mutta kuka sen sinne veis ja esittäis??? Maksua vastaan tietenkin...

Pohjanmaan Poninäyttely 26.7.2009Maanantai 27.07.2009 02:01

Norrgårdens Blunder
- I-palk. & luokkavoittaja 1v orivarsat
- I-palk ja 40 pistettä Hippoksen kehästä

Ei tule pojasta vielä ruunaa! :D

Huomisaamuna haetaan Hilda miehelään.

HastigurLauantai 25.07.2009 23:58

2007 uusinta-arvostelu:
Mitat: 141 - 132 - 137 - 144 - 64 - 40 - 47 - 44 - 30 - 18
Erittäin hyvärakenteinen ori, jolla on hyvät nelikäyntiratsastusominaisuudet.
Rakenne: 8,0 - 8,5 - 8,0 - 9,0 - 8,0 - 7,0 - 8,5 = 8,23
Ratsastusominaisuudet: 8,0 - 8,0 - 8,5 - 6,0 - 9,0 - 8,0 - 8,0 - 8,0 = 7,86
Yht. 8,04 - I palkinto

Kuvat ko. näyttelystä:
http://spider.lemtek.fi/nissu/showimg.php?file=/2007/jalostusnayttely07/sunnuntai/Hastigur_fra_Brekkufelli3.jpg