IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

raamatullinen..??Lauantai 22.03.2008 20:51

Ärsyttävät
ärsyttäviä ovat ne,
jotka toisen ihmisten elämiä tonkivat

ärsyttäviä ovat ne,
jotka niillä kehuskelevat

ärsyttäviä ovat ne,
jotka pyytävät mielipidettä,
mutta eivät edes kuuntele

ärsyttäviä ovat ne,
joille mielipiteen sanottua tuhahtelevat,
että en osallistu elämään



23.01.2008

Runoistasi ylipäänsä ainakin minulle välittyi sellainen lapsenomainen tunnelma. En tiedä, mistä tunnelma johtuu. Ehkäpä kirjoitustyylistäsi?

Tätä runoa päädyin kommentoimaan ehkä noiden yhtymäkohtien Raamattuun takia. Vaikken olekaan kovin uskonnollinen ihminen, niin sen verran huomaan Raamatun yhtymäkohtia, että alkaa aina kiinnostaa. Jotenkin sinun runosi soljuu eteenpäin samassa hengessä kuin periaatteessa kyseinen Raamatun teksti, eli runosi ikään kuin kehittyy vähitellen.

Käyn runosi läpi säkeistöttäin ja koitan parhaani mukaan sitä myös kommentoida. Eli runosi aloitussäe on hyvä. Tosin tonkivat kuulostaa minun korvissani hiukan hassulta tuossa. Siinä pitäisi olla muuten toisten, ei toisen. Toisessa säkeistössä ideaa on hiukan enemmän, mutta toisaalta jotenkin minulle jää epäselväksi, mihin tuo niillä oikeastaan viittaa-toisten ihmisten elämiinkö? Vai johonkin muuhun?

Kolmannessa säkeistössä toteat mielipiteesi suoraan. Ylipäänsä runossasi on asennetta ja ideaa paljon yhdistettynä mielenkiintoisesti Raamattuun. Toisaalta jollei tietäisi sitä pohja-ajatusta, niin vähitellen toisto alkaisi tökkiä. Lopetussäkeesi on hyvä, mutta tuo lopetusta edeltävä säkeistö tuntuu ristiriitaiselta. Tuhahtelu yhdistettynä vakavahkoon lopetukseen tuntuu lähinnä siltä, että nyt siellä on siilejä tuhisemassa. Tosin tuo voi olla minun korvissani ja joku muu voi ajatella asian eri tavalla.

Kokonaisuutena runossasi on paljon ideaa, mutta sitten sellaista johdonmukaisuutta kaipaan vielä lisää. Toisaalta ei runoasi missään tapauksessa huonoksi voi sanoa, päinvastoin.>
Arvostelija: Beth
13.03.2008

(kirjotin joskus koulussa ku otti ihan kamalan kamalista päähän justiinsa ton laiset ihmiset.....)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.