IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti
Nyt tarvitaan teknistä neuvoa. Kun mies on tekniikanasioissa yhtä taitava kuin georgebushmanni politiikassa, niin eihän siitä mitään synny. Tai syntyy, mutta kuka tässä katastrofia on etsimässä. Joten jos löytyy minua fiksumpia mäkiauton ohjausjärjestelmän suunnittelijoita niin nyt ideat kehiin. Kiitos.

Pienten Kääpiöiden mäkiautoprojekti on siis vaiheessa, jossa vain jarru ja ohjaus puuttuu. Toisaalta jarruhan on vain heikkohermoisia varten suunniteltu vauhdin surma, mutta ohjaus... sillä sattaisi olla jotain käyttöä. Etenkin, kun mäkiauton kotiradaksi suunniteltu puhelinmaston mäkitie on perin mutkainen. Ja jyrkkä. Vaarallinen yhdistelmä mäkiautolle, jossa ei ole ohjausta ja jarrua.

Kääpiö Mikko on raatanut mäkiauton kimpussa uskomattomalla innolla. Eilen oli jopa hetkittäin nähtävissä varsinainen luoonoharvinaisuus. Meinaan Mikon työnteolla hankkima hikipisara otsalla. Taka-akselin ylimääräisen pätkän sahaaminen rautasahalla oli melko työteliäs suoritus.

Autossa on nyt hieno penkki, takaspoileri, turvakaaret, takarenkaat...Oikeastaan vain tuo etupään konstruktio puutuu. Katsotaan, mitä tämä päivä tuo tullessaan. Tiituskin on ollut kykyjensä ja hermojensa rajoissa mukana projektissa. Hänessä onkin nähtävissä aitoa savolaista piällysmiesasenetta. Ideoita ja neuvoja, niitä on kyllä riittänyt.

Eilen oli työteliäs päivä muutenkin. Naapurin metsästä kerättiin ja kärrättiin kaksi auton peräkärryllistä polttopuita omaan pihaan ja ulovarastojen siivousprojekti saatiin päätökseen. Löytyi muuten paljon hyödyllistä jonka olin kuvitellut jo kadonneen ikiajoiksi.

Kaiken tämän keskellä ehdittiin vielä hoitamaan yhteisiä asioita. Halmenimen koulun tiimoilta kuten myös Savonlinnan liikenneratkaisujen nytkäyttämiseksi. Hauskaa puuhaa muun touhuamisen lomassa. Mutta joskus niin auttamattoman takkuista. Nytkin toinen asioista junna apaikoillaan, onneksi toinen sentään tuntuu etenevän.

Tätä päivää olenkin sitten odottanut jo muutaman vuoden. Tänään riittävän korkea taho ilmoittaa, että eiköhän se Savonlinnan ohitustie olisi nyt rakennettava. Tuo päätös koskee vuoden 2007 valtion budjettia. Kun tämä korkea taho niin ilmoittaa, niin en oikein usko, että sitä enää kukaan muuksi muttaa budjetin myöhemmissä käsittelyissä. Niinpä Savonlinnan liikenneturvallisuus, ympäristöystävällisyys, kehitys ja moni muu asia voi ottaa aimo askeleen eteenpäin tämän ratkaisun myötä.

On sitä odotettukin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.