IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Takana tiukka päiväSunnuntai 30.04.2006 10:18

Kun listasin eilisessä päiväkirjassa töitä, niin tuli sellainen fiilis että laiska töitään luettelee. Mutta yllätys, yllätys, melkein kaikki tuli tehtyä.

Tuli vielä kahden Kääpiön kanssa siivottua Ankkalinna ja siirrettyä minipossu Piki ulkokarsinaan. Leenua, Liinua, Tiinua ja Hannaahan ei vielä voi ulos päästää vaikka he sitä kovin haluaisivat. Kuten ei Amadeusta ja hänen naisiaankan. Lintuinfluenssan riski nähkääs. Enkä halua, että he sairastuisivat. Mutta Piki oli sangen mielissään ulospääsystään.

Kun kaiken tuon touhuamisen jälkeen tehtiin Rakkaan Vaimon kanssa jälleen perinteinen lenkki ja sen jälkeen sukellettiin saunaan, niin johan ramasi. Mutta sinnikkäästi katsottiin vielä Kääpiöiden kanssa Valo. Joka oli edelleen hyvä. Nuorimmainen Kääpiö kysyikin, milloin tulee Valo II. Pitääpä kysyä Ohjaajalta.

Mä olin luullut ja vannonutkin, että sauvahommiin mä en ryhdy. Se on musta ollut jotenkin niin luonnotonta ja perverssiä. No eilen mä sitten kokeilin parin kilometrin verran. Ja nyt on tunnustettava, että yläkropasta löytyi ilmeisesti käyttämättömiä lihaksia. Ovat meinaten sen verran kipeet. Onkohan tää tulkittava niin, että sauvoja kanntaa jatkosakin hyödyntää. On se noloo.

Nyt sitten pikku hiljaa vapun valmisteluihin. Täällä vappu on niin kovin erilainen kuin edellisessä elämässä. Marssillekaan ei voi mennä vaikka mieli tekisi. Tää on yksi tän homman heikkouksia. Vappumarssi ja -juhlat ovat sentään olleet Rakkaalle Vaimolle ja minulle yksi ihan keskeisiä aatteellisia kiksejä tuottavia juttuja. Mutta jostain on luovuttava että saa jotain muuta. Vaikka koenkin tämän epäoikeudenmukaisesksi itseäni kohtaan.

Mutta lapset odotavat vappua ja vaikka heistä muutamat haluaisivat marssillekin mieltään osoittamaan ja riekkumaan niin nyt on vaan elettävä tämän ahdasmielisen pakon kanssa ilman marssia. Mutta tehdään muuten Vapusta sitä miellyttävämpi täällä kotona.

Onni on onniLauantai 29.04.2006 10:16

Mä pidän ihan oikeesti meidän mäykystä Onnista. Suorastaan rakastan sitä niin kuin nyt ihminen voi eläintä rakastaa. Melkein aina. Mutta tänä aamuna se karvaturri ei ollut suurin suosikkini halutessaan hieman ennen kuutta pihalle. Mä ymmärrän, et kusettaa, mut voisko sitä opetella sittenkin pidättelemään hieman pidempään.

Vai oliko se vaan se kuuluisa sisäinen kello. Meinaan Onnissa. Että tähän aikaan on ollut tapana nousta. Ja olisi syytä nousta tänäänkin huolimatta siitä, että on lauantai. Vai oliko se kosto sitä, että unohdin Onnin eilen illalla liki tunniksi yksin pimeään????t llaan sitten pystyssä.

No nyt ollaan sitten pystyssä ja melkei hereillä. Ei sinällään paha, sillä työpöydälle jäi eilen illalla pelkoinen nippu perkaamattomia paperikasoja. Nitä on hyvä rauha käydä lävitse parin kolmen seuraavan tunnin aikana. Ennenkuin vilinä käynnistyy.

Tälle päivälle on muutenkin suunniteltu ja siirtynyt mittava määrä hommia. Siivotaan lauantaina, tehdään porukalla pihatöitä lauantaina, haetaan puruja elukoille lauantaina, haetaan viljaa ja herneitä elukoille lauantaina, käydään kaupassa lauanataina, saunotaan lauantaina, katsotan Valo lauantaina...

Pitäisköhän mun herättää muutkin jo nyt että tuo kaikki saadaan tehdyksi.

Nukkukoot nyt kun saavat kerrankin.

P.S.
Piti pistää tää jo aiemmkin aamulla mutta yhteys palvelimeen katkesi. Muut sivustot toimivat kyllä kunnolla. Missäköhän vika????

Sängystä oli paha luopuaPerjantai 28.04.2006 09:30

Olipa vaikea ylösnousemus. Unta olisi piisannut vielä vaikka kuinka pitkäksi aikaa mutta pystyyn oli vaan ponkaistava. Sitä se pari päivää reisussa teettää. Ja toissailtaiset lonkerot. Kokonaista kaksi. Tuppaa ramasemaan vieläkin. Olenko tulossa vanhaksi vai harjoituksen puutettako?

Tänään on lapsilla eri sorttisia vappujuhlia kouluissaan. Ainakin ensimmäisessä kattauksessa 50% on panostanut pukeutumiseen. Oikein ihastutava look. Tällaisia juhlia saisi olla useamminkin. Saa nähdä millaista porukkaa on klo 7 kattauksessa.

Poissaoloni aikana oli tullut oikein mukavaa postia. Meinaan Rakkaalle Vaimolle. Kirjeessä kerrottiin, että hänen omistamalla autollaan oli pari viikkoa sitten ajettu Leppävirralla 80 kilsan alueella 97 kilometriä tunnissa. Näin isoveli valvoo. Kyllä mä jo silloin kameran kohdalla välähdyksestä jotain epäilinkin mutta toivoin sen vaan olevan auringon luoman hallusinaation. Mutta ei ollut. Saatana näitä kesänopeusrajoituksia. Kun juuri on päässyt paahtamaan satasta tyhjällä, kuivalla tiellä ja sitten tuleekin 80-kilsan rajoitus. No, sakothan siitä tulee. Ei ole pitkään aikaan tullutkaan. Meinaan ylinopeudesta.

Terveisiä MansestaTorstai 27.04.2006 23:37

Kaksi päivää meni PRIDE-kouluttajakoulutuksessa Tampereella. Mutta nyt olen taas rakaan joukkioni luona kotona. Onneksi.

Vaikka koulutus on mielenkiintoista ja porukka mukavaa, niin aina koti on koti. Ja ikäväkin ehti jo hieman tulemaan. Etenkin Rakasta Vaimoa. On sitä sitten niin kasvettu yhteen. Että parikin päivää erossa on melkoinen ponnistus.

Nyt olisi tuo PRIDE-kouluttajakoulutus pulkassa. Valmennusryhmä olisi vielä pidettävä kouluttajaparin kanssa ja sitten saisi lopulliset todistukset PRIDE-kouluttajana toimimiseen. Mutta se menee vielä sksyyn. Toisaalta mikäs kiire tässä nyt on.

Mutta nyt on mies niin puhki että eikun sänkyyn ja unten maille.

Tuuli toi linnutTiistai 25.04.2006 08:19

Viime päivien lämmin etelätuuli on tehnyt tehtävänsä. Tämänaamuinen lintujen, etenkin rastaiden, konsertti Käärmelahdessa oli huima. Uusia paluumuuttajia tuntui olevan joka ainoassa puussa ja pensaassa.

Kevät on ottanut kiinni aikaisempien vuosien tuloaan aivan viime päivinä. Vaikka ei vapuksi nyt ihan kaikki lumet varjoisista paikoista vielä sulakaan, niin huima parannus keleissä on kuitenkin tapahtunut. Jäätkin ovat sen näköisiä, että sinne ei paljon enää ole menoa.

Tämä on yksi vuoden parhaimmista ajoista. Nähdä talven katoavan ja kasvun sekä elämän voittavan. Tässä suhteessa olemme tarpeeksi pohjoisessa jotta vuodenaikojen vaihtelut tuntuvat. Toisin kuin joskus pääkaupunkiseudulla eläessä. Silloin ei aina ollut talvea jonka väistymisestä olisi saanut iloita.

Mutta ei tämä täysin armollinen aika ole. Lumen alta löytyy kaikki se tekemätön työ, jota sinne viime syksynä jäi. Ja vielä roppakaupalla talven aikana sinne kertynyttä työtä. Lähinnä roinaa ja rompetta.

Mutta näkeepä kättensä jäljen ja löytää paljon katoamaksi kuvittelemaansa.

Uusi viikko, uudet kujeetMaanantai 24.04.2006 09:06

Hektinen viikko edessä. Keskellä viikkoa kahdeksi päiväksi Tampereelle Pride-kouluttajakoulutuksen viimeiseen osuuteen. Ja muinakin päivinä ohjelmaa kuin Korkeasaaren paviaaneilla. Mutta eiköhän tästä seuraa rauhallinen ja leppoisa Vappu.

Viikonvaihde meni matkailun ja ulkotöiden merkeissä. Kääpiötkin pääsivät skeittaamaan ekaa päivää täysillä viereiselle parkille. Ja kun ei oltu skeittaamassa, pelattiin temppujalkista pihanurmella. Ja yhdellä Kääpiöllä oli futisjoukkueen kesäkauden avajaiset, toisella rippikoulurumban viimeinen kirkkokäynti. Loppui hetkeksi ne narina kun ei ole mitään tekemistä.

Rakkaan Vaimon kanssa pihassa puurtamista sen minkä kaupunkikuskaamisilta ehdin. Ja jälkeäkin syntyi. Etenkin Rakkaan Vaimon toimesta. Painepesuri on hieno laite, nyt puhtautta hohtavat niin auto kuin parit betoniportaikotkin.
Ja ehdittiinhän sitä yhden Kääpiön kanssa käydä Isoa Äitiäkin katsomassa terkkarin vuodeosastolla. Vaikutti vakaalta. Ja rytmitajukin oli saatu palaamaan. Kun pumppu vielä alkuviikosta iski yli sadan pulssiaa oli nyt palattu normaaleihin lukuihin 60 lyönnin paikkeille. Palautuminen viikon takaisesta black outista jatkuu hitaasti mutta määrätietoisesti.

Kaunista aamuaSunnuntai 23.04.2006 10:34

Voiko kevätamu olla kauniimpi kuin tänään täällä Savonlinnassa. Täysin pilvetön taivas, tyyntä, pakkasyön jälkeen aurinko sulattelemassa linnut laulamaan, muuten täysin hiljaista...

Tämä on taas hetki, jota täältä tulimme kuusi ja puoli vuotta sitten hakemaan. Valtatien varrelta Vihdistä, jossa rekkojen melulta ei kuullut omantunnon ääntäänkään. Ja pakokaasujen hajuilta ei erottanut edes krapulapierun lemua.

Tämän aamuhetken kun saisi purkkiin niin olisi epäilyksen hetkinä jotain millä motivoida itsensä. Kun niitäkin hetkiä tulee kun miettii ihan tosisaan, jotta mitä vittua me täällä oikein teemme. Tuhlataan elämäämme vai mitä?

Mutta tällaisilla hetkillä jaksaa taas kymmenen vastoinkäymistä. Onneksi kevät, kesä ja alkusyksy tuo näitä kymmeniä, satoja, tuhansia...

Pitää pistää ne vaan pankkiin pahojen hetkien varalle.

IltaaSunnuntai 23.04.2006 00:50

Jäi tänään iltaan tämä kirjoittaminen. Oli meinaten aamulla niin kiire, että ei ehtinyt konetta edes avata. Ylös viiden jälkeen, aamupalan valmistukseen, neljä Kääpiötä ja Rakas Vaimo pystyyn puoli kuudelta, aamupalat ja aamutoimet vauhdilla ja sitten jo ennen puolta seitsemää autoon ja kohti Jyväskylää.

Matkalta vielä mukaan SSSV:n sihteeri ja ja sitten liki kolmen tunnin ajo Jyväskylään. Itse olin matkalla Perhehoitoliiton kevätkokoukseen, Rakas Vaimo ja Kääpiöt aluksi uimaan Aalto Alvariin, sitten pzzalle Rossoon ja shoppailemaan kaupungille. Ja SSSV:N puheenjohtaja ja sihteeri vietti aikaansa kokouksessa aina kello neljään saakka.

Kokouksen jälkeen keräilin väsyneen mutta tyytyväisen joukon kaupungilta kyytiin ja sitten lähdimmekin kotimatkalle kohti Savoa. Jyväskylä sai muuten uusia ystäviä, Rakas Vaimo ja Kääpiöt olivat viihtyneet hyvin niin uimassa kuin kaupungilla shoppailemassa Tuliaisia oli sen verran kuin jaksoivat autoon kantaa. Yksi Kääpiöistä ehdotti jopa muuttoa Jyväskylään.

Meidän kokous oli sensijan melko tasapaksu. Ei huono, mutta ei mitään suuria tunteitakaan. Edessä on kuitenkin suuria haasteita mm. lastensuojelulain ja perhehoitolain uudistuksen. kuntarakenneuudistuksen tai kuntien taloudellisen tilanteen muutosten muodossa. Jotenkin ne vielä jäivät kevätkokousväelle kaukaisiksi eikä juurikaan keskustelusta herunnut ideoita, miten valmistautumista näihin haasteisiin tulisi harrastaa.

Kunhan ei tulisi sitten kiire aikanaan.

Kävin vasta nyt lukemassa Erikoisen päiväkirjan eiliseltä aamulta. Omalla tavallaan hiukan synkkä mutta kuitenkin hyvin toiveikas, luottavainen ja valoisakin. Synkkyyden ymmärän, eptietoisuus omasta tilasta ei varmasti ole mukava. Mutta sittenkin päälimmäiseksi jää se valoisuus omasta elämästä jota on elettävä kuin viimeistä päivää (siis myönteisessä mielessä), Rinsessasta ja hänen korvamattomuudestaan, rakkaista ja ystävistä, joista jopa osa osaa suhtautua tilanteseen juuri niin kuin Erikoinen haluaa. Osa ei ja itse koen joskus kuuluvani tuohon jälkimmäiseen osaan. Sitä kun rakastaa Vaimon lisäksi myös Kääpiöitään niin ei aina osaa olla tarpeeksi kuuli.

Pitääpä opetella.

Sattaa vettäPerjantai 21.04.2006 10:22

Säätiedotus Savonlinnasta: täällä sataa vettä. Tekee ihan hyvää lopuille lumille, roudalle ja Saimaan vedenpinnalle. Mutta ei välttämättä mielialalle. Harmaa mikä harmaa. Siis ilma.

Eilinen päivä kului suurelta osalta Kuopion palaverissa. Ei paha palaveri, asiat loksahtelevat kohdalleen, ymmärrystäkin löytyy. Kuukauden päästä taas uudestaan.

Kuopiosta paluun jälkeen ei sitten aikaa jäänytkään paljon muuhun kuin jokapäiväiseen leipään ja lenkkiin. Autossa istumisen jälkeen tuo jälkimmäinen ei maistunut kovin hyvältä. Jo 1,5 kilometrin kohdalla oli perskannikoiden yläpuoli jumissa. Mutta sisulla vaan. Kotiinkin päästiin. Periksi ei anneta.

Piti oikein matkalla pyytää Rakasta Vaimoa kertomaan, kuinka hyvää tämä tekee. Kun tuppasi itseltä välillä unohtumaan. Mutta kertaus on opintojen äiti, joten minäkin muistin taas, miksi me lenkillä ollaan.Taistelu jatkuuTorstai 20.04.2006 09:18

Savonlinnan koulutuslautakunta käsitteli eilen vaatimustani korvata linja-autolakon aikaiset vanhempien kuljetuskustannukset. Ja kielteisesti käsitteli. Siis kuntalaisten kannalta kielteisesti.

Eli ei korvaa, koska lakko on heidän mielestään sellainen este, johon ei voi vaikuttaa. Ja kesti niin lyhyen aikaakin, että ei siitä suuria ongelmia perheille muodostunut. No tämä perustelu on kuin se kuuluisa raiskausoikeudenkäynnin perustelu, jossa lieventävä asianhaara oli se, että raiskaus kesti niin lyhyen aikaa.

Minua tietysti harmittaa. Ei suinkaan se 160 euroa vaan periaate. Eniten tietysti kotikaupunkini perusasenne. Kun monissa muissa kunnissa lakon uhan ilmetessä lähdettiin seltivvämään, miten lasten koulunkäynti voitaisiin turvata niin Savonlinnan sivistysviraston ensimmäinen tehtävä oli selvittää Kuntaliiton lakimieheltä, että eihän kunnan tarvitse järjestää korvaavaa kuljetusta kun se on niin vaikeaa. Tuntuu, että kotikunta ei olekaan kuntalaisia varten vaan byrokratiaa.

Pattiin ottaa myös lain tulkinta. Kun lapsilla on oikeus lainmukaiseen koulukuljetukseen, niin kyllä minusta silloin pitäisi toimia tuon lain kirjaimen ja hengen mukaisesti. Savonlinnan ei todellakaan toiminut, ei täällä mietitty miten korvaavat kuljetukset olisi voinut järjestää. Ei täällä edes tiedetty, kuinka montaa oppilasta korvaava kuljetustarve olisi koskenut. Sen huomasi koulutuslautakunnalle valmistellusta vastineesta jossa oli roppakaupalla virheellistä/tahallaan väritettyä tietoa.

Kai nämä kortit on katsottava valitusteitse loppuun asti. Jotta tiedetään, toimiko kotikaupunkini laillisesti oikein. Mutta vaikka toiminta todettaisiinkin laittomaksi, ei se minua paljon lohduta. Sillä sitä ei edes oikeuden päätös miksikään muta, että Savonlinna ei tässäkään asiassa toimi kuntalaisiaan palvellen. Valitettava tosiasia kunnassa, joka kärsii koko ajan muuttotappiosta. Miksiköhän?