IRC-Galleria

* 11.10. Forssa, Blue Pool *Sunnuntai 19.10.2008 22:06

(Aamulla ensin siltahommia Turussa, niistä kerron lisää myöhemmin. Jos ei huhut ole jo kantautuneet lukijoille asti.)

Aijai, ensimmäinen mainos yhtyeestämme ravintolan ulko-ovessa keskittyy mainostamaan julkkisrumpaleitamme - siis molempia. Ja kun Blue Poolin ovelta raput alas päästään, niin julisteessa on korostettu samoja henkilöitä tyylillä, joka antaa kuvan, että OU olisi mukana kiertueella. No, sitä piti korostaa jokaiselle, että asia ei niin ole. Ja oli korostettukin.

Vielä iloisempi olin siitä, että paikallislehdessä oli juttu yhtyeestämme, jossa ei puhuttu lainkaan yhtyeestä - vaan siitä, kuinka Olavi luotsaa yhtyeensä Forssaan. Ja siitä, että mukana on myös Idols-Heikki. No, itsepä tätä kerjäsin. Onneksi jutun päälle oli pantu Olavin kuva hänen omalta keikaltaan - laulamassa. Että semmoista. Annoin palautteen jutun tekijälle, omalla asiallisella tyylilläni.

Muuten Forssa oli meille hyvä. Yhtye sai tehdä rauhassa pitkän soundcheckin, koska uusi väliaikaiskitaristimme Jaakko Murros piti ajaa sisään settiin. Emme olleet treenanneet biisejä yhdessä lainkaan. Edellispäivänä nopeasti katselleet Jaakon kanssa hiukan biisejä lävitse. Nyt checkissä saimme soitettua koko setin läpi. Plus se, että yhtye istutettiin takahuoneeseen, joka olikin alkoholivarasto.

Laskimme ennen keikkaa, että kyseessä oli 14. Soma-kokoonpano vuosien varrella. Ja siinä ei ole mukana Olavin, Jirin ja Jussin kiippariesityksiä. Tai jousilla varustettuja kokoonpanovariaatioita. Huh. 14.

/ Kultainen palomino /
/ Tehdas kauneimpanaan maa /
/ Radio Suomi soi /
/ Hollywood /
/ Rakkaus on jättänyt Maan /
/ Vaeltajasydän /
/ Olen tuottanut surua /
/ Vaiheita /
/ Kosketus /
/ Kaanaan vesitornilla /
/ Olenko koskaan kertonut? /
/ Ei ole kysymyksiä /
/ Viimeinen surmanajaja /

/ Kummitusjuttuja /

Päätimme aloittaa akustisilla, koska uskoimme, että tapahtumaan ei saavu juuri kuin istuvaa yleisöä. Akustisissa on ollut ongelmana se, että niitä tulee liiaksi samaan kasaan ja intensiteetti kärsii. Yllätyimme, kun paikalla olikin runsaasti ihmisiä, mutta setti päätettiin pitää suunniteltuna.

'Palomino' sopi tässä ajatusmallissa hyvin avaukseksi. 'Tehdas' meni sähkishommiksi, kun akustinen kuulosti epävireiseltä. Omituista. Heikin kallis kitara kuitenkin. Hurinat monitoreissa hiukan häiritsivät kun miksauksesta vastannut ihminen katosi tokan biisin aikana johonkin. Muutenkin monitorit olivat jälleen kerran murheena, miten ne aina kuulostavatkin aivan muulta kuin soundcheckissä. Huh.

'Radio Suomi' tuntui jo checkissä hauskalta, koska Jaakko soitti sen niin erilailla kuin aiemmat kitarasolistimme. Nyt se oli aivan ehdoton. Minä muokkasin omaa rytmiäni lennossa Jaakon soiton mukaan vähäisemmäksi. 'Hollywood' jälleen kerran herätti jengin.

'Suru' oli myös onnistunut suoritus, vaikka sähkishommina taisi mennä sekin. 'Kosketus' sai tavallista enemmän suosionosoituksia. Itse en vieläkään osaa sitä soittaa niin, että siinä olisi mitään järkeä. Opin vielä, tai sitten tiputan sen setistä. Hahhaa.

'Vesitorni' hämmentää yleisön aina erilaisuudellaan, hyvällä tavalla toki. Täällä yleisön ilmeet olivat tavallistakin hupaisampaa seurattavaa.

'OKK' viihdytti minua erityisesti, koska Jaakko oli poiminut kaikki jutut levyltä yksi yhteen, samoin 'Vaiheiden' kertsin kiipparijutun kitarariffiksi. Ah. Hienoa.

Encoreen emme olleet (oikeastikaan) varautuneet, joten jouduimme vetämään hihasta jotain. Se oli erityisen helppoa, kun Jaakko ei ollut koskaan meidän kanssamme soittanut. Hän ilmoitti suvereenisti osaavansa 'Kummitusjutut' mennen tullen. Aivan ensiluokkainen encore muutenkin. Tähän pitäisi pyrkiä, muuttujia.

Settilista oli yksi historian parhaista. Vaikkakin akustisia ei oikeisiin kohtiin tullutkaan.

Levyjä ja paitoja meni enemmän kuin juuri koskaan keikan jälkeen. 90 maksanutta katsojaa, varmasti 15 myytyä albumia. Hyvä prosentti, todellakin. Forssa jeee!

Loppuilta Autokeitaalla, kuinka järkevää. Haha. Samoin Jaakon aamulähtö töitä kohti hiukan venähti. Soma-yhtye on pahoillaan tapahtuneesta.

(Erityiskiitos Iirikselle kuskauksista, myyntiavusta ja settilistan haltuunotosta. Jee.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.