IRC-Galleria

Olen tässä muutaman menneen viikonlopun aikana ja jälkeen miettinyt ajoittain, pyöriikö elämäni jotenkin huomattavan paljon erään baariksi kutsutun kuppilan - tou - kuppilaksi kutsutun baarin ympärillä. Eräänä lauantaina heräilin tyytyväisenä öisen istuskeluseuran sohvalta. Huomatkaa, tämä oli ihan normaalia, koska tunnen kyseisen henkilön tallipiireistä, en niinkään sitä kautta, että hänkin mieltää olohuoneensa sijaitsevan Turun kävelykadun päässä. Se, että sängyllä tuhissut toinen henkilö on tuttu vain ja ainoastaan Rennosta, huvitti suunnattomasti. Huomenta vaan, setä. Hyvinhän tuollainen reilut pari tuntia menee valitellessa kipeitä napoja, nautiskellessa aamupalaksi puolisen litraa viinaa (vai oliko se nyt sitten kuitenkin vodkaa?) sekä mikrobikebabia, poltellessa gaytupagei ja laskeskellessa rakkausprosentteja.

Niin tosiaan, edeltävä perjantai-ilta alkoi muutamalla kasikymppisellä, teki välipysäkin noin kello 01.55 Rentoon ja jatkoi noin kello 02.57 Monkiin, josta suuntasi päätepysäkille rautatieasemaan vastapäätä. Ei ihan suunnitelmien mukainen reissu, mutta sentään tuli saavutettua humala ja päästyä vielä sisään omaan olohuoneeseenkin.

Kolmantena iltana tein ehdotuksen: hei, Natina, otetaanko tänään taas uusiksi? Mun vähän teki mieli, kun näin hyvin olen makuun päässyt taas. Talo tyhjä ja pöytä täynnä kaljaa. Kiitos ja näkemiin. En myönnä olleeni huonotuulinen, mutta taisin saada yhden pienen poikaraasun hermostumaan noin tunnin jatkuneella ulkonäkökritiikillä. Mitäs meni kääliö toteuttamaan hyvän parturointi-idean, käyttämään likaisia ja rikkinäisiä sukkia sekä tutuksi käynyttä t-paitaa. No, se toinen veljeksistä passitettiinkin suihkuun. Tuoksuipahan mukavammalta. Kiitos, yksi tarjoilija vapaalle venähtäneen illan päätteksi ja viihtyvyys voi alkaa. Kappas, yksi, kaksi, kolme, monta rentoa tuttua. Paikanvaihdos. Minne sitten mentäisiin, oisko Monk mitään? Ois ois. Nyt taisi olla sentään vielä vartin verran aikaa päästä sisään. Heipä hei siis, taas. Huojumista ja hihitystä. Arviolta parisen minuuttia kestänyt keskustelu: henkilö A toistelee lauseita "henkilö C ei syö rullakebabia" ja "henkilö x ei tykkää rullakebabista", henkilö B inttää vastaan lauseilla "henkilö C söi rullakebabia" ja "henkilö C tykkäsi rullakebabista" ja viimeisenä henkilö C tulee toteamaan "henkilö C söi rullakebabia, ja se oli sitä paitsi ihan hyvää". Pilkku, taasko? Tyttö seisoskeli odotteli muita poistumistien tuntumassa ja setä koki tarpeelliseksi läimäistä tämän persettä. Koska tuttavukset jäivät höpöttelemään ulko-oven lähettyville, tyttö näki tarpeelliseksi ehdottaa portinvartijalle sedän kaltaisten äijien ulos heittämistä. Portinvartija vastasi jo pohtineensä tällaista hetken. Tyttö tokaisi sedän kaltaisten äijien käyvän vain aina käsiksi ja sinisilmäisenä vastasi portinvartijan kysymykseen, ettei tunne setää ollenkaan. Aavistuksenomainen virkaintoisuus yhdistettynä molemminpuoleiseen heikonlaiseen tilannetajuun johti siihen, että sedän käsi joutui selän taakse ja koko loppusedän mukana pihaelle. Pitkillä piuhoillaan tyttö ei pysynyt aivan mukana menossa, mutta sai hetken kuluttua ja myöhemminkin hyvät naurut. Mikrobirkebabia, katukivetyspizzaa, olohuoneen oven takana seisovia aukioloajoista erehtyneitä seuralaisia ja väsyneitä postikortintekijöitä. Jatkot samassa paikassa peräkkäisinä iltoina? Ei käy. Viidenkymmenen paremmalla puolella taisi olla nainen, joka käveli kadulla vastaan ja totesin olevansa niin kännix. Kuulostaa hyvältä, jatkoille siis. Hieno asunto, voisin ostaa omaksi taideteoksineen. Tuolit haluaisin kyllä vaihtaa, olivat hieman riskialttiita. Tyttö heivattiin toisesta yöpaikasta toiseen katselemaan MTV-kanavalla kolmantena suomalaisena pyöritettyä musiikkivideoa sekä perin viihdyttäviä filmipätkiä.

--

Selviämistä.

--

Keskiviikko, opinnäytetyö, Rento ja paljon tuttuja. Taas mentiin.

"Monkiin menossa?"
"Ei, kotiin ja töihin."
"Suunnitelmissa mennä lähiaikoina Monkiin?"
"No, kai sitä perjantaina voisi käydä taas katsastamassa."
"Ai, ilmoittelepaa päästäänkö sisään vielä."
"?"
"Niin, että onko meillä porttikielto sinne."
"?"
"Sut heitettiin ulos sieltä tossa neljä iltaa sitten."
"Mitä?"
"Aivan."

--

Perjantai ja lauantai. Taas mentiin. Rauhallisempaa ja vähemmän rauhallista. Vähemmän ja enemmän alkoholia. 30-vuotissynttärit ja läksiäiset samassa, boolia pöydällä ja jacksparrowlainen sapeli kourassa oven takana. Kiitos ja näkemiin, toivottavasti olen kunnossa aamulla.

--

Tiistai. Ei voi olla totta. Korttia dissataan ja rahat eivät kulkeudu perille, joten ihmiset säälivät ja juottavat mahan sietokyvyn yli. Viimeinen lause viestissä: ei toimi.

--

Joo'o, voisi varmaan rauhoittaa taloudellista ja terveydellistä konkurssia taas hieman.

--

"Tuleva entinen tyttöystävä ei tullut, joten se oli tuleva entinen."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.