IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

tämä mies osaa!Sunnuntai 10.05.2009 17:32

tukholmalaista teinipoika martin sandbergiä ei 80-luvulla koulu paljon kiinnostanut. lukioikäinen kundi räpläsi mielummin syntikkaansa kun arpoi koulukirjojen parissa, mistä sandbergin vanhemmat eivät tykänneet hyvää.

pään silittelyä ei luultavasti ollut luvassa silloinkaan, kun martin kavereineen häipyi glamrock-bändinsä It's Alive!:en kanssa kyprokseen keikalle.

90-luvulle tultaessa nuori herra sandberg oli kyllä onnistunut punnertamaan koulun kunnialla loppuunn, mutta jatko-opiskeluista ei ollut tietoakaan. sen sijaan musiikkipiireihin ujuttautunut martin alkoi viettää yhä enemmän aikaansa studioilla - vain huomatakseen, ettei hänestä ehkä sittenkään koskaan kuoriutuisi suuren luokan rock-tähteä.

mutta tuottajaksi voisi.

. . .

viime vuosisadan loppuun mennessä martin karl sandberg oli saanut tuottamiaan biisejä 90-luvun parhaimmiksi äänestettyjen hittien joukkoon. tämä ekerön esikaupunkialueelta kotoisin oleva hönö oli ottanut taiteilijanimekseen max martin ja purkittanut hittejä tähtösille toisensa jälkeen. backstreet boys, britney spears, nsync, celine dion... kaikki suurimmat hitit. kaikki yhden ja saman ruotsalaismiehen kädenjälkeä.

2000-luvun vaihteessa loputkin supertähdet lentelivät yksityiskoneillaan ruotsiin. ei britteihin, ei jenkkeihin tai minnekäään muuallekaan. vaan ruotsiin.

jo pelkästään britneyn 'oops! i did it again'in jälkeen martinin ei olisi tarvinnut tehdä enää päivääkään töitä, mutta hittitehdas senkun jauhaa vaan. viime vuosina kundin maratone-studiolla on pyöräytetty valtaosa mm. pinkin ja kelly clarksonin albumeista.

neideistä jälkimmäisen ura oli american idols-voiton jälkeen junnaamassa jo paikoillaan - kunnes martin esitti tälle tekeleensä nimeltä 'since u been gone'. ja 'behind these hazel eyes'. ja 'my life would suck without you'.

paskoja biisejä? ehkä, mutta kai sellasta tuottaa jos pankkitilin saldo saa kahdeksan lisänollaa perään. pakko arvostaa.

. . .

viime kesänä katy perryn paljastukset tytön pussaamisesta sai monet raivon partaalle. liikenneruuhkaakin ärsyttävämpi, jatkuvalla syötöllä radiosta tulvinut rallatus sai ihmiset turhautumaan autoissaan - kiitos martinin, jonka luokse katy kirsikkahuulineen sipsutteli levyään purkittamaan. myös väkisin alitajuntaan tunkeutuva 'hot'n cold' on hollywoodin sijaan syntynyt tukholmassa.

mitähän seuraavaksi? ushma, jenni ja mikäsekolmasmimminytikinäolikaan laulamassa super bowlin puoliaikashow'ssa? ei olisi ihme. max martin pystyisi varmaan herättämään gimmelinkin eloon.

äijän palkintokaapista löytyy pokaaleja joka lähtöön, ASCAP-award ja grammy-ehdokkuus. tällä lähiökundilla on jäätäviä kämppiä ympäri maailmaa ja niin monta kiesiä, että voisi perustaa autokaupan.

ja mitähän martinin vanhemmat ovat nyt mieltä pojastaan?

ehkei se syntikän näprääminen ollutkaan ihan niin huono idea.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys