IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Ayabien keikalla jälleenTiistai 29.05.2007 17:54

Voi vittu. LoL

Myöhemmin lisää.. kenties LJ:ssa, kun ei kahteen paikkaan jaksaisi kirjoittaa, ja sinne nyt ainakin laitan juttua - _myöhemmin_. Nyt olo on vain "Voi vittu. LoL" :DDD
Tämä merkintä aloittaa sarjan merkintöjä, jotka aion kirjoittaa omalla murteellani aivan siten, kuten kyseiset asiat ääneen sanoisin. Syy tähän on se, että monet ovat pitäneet puhetapaani joskus hieman outona tahi hauskana tai eivät ole edes ymmärtäneet joitakin sanoja. Siispä:

I present you Sazin murteella vol. 1 - Randomii juttuu, joka o pakko purkaa

Nii et hiuka mua meinaa ketuttaa, ei vaa sur(d)ettaa, no pistetää ny saatana sit oikee et KARHUTTAA, jos maanantain Ayabie keikal o jotai heleveti ihkupoksuernujiirui, jokka vaa ihkuttaa kui iiiihana Takepi o!!111! ja kui iiiiiihana Yumehito o!!11!!11 ja sille lailla.
Vittuku ton bändin keikal oli viime vuon jotai _vitun_ 12-wee teinei, jokka oli "Sorobania kuuntelee kaikki teinit." No voi vittu mahtaa Ayabiel olla ny sit aika kenkkuu, ku kaikki TEINIT on lopettanu sen kuuntelemise siks, et niil on ny uuten kitaristin Sorobanin Yumehito. Ku mun käsityksen mukaa teinit on _ikäluokka_ n. 12-17 vee. Että sellasta. Nyssit vaa lapset ja maturet kuuntelee Ayabieta. Melekone takaisku ette sanois. *nyyhky perkele*

Ikuinen KakkonenMaanantai 14.05.2007 01:15

Pitihän se jälleen arvata, että Suomi jää toiseksi jääkiekon MM-kisoissa myös vuonna 2007. Mainittakoon heti ensimmäiseksi, että ne, jotka ovat sitä mieltä, että "se on vain peliä", voivat kohteliaasti olla kommentoimatta tähän merkintään yhtään mitään. Kiitos ymmärryksestä.

En sano olevani jääkiekon suurin fani, enhän minä edes tiedä kaikkia maajoukkueemme pelaajia nimeltä, mutta siitä huolimatta voin sanoa olevani vahvasti joukkueemme hengessä mukana. Elän pelissä mukana niin pettymyksien kuin ilonhetkienkin keskellä. Upea rangaistuslaukauskisassa tullut voitto aina niin omahyväisestä USAn joukkueesta, Mikko Koivun vieläkin silmiähivelevämpi väkisin maalin perukoille ahdettu maali Venäjää vastaan jatkoajalla - Venäjää, jonka piti käytännössä katsoen olla jo finaalissa. Kuitenkin niin vain sieltä tuli piskuinen Suomi talvi- ja jatkosodan henkisissä merkeissä yllättäjänä. Näytimme jälleen, että ei se koko, vaan se taito ja taisteluhenki.

Eipä siis tullut voittajaa Suomesta tänäkään vuonna. Ei tullut Suomesta voittajaa viimekään vuonna. Kerran sen olemme tehneet, vuonna 1995, jolloin aloitin koulutaipaleeni. Tuona armon vuonna tämä pohjoinen ja vasta lamasta selviytynyt Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden. Tuota vuotta lämmöllä itsekin muistelen, sillä tilanne on jäänyt elävänä mieleeni. Asuimme pienessä yksiössä, ja istuin suuressa mustassa nahkatuolissa, kun se tapahtui. Se oli liikuttava hetki. Sen kaltaisia hetkiä suomalaiset tarvitsevat kohottamaan huonoakin huonompaa itsetuntoaan.

Tällä hetkellä varmasti monen mielessä pyörii "Kuinka tyhmä voi ihminen olla, kun tuollaisista peleistä noin itseensä ottaa?" Sitä ei voi ymmärtää, jos ei ole kykyä antaa sataprosenttista itseään johonkin - mihin tahansa. Olen aina heittäytynyt kaikkeen tekemiseeni täysillä ja koko sydämellä. Erityisen emotionaalisena persoonana minun on helppo eläytyä tilanteeseen kuin tilanteeseen. Onko siis ihme, jos Suomen joukkueen jälleen kerran jäätyä soittelemaan toista viulua, olen hieman alamaissa ja murheissani? Henkilöille, jotka nyt tätä lukiessaan ajattelevat tämän olevan ihmeellistä höttöä: yrittäkää eläytyä siihen tunteeseen, kun taistelette tienne läpi vaikeuksien loppuun, jossa ei odotakaan kiitos vaan suuren suuri pettymys. Nyt miettikää, kun tämä sama toistuu vuodesta toiseen, yhä uudestaan ja uudestaan. Miltä tuntuu? Tuntuuko siltä, että ei enää jaksa, ja kaikki on turhaa? Juuri siltä leijonamiehistöstä nyt tuntuu, juuri siltä kaikista niistä, jotka ovat empatiaan kykeneväisiä ja jotka eläytyvät mukaan tunnelmaan, nyt tuntuu. Se ei ole miellyttävä tunne.

"Valoa ikkunassa" lauletaan eräässä vanhassa suomalaisessa iskelmässäkin. Nyt mielet ovat mustat ja pimeät, mutta odottakaamme jonkin aikaa. Se ei varmaankaan tapahdu huomenna, ei viikon eikä välttämättä kuukaudenkaan päästä, mutta jossakin vaiheessa se jää taka-alalle ja voi taas keskittyä tulevaan. Huomatkaa, kuinka käytin ilmaisua "se jää taka-alalle". Moni olisi varmaankin ilmaissut asian "sen unohtaa", mutta se olisi totuuden vääristelemistä. Ei sitä unohda. Kaikki ne lukuisat tappiot pysyvät kyllä mielissä, eivätkä ne sieltä mihinkään katoa, vain taisteluhenki syttyy uudelleen, ja tuon taisteluhengen valo valaisee tappion pimeyttä niin, että kykenee jälleen luomaan uutta.

Toivottavasti tästä oli apua kaikille niille, jotka nyt jälleen hävittyämme ovat allapäin. Etuoikeutetussa asemassa ovat ne, jotka ennen vuotta 1995 ovat syntyneet, ja näin ollen jotakin historiallista todistaneet. 12 vuotta ei ollut vielä tarpeeksi pitkä väliaika uusimaan tuota yksinäistä voittoamme, mutta kenties sitten 13 olisi onnenluku meille.

Muistakaamme myös ehdottomasti se, että voitimme kuitenkin hopeaa. Kyllä, voitimme. Hopeamitali tarkoittaa sitä, että olemme maailman toiseksi paras jääkiekkomaa. Meillä on maailman toiseksi paras jääkiekkojoukkue, eikä se tosiaankaan ole häpeän aihe, vaan voimme hieman rintaakin pöyhistellä: jäiväthän sentään rakkaat naapurimme Ruotsi ja Venäjä taaksemme. Entiset valloittajamme lyötiin, ja mitätön Suomi keikkuu Suuren Maailman Kanadan takinhännyksissä. Ei vallan huonosti tällaiselta noin viiden miljoonan asukkaan pikkumaalta. Jälleen näytimme: ei ole leijonaa karvoihin katsominen.

Murheellisin mielin, mutta valoisin ikkunoin, parempaa tulevaisuutta kiekkoleijonille toivoo Saz.

Täältä tähän.

LoL WapPuTorstai 03.05.2007 19:43

Merkinnästä, joka kertoo vapunvietostani tulee hyvin pitkä. Asiaan siis:


Aivan. Näkyykö nyt varmasti? Ei, ette tarvitse silmälaseja ettekä piilolinssejä. Yksinkertaisesti siitä syystä, että mitään kirjoitettavaa illasta ei ole, koska en mitään muistakaan. Taitaa olla ihan hyvä asia sinänsä kuulemani ja näkemäni videoiden perusteella... -__- Ruumishuonekuntoa yritin, mutta ihan siihen ei ylletty. Ehkä sitten ensi vuonna. XDD

Mesekeskustelut alá Saz & Lazzi vol.2Keskiviikko 18.04.2007 02:27

Koska armas mieheni päätti laittaa yksityiset - ja enemmän tai vähemmän intiimit - keskustelumme tänne IRC-Galleriaan kaikkien nähtäväksi, ei vaimon (Justiinan) sovi olla Pekkaa pahempi... ;D

Pitemmittä puheitta, tervetuloa samalla niin suloiseen että karmaisevaan reality-sarjaan (ja huom! tämä on uncensored):

"Mesekeskustelut alá Saz & Lazzi vol. 2"

***

~~~Esinäytös~~~

Lazzi ~Dj Saga~: No mikä helvata sul avas on??? :D

Saz-san: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D:D:D:D:D No siinä on tietysti teh GazettO :D

Lazzi ~Dj Saga~: MITÄ VITTUA?!?!!? :D:D:D
Lazzi ~Dj Saga~: RIVO!

Saz-san: Aoi on toi lentävä kana keltases asus, sit Reita on tietty toi nenäbandageukko, Ruki on toi blondi, joka istuu maassa, ja Uruha kuivapanee Kaita perseeseen, so?

~~~Väliaika~~~

Saz-san: VOI VITTUJEN KEVÄTSIIVOUS!!!!!!!!1 FICCI!!! Közi x Kaoru
Saz-san: Mä en enää ihmettele mitään.
Saz-san: Hahaha. Tuli kauhee juttu mieleen. :D Millai enää voi nää Toshiya-ihQuttajat kirjottaa Toshiyasta mitään lutkaukea, ku se on sellane läskimooses nykyään? D:D:D: Joku "haluaa" maata sellasen pöhöttynytnaamaisen pallokalan kanssa.

Lazzi ~Dj Saga~: Niin mut jos ne aattelee, et ko se on sellanen läskimooses eikä jaksa liikkua ni sithän se on oivallinen uke, ko voi vaan työntää hiukan kumoon, tarttua hyllyvistä tukevasti kiinni ja survaista sinne syvyyksiin, ko sinnehän nyt komiasti uppoo koko kikkeli, kun ei o välttämättä varma, että survooko reikään vai jonneki muualle.
Lazzi ~Dj Saga~: Sairauteni. :D

Saz-san: HYI VITTU SAATANA
Saz-san: SIIS HYI JUMALAUTA
Saz-san: HYI HELEVETTI

Lazzi ~Dj Saga~: ÄÄNEENNAURU

Saz-san: OKSENNAN

Lazzi ~Dj Saga~: KUOLEN NAURUUN

Saz-san: Mun mielestä läskit ei sais harrastaa seksiä muutenkaan, tai ei varsinkaan puhua siitä! Vetoomus: seksi vain laihoille.

Lazzi ~Dj Saga~: Himot ne on hiirillä niinkuin virtahevoillakin. :D

Saz-san: No virtahevot saa kuolla sukupuuttoon. Joku läskimoosesämmä pistetään paksuks, ni taas on lisää läskivauvoja maailmas, joista kasvaa läskejä aikuisia.

~~~Väliaika~~~

Saz-san: Löyty Gazette-kuva, mut nytki tuli vaan se invalidipaska. VOI VITTU TAPAN
Saz-san: Vittu, noi on asettanu mulle jonku eston.
Saz-san: Hakkeroidun tonne noitten serveriin ja otan koko paikan haltuuni.

Lazzi ~Dj Saga~: BWAHAHAHAHA :D
Lazzi ~Dj Saga~: En haluu kuvitella lopputulosta. :D

Saz-san: :D:D:D
Saz-san: Noo~~ sanotaanko vaikka, että Badgerit oli viel pientä siihen mesoomiseen verrattuna. :D:D
Saz-san: Mul on pari sanaa sanottavanani tosta kuvasta. :D Ensinnäkin: Reitalla on ihan liian ystävällinen hymy naamallaan. Se on hei sentään Japanin Tony Halme! Bodari!
Saz-san: Sitten, ku katoin Kaita, ni eka luulin, et sil oli mälliä vaatteillaan, kunnes tajusin, et se oliki osa sitä "Gazette"-tekstiä... :D:D:D

Lazzi ~Dj Saga~: Mälliä! :D:D
Lazzi ~Dj Saga~: (Insert here se paskalinkki, joka ei toimi) Puheenollen: Näkyykö toi? :D

Saz-san: Joo, toi näky. Ou yah! Reita on niin cuuuuuuul, että mun pillukarvat jääty pystyyn.

Lazzi ~Dj Saga~: RÄKÄ LENS TÄLLÄ KERTAA NÄPPÄIMISTÖL

Saz-san: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D:D:D:D

~~~Loppunäytös~~~

Saz-san: Kamala toi mun äänileike. HAHAHHAHA Tajuuksäkusejäijotenkipäälle,nikuuluvaankokoajanbwahaabwahaabwahaa
Saz-san: HAHAHAHAHHAHHAHAHAHHA
Saz-san: NAURUKUOLEMA

Lazzi ~Dj Saga~: VOI VITTU :D

Saz-san: Mun on pakko kohta mennä johki muualle.
Saz-san: HAHHAHAHAHAHAHHAHA
Saz-san: Tulee Noutaja. :D:D:D:DD::DD:

Lazzi ~Dj Saga~: No onneks ei sentään afgaaninvinttikoira. :D

Saz-san: VITTU TURPA KII TAI TAPAN SUT

~~~TBC. (or not)~~~

Ja näin jännittävin tunnelmiin jäimme tällä kertaa. Toivottavasti toista kertaa ei myöskään tule. =DDDD

It's GonePerjantai 09.02.2007 00:46

Siis totally wasted olin taas vaihteeksi. xD Menetin eilen, keskiviikkona 7.2.2007 baarineitsyyteni. Oli kivaa. =D Harmi vain, kun ei ollut paljon ihmisiä liikkeellä... No, eipähän tullut niin monen edessä sitten nolattua itseään. xDD Jumankekka! Join ihan puhdasta Kossua, Koskenkorvaa, piiiitkästä aikaa - ja oli se edelleen hyvää. ^^ Minttuviina!! NAMUNAMUNAMNAM~~!! Taas: se, mitä muut inhoavat, niin Sazille kyllä maistuu. xDD

Tänä aamuna meinasi paniikki iskeä, kun avaimet piilottelivat jossakin. No, lopulta ne sitten löytyivät bassokaiuttimen takaa - eikä sitten muuten aavistustakaan, miten ne sinne joutuivat... xDD Pahempaa krapulaa ei, onneksi, tullut, mutta kyllä muutamaan otteeseen mahaa väänsi sen verran, että teki mieli oksentaa.. Mutta ei sellaista nyt viitsi tehdä. xD

Vielä olisi muutakin sanottavaa, mutta antaa olla - ei pysty, ei jaksa enempää... Ne, jotka yhtään ovat nettielämässä mukana, tietävät mistä tuo renkutus on peräisin... *angel* xDDD Sä juot kolaa -remix on ehdoton! =D

[Ei aihetta]Maanantai 18.12.2006 18:41

Pitää kai nyt sitten minunkin tämä tehdä, jotta kaikki kansa saisi teitää, mikä Saz oikein onkaan naisiaan. OmG!!111!!

***

Gootti:
[ ] angstaan vitusti
[ ] viiltelen
[ ] haluun kuolla, miel. mahd. verisesti
[x] ja kajaalia menee..
[ ] mulla on valkoinen naama
[ ] käytän vain mustia vaatteita
[x] enka saa happea kun korsetti on liian tiukalla
[ ] kuuntelen vaan goottimusaa
[ ] kävin tuskassa
[ ] piirrän mun kulmakarvat ite
[ ] ostan vaatteeni morticiasta
[ ] musta on mun lempiväri
[ ] kaikki muut on teinikootteja paitsi mä
[ ] mulla on masennus vaik sitä ei oo diagnosisoitu
[x] pimeässä on kivaa
[x] ja viini on hyvää

Punkkari:
[ ] juon kiljuu tai sorbusta "kiljua perkele!"
[x] ja oon lähes aina kännissä
[ ] käyn festareilla
[ ] mut en muista festareista mitään
[ ] tykkään imppaa liimaa vetää kaikkee muuta kamaa
[ ] mulla on bändi
[ ] mut meen bändis ei kukaan osaa soittaa/laulaa
[ ] eikä sekään haittaa tahtia, keikkaa pukkaa
[x] oon köyhä
[ ] en käy töissä/koulussa
[ ] mulla on irokeesi
[ ] ja sitte on vitusti lävistyksiä
[ ] ja suurin osa niistäkin tehty ite / kaveri tehny
[ ] en kuuntele muuta ku punk-musaa
[ ] varastan kaupasta
[x] kiroilen vitusti
[ ] kyttä on natsisika
[ ] ja oon anarkisti

Hoppari:
[ ] vedän vitusti pilvee
[ ] ja muissakin kamoissa on kivaa
[x] viinaki maistuu
[ ] isot korut on yoyo
[ ] kuuntelen vaan räppii
[ ] bommaan tagei
[ ] ja maalaan iha oikei graffiteiki
[ ] mun perse näkyy
[ ] mulla on liian isot vaatteet
[ ] isot pallit tarvii isot housut
[ ] puhun stadinslangii
[ ] kytät on homoja
[ ] kapitalismi on perseest
[x] oon kommari
[ ] on tosi cool jos on mutka tai mora mukan ku dallaa kadul
[ ] bling bling vitun köyhät
[ ] rikollisuus on jees
[x] mazda 626 tai 323 on proo

Hevari:
[x] mulla on niittivöitä ja ketjui ja sellassii
[ ] kuutelen vaan hevii
[x] mulla on pitkä tukka
[ ] ja soittakaa paranoid!
[ ] pitti pystyyn!!!
[ ] saan pitis ain turpaani
[x] moshaaminen on komijaa
[ ] \,,/
[ ] oon melkei kaksmetrii pitkä
[ ] hevimies on tosimies
[ ] käytän nahkavaatteita
[ ] vittu palvon saatanaa saatana
[ ] kalja on ihan vitun jees
[ ] kävin nummirockis joskus
[ ] mul on usein niskat kipeet
[x] osaan laulaa
[ ] oon vanha ruma äijä

Pissis:
[x] NO DAA EN OO
[ ] sidukka on jees
[x] ks = x
[ ] muoti on elämä
[ ] mulla on napakoru
[ ] poltan punasta malluu
[x] oon käyny h&m:ssä ostoksilla
[ ] seurustelen parivuotta vanhemman amiksen kaa
[ ] ja tykkään istuu takapenkillä autossa
[ ] kuuntelen kaikkee mitä musiikkikanava ja radio lykkää
[ ] stringejä käytän
[x] oon kamalan läski!
[ ] halailen kavereitani
[ ] raxut ei oo koiranruokaa
[x] meikkaan
[ ] irkki = galtsu


Fruittari:
[ ] omistan lacosten kengät
[ ] tukka on geelillä nostettu pystyyn
[x] raitapaidat on hot
[x] kuulen usein "homo"-kommentteja
[ ] kuuntelen kaikkee mitä musiikkikanava ja radio lykkää
[ ] muoti on niille joilla on hyvä maku
[x] muijjat kuolaa mun perää
[ ] MÄ OON NIIIN LEIJJA
[ ] otan irkkiin peilin kautta kuvia
[x] mul on paljon ystävii mikkä on muijii
[x] mul on mese
[ ] kutsun muijia usein kissoiks
[ ] antti tuisku on muoti-ikoni!
[x] oon/aion mennä lukioon
[ ] bemarit on hot!
[ ] puntit kuuluu sukkien sisään
[x] mul on korut molemmis korvis

Emo:
[x] mulla on pitkähkö tukka
[ ] ja se on musta
[ ] elämä on surullista
[ ] viiltelen
[ ] ja olen ottanut viiltojäljistä kuvia
[ ] kuuntelen vain surullista emomusaa ja skedepunkkikin on khuul
[ ] omistan bändipaitoja
[x] raitapaidat on bro
[ ] tennarit on pakolliset
[x] käytän kajaalia
[x] teen kajaalilla tekokyyneliä
[ ] laitan yleensä kuviini surullisia kuvatekstejä
[ ] emopojat vie sun naisen
[ ] salkkareiden romeo on aika hot!
[ ] olen yksinäinen


** Ja nyt hyvä yleisö... ATTENTION!!! **

Kawaiiheebot:
[x] japani on ihq!
[x] KAWAIIII!!
[ ] pokemon rulz
[x] japsipojat ja -tytöt on hot <3
[ ] olen ulkonäöltäni tytön näköinen vaikka olen poika tai toisinpäi
[x] raahaan pehmoeläimiä mukana
[x] kerään japanikamaa
[x] pukeudun räikeisiin väreihin
[ ] näyttelen peace-merkkiä kaikille
[xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx] KAORU ON HOT
[x] ja kuuntelen muutenkin japsimusaa
[x] meikkaan ihan vitusti
[ ] koulupuvut pakolliseksi Suomeen!
[x] katon animee
[x] katon myös animepornoo
[x] piirrän japsijutskii
[x] luen mangaa


Hippi:
[ ] mul on rastat
[ ] oon kasvissyöjä tai vegaani
[ ] polttelen pilvee
[ ] oon tesmannu lsd:tä
[ ] diggailen reggaesta ja sensellasesta
[x] RUOKAA, EI ASEITA
[ ] soitan kitaraa
[ ] en käy melkei koskaa suihkus
[ ] VIHREET ARVOTTT TTT!!1!
[ ] käytän vaatteis aika räikeitä värejä
[ ] huivit on jees
[ ] halailen puita enkä roskaa
[x] en mee armeijjaan
[ ] en oo ikin tapellu mut saan aina turpaani
[ ] mulla on leveelahkeisia housuja
[ ] boikotoin vähän kaikkee

Amis:
[ ] omistan dx corollan
[ ] mulla on sakkolihaa oleva tyttöystävä
[ ] isken vaan sakkolihaa
[ ] ajelen pillurallii ainaki korkalovaarassa
[ ] ja takan istuu alaikäsii chicksei, kyyditten niitä vaan pillun toivos
[ ] haen niille myös siiderii ja tupakkaa
[ ] kalja on parasta
[ ] heti auton tuunaamisen jälkeen
[ ] oon ammattikoulussa jollain teknisellä alalla
[ ] omistan pilottitakin
[ ] oon isänmaallinen
[ ] maiharit löytyy
[ ] oon keitelly kiljuu joskus
[x] lukiolaiset on pellejä, ja yhdys sanat tur hia
[ ] pää on kalju
[x] liha on pilalla kun siinä kasvaa karvaa ja isot tissit on pakolliset
[ ] ajokorttia ennen amistellaan mopolla

Skini:
[ ] pää on kalju
[ ] hakaristi löytyy jostain vaatteesta tms
[ ] suomileijona tatuoitu johki ja suomijellona-vaatteita löytyy
[ ] pilotilla saa pillua
[ ] maiharitkin on
[ ] meen armeijaan tottakai
[ ] ne jotka ei mee, on homoja
[ ] pesäpallomaila on periaate
[ ] ammattikoulussa opiskelen
[ ] ulkomaalaisia hakataan
[ ] SUOMI SUOMALAISILLE
[ ] karjala takaisin vaikka pullo kerralla
[ ] no siis joo, meinaa oikeesti karjala takaisin
[x] ruotsalaiset on homoja
[ ] koti, uskonto ja isänmaa
[ ] tai no ei sul uskonnolla niin väliä..
[ ] RIP ADOLF HITLER <3 ja RIP PEKKA SIITOIN <3

Ziiz... Tadaa!! Olen KAWAIIHEEBO!!! Kawaii!! Piisuu!! ^____^v
En olekaan kirjoittanut piiiiiitkään aikaan, mutta älkää antako sen haitata. Nyt kirjoitan tyylistäni poikkeavaa juttua, mutta älkää antako senkään haitata.

Asiahan on nyt niin, että olin menossa kesällä Ayabie-nimisen jrock-bändin keikalle. Noh. Siinä kävikin sitten niin, että kotiin päästyäni minun piti ostaa liput kyseiselle keikalle, mutta auta Armias, ne olikin jo loppuunmyyty. Tai no, netissä myytävät liput oli loppuunmyyty, mutta Helsingissä Morticiassa vielä olisi jokunen. Ja nyt, saanen kysyä, millä HELVETILLÄ ihmiset luulevat, että meikä tästä yhtäkkiä hurauttaa Hesaan ostamaan jotain perkeleen keikkalippuja. Ei saatana. Ja sitten ei tietenkään MILLÄÄN voi laittaa nettiin niitä lisää myyntiin. Onneksi olen niinkin tahdikas, että en tässä ala haukkua ketään sen erityisemmin. Sen vain sanon, että hyvin hoidettu juttu.

Kai vaihtoehdot lipun saamiselle olivat seuraavat: 1. Lintsaa koulusta ja osta netistä 2. Mene Mortician-liikkeseen, joka on vain Helsingissä. Jumalauta, on siinä meinaan vaihtoehtoa poikineen.

Nytpä sitä sitten tässä odottelen ystävääni Miiaa, joka vie minut Poriin ryyppäämään. Älkääkä helvetissä tulko minulle asiasta naamailemaan. Kun ensi kesänä olisin yhteen paikkaan halunnut mennä, niin voi saatana kun sekin on ilmeisesti liikaa pyydetty. No, kuolema on.

Minäkö noita? Avoimuus on kaunista.Keskiviikko 01.03.2006 21:10

On jälleen tullut aika kirjoittaa. Tällä kertaa ei ehkä tule ihan romaania, sillä pitäisi lukea ruotsin kokeisiin... Mutta nyt ei anneta sellaisen häiritä.

Miia kertoi eklektikon tarkoittavan henkilöä, joka yhdistelee eri uskonnoista parhaat palat. Näin hän opetti minulle uuden termin, jolla kuvata itseäni, sillä juuri tuotahan minä teen, kuten eilen kerroin. Miu puhui myös siitä, miten monet kristityt pelästyvät, kun puhutaan noidista ja yliluonnollisesta. Siihen on hyvä tarttua.

Tämä pelko johtuu yksinkertaisesti siitä, että kristityt uskovat noitien ja yliluonnollisen olevan tekemisissä Saatanan kanssa. Ja kuten varmasti kaikki tietävät, kristittyjen "päävihollinen" on Saatana. On siis luonnollista, että kristityt pelkäävät noitia ja muita "kummajaisia". En kuitenkaan puolla tätä pelkoa, sillä se aiheuttaa syrjintää, jota vastustan henkeen ja vereen. Ei ole muiden asia, miten toinen ihmineen elää elämänsä. Jos haluaa harjoittaa noituutta tai muuta vastaavaa, hänen annettakoon se tehdä rauhassa. Minun puolestani kaikki on saliittua niin kauan, kun siitä ei koidu muille haittaa.

Oma suhteeni yliluonnolliseen on melko läheinen, sillä olen aina ollut kiinnostunut aiheesta. Olen kaiketi aina ollut vähän pakanallinen, koska olen jo ala-asteikäisenä harjoittanut erilaisia henkiin liittyviä riittejä. (Tämä tuli nyt aivan uutena tietona kaikille, joten älkäätten pudotko tuoleiltanne.) Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, paitsi että oma pääni meni sekaisin niistä suitsukkeista. xD Yliluonnollista olen myös itse kokenut, sillä kun olen rukoillut Jumalaa, rukouksiini on vastattu. En tosin ole kuullut mitään ääniä tai sellaista, mutta vaikutus on näkynyt konkreettisina tuloksina. Mitä taas tulee, esim. Nokian "kaatajapappiin" (en muista nimeänsä), niin saattaa olla, että ihmiset kaatuvat Pyhän Hengen voimasta, kenties eivät. Varmaksi ei voi sanoa.

Minua on aina kiehtonut taikuus. Kuinka upeaa olisikaan osata vaikkapa siirtyä paikasta toiseen ajatuksen voimalla tai loihtia rahaa loputtomiin. Olen lukenut helluntaiseurakuntalaisten pikku vihkosia, joissa mm. kerrottiin tytöstä, joka teki diilin jonkin sortin demonin kanssa, jotta saisi mitä halusi. No, voitte arvata, että huonostihan siinä tyttöraasulle loppujen lopuksi kävi. Tällainen propaganda juuri aiheuttaa pelon. Minäkään en uskalla alkaa mihinkään voimakkaisiin loitsimisiin, koska pelkään päätyväni Saatanan uhriksi. Noituushan on rinnastettavissa kristinuskon mukaan saatananpalvontaan, sillä vaikka mitä henkeä rukoilisit, se on vain Saatanan yksi ilmentymä. Juuri tämän takia muut uskonnot ovat kristittyjen mukaan vääriä.

Mutta ajatelkaamme vaikkapa buddhalaisuutta. Se ei ole jumaluskonto, vaan keskittyy hengen elämään: mietiskelyyn, etiikkaan ja viisauden jalostamiseen. Miten tuollainen voi olla lähtöisin Saatanasta?

Kristinuskon yksi suurimpia vikoja onkin mielestäni sen yksioikoisuus, tapa, jolla se saarnaa olevansa ainoa oikea. Esimerkiksi hindut ovat hyvin avoimia uskontojen suhteen, ja hyväksyvät lähes minkä tahansa uskonnon oikeana. Kaunis ja tavoiteltava avoimuus, jota länsimaalaisen kulttuurin tulisi suuresti harkita.

Ja jouhevasti siirrymmekin siihen, miten ihmisten ei koskaan pitäisikään tehdä hätäisiä ja mustavalkoisia johtopäätöksiä. Itse olen aikoinani moiseen syyllistynyt oikein rankemman kautta ja olen parin vuoden aikana huomannut, miten lapsellinen olin. Sillä moinen yksioikoisuus tarkoittaa itserakasta ajattelua ja kypsymättömyyttä. Mahtaa nolottaa, kun huomaa että olikin väärässä.

Herätkäämme siis avoimin mielin huomispäivään, valmiina oppimaan uutta. Älkääkämme jähmettykö vanhoihin kaavoihin, jotka eivät välttämättä ole oikeita.

Sincerely yours: Saz-san

--- jatkuu: Nathaira
Kuten Miia, siis Nathaira, eilisessä merkinnässään kirjoittikin, tämä on yhteisblogimme suloinen alku. Pitemmittä löpinöittä asiaan.

Miia kirjoitti kirkosta eroamisesta, joka nyt hänelle on ajankohtainen asia, koska hän täytti juuri 18, ja erosi kirkosta, kuten oli aikaisemmin luvannut. En kai minä syyllistynyt BLANK:iin? Kun olin vain iloinen siitä, että rakas ystäväni uskaltaa olla erilainen, just like me. Itse täytän 18 vasta syyspuolella tätä vuotta, mutta eipä tuo haittaa. Kyllä minultakin asiaan näkökantoja löytyy.

Ensinnäkin ilmoitan, että aion myös erota kirkosta 18 vuotta täytettyäni. Hyviä syitä siihen Nathaira jo esittelikin omassa blogissaan, mutta haluan syventyä asiaan omalta kannaltani, sillä syymme ja ajattelumme eroavat sittenkin toisistaan.

Eroan kirkosta, koska en näe mitään syytä kuulua ko. laitokseen. On suorastaan väärin, kun meidät kastetaan vauvoina (huom. useimmiten) luterilaiseen kirkkoon. Suomessahan on uskonnonvapauslaki, mutta moinen menettely ei uskonnonvapautta edusta. Eihän pieni vauva voi päättää, haluaako kuulua kirkkoon vai ei. Tätä argumenttia voidaan käyttää kastamisen puolesta tai vastaan, mutta miksi ihmeessä niin pienen vauvan pitäisi kuulua mihinkään uskontokuntaan? Onhan toki seurakunnan päiväkerhoja ja muita, mutta nämä päiväkerhot ym. tulisikin muuttaa aivan tavallisiksi "maallisiksi" päiväkerhoiksi. Tästä sen vain huomaa, miten meille jo pienestä pitäen pakkosyötetään kristinuskoa, joka sitten on "ainoa oikea uskonto". Muu luulo johtaa väistämättä Helvettiin.

Tähän vaikuttaa myös Miian jo mainitsema luterilainen kirkko valtionkirkkona -käsite. Tunnutaan ajattelevan että mikäli ei kuulu luterilaiseen kirkkoon ei oikeastaan kuulu Suomen kansaan, tai on ainakin vaarallinen ja outo tapaus. Kuka hullu nyt ei kirkkoon kuuluisi? Mutta kun kaikki eivät ajattele näin. Eo. on juuri sitä massan mukana menoa, moraalista kypsymättömyyttä. En moiti ketään siitä, että kuuluu kirkkoon, se on tietenkin jokaisen oma asia. Mutta niin on sekin, jos eroaa kirkosta. Miksi siitä on nostettava kauhea hälinä?

Miksi sitten minä haluan erota kirkosta? Parasta aloittaa siitä, mihin ylipäätään uskon, se valaisee asiaa huomattavasti.

Uskon kaikkiin jumaliin. Olen siis tavallaan polyteisti. Uskon, että kaikkialla on jumaluutta. Olen siis myös panteisti. Viime aikoina uskoni on heitellyt ja pyörteillyt, koska olen lukenut tietoa muista uskonnoista. Se on kuitenkin vain hyvä asia, että kyseenalaistan vanhaa uskoani. Sillä se oli juuri se "kristinuskon Jumala on ainoa vaihtoehto" -käsitys, jonka olin oppinut jo nuorena.

Mutta minä haluan ymmärtää muitakin uskontoja. Entä jos ne ovatkin oikeita? Entä jos sittenkin kristinusko on oikea? Entä jos ei ole mitään oikeaa uskontoa. Loppujen lopuksihan uskonnossa on kyse helposta elämästä, sekä kuolemanjälkeisestä "elämästä". On niin helppoa, kun kirkko (tai muu vastaava, riippuen uskonnosta) määrää, miten sinun tulee elää. On hyvä tietää, mitä kuoleman jälkeen on. Sen kuin vain opettelee, mitä uskontonsa asiasta opettaa.

Mutta moinen elämä on kauhistuttavaa! Sehän tarkoittaa sitä, että ihmisellä ei ole omaa kykyä ajatella, eikä tehdä päätöksiä. Miksi sitten mikään taho olisi meille aivot luonut? Jälleen korostan moraalisen aikuistumisen merkitystä. Ja sehän siis tarkoittaa sitä, kun ihminen pystyy itse päättämään asioistaan, mikä on hyvää ja mikä pahaa, mikä oikein ja väärin. En tarvitse kirkkoa päättämään asioista minun puolestani. Ja jos valintani ovat vääriä, sille ei voi mitään. Kaikki ei aina mene, niin kuin haluaisi.

Mihin minä siis uskon? Uskon ainakin itseeni, ja siihen, että jokin ratkaisu on aina olemassa. Uskon kaikkiin jumaliin, ja jumaluuteen kaikkialla. Olen siis polyteisti ja panteisti. Tässä eroamme Miian kanssa, sillä hän on (paremman sanan puutteessa) ateisti, kuten sen jo blogissaan ilmoittikin.

Olen moniuskontoinen, sillä kannatan osuuksia eri uskonnoista, kuten buddhalaisuudesta ja siitä kristinuskostakin. Ja joskus aiemmin olenkin jo puhunut, että ihailen japanilaisia, sillä he kannattavat samaan aikaan monia eri uskontoja. Samoin hindut. Voi kunpa täällä Suomessakin olisi moinen käytäntö. Se olisi oikeudenmukaista jo uskotojakin kohtaan, ihmisistä puhumattakaan. Ja tällöin todellinen uskonnonvapaus toteutuisi.

En enää oikein osaa ajatella mitään uskontoa ylitse muiden, niistä on tullut minulle yksi suuri massa, josta poimin parhaat palat. Hiukan buddhalaisuutta tuolta, pala kungfutselaisuutta sieltä... Sillä monissa uskonnoissa on uskomattoman hyviä elämän- ja muitakin ohjeita. Miksi tyytyä ajattelmaan kristinuskoa, joka itse asiassa on erityisen tekopyhä - mm. ristiretket -, ainoana vaihtoehtona, kun parempiakin ajatuksia löytyy. Pidän kuitenkin edelleen kristinuskon Jumalaa korkeimpana kulmakivenä. En mitenkään palvo Häntä, mutta tunnustan hänet "oikeaksi Jumalaksi", muut ovat "alijumalia", joihin uskomisesta en tiedä, mitä seuraa. Sillä saattaahan olla, että kristinuskon Jumala on väärä jumala, ja vaikkapa Allah "se oikea". Kuitenkin olen mielestäni paremmassa asemassa kuin ateistit, jotka eivät usko mihinkään jumaluuteen. Sillä kun uskoo johonkin, on aina mahdollisuus, että uskoo oikein. Oikeaa uskontoa en tiedä, sen näkee sitten. Ja jos kuoleman jälkeen ei olekaan mikään, eikä uskonto siihen vaikuta, niin ei siinä uskomisessa ole mitään menettänytkään.

Ja vaikka olisitkin kristitty, sinun ei silti tarvitse kuulua kirkkoon. Ihminen on itse oma pyhättönsä, johan se nyt Raamatussakin sanotaan. Usko riittää. Sekin on muuten luterilaisen uskon kulmakiviä. Martti Luther aikoinaan erosi katolisesta kirkosta ja julisti, miten usko Jeesukseen riittää. Ei siinä kirkkoa tarvita. Eikä se jumalanpalveluksissa käynti pelasta, vaikka monet niin luulevatkin. Uskovainen on henkilö, joka uskoo asiaansa. Ei siinä silloin mitään ulkopuolisia järjestöjä tarvita. Toki kirkko voisi olla hyvä uskonvahvistaja, mutta kun se tuomitsee erilaiset, niin mitä jää heille? Kirkko yrittää pitää kynsin ja hampain kiinni vanhasta, eikä uskalla siirtyä uudelle vuosituhannelle. Muut uskonnot valtaavat alaa, ja kirkosta eroaminen lisääntyy. Viime vuoden kirkostaeroamisprosentti oli muuten pääkaupunkiseudulla 19 %. Valtionkirkkomme hoi, milloin tunnustat tappiosi?


Sincerely yours: Saz-san

--- ja Miia jatkaa: Nathaira