IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Minäkö noita? Avoimuus on kaunista.Keskiviikko 01.03.2006 21:10

On jälleen tullut aika kirjoittaa. Tällä kertaa ei ehkä tule ihan romaania, sillä pitäisi lukea ruotsin kokeisiin... Mutta nyt ei anneta sellaisen häiritä.

Miia kertoi eklektikon tarkoittavan henkilöä, joka yhdistelee eri uskonnoista parhaat palat. Näin hän opetti minulle uuden termin, jolla kuvata itseäni, sillä juuri tuotahan minä teen, kuten eilen kerroin. Miu puhui myös siitä, miten monet kristityt pelästyvät, kun puhutaan noidista ja yliluonnollisesta. Siihen on hyvä tarttua.

Tämä pelko johtuu yksinkertaisesti siitä, että kristityt uskovat noitien ja yliluonnollisen olevan tekemisissä Saatanan kanssa. Ja kuten varmasti kaikki tietävät, kristittyjen "päävihollinen" on Saatana. On siis luonnollista, että kristityt pelkäävät noitia ja muita "kummajaisia". En kuitenkaan puolla tätä pelkoa, sillä se aiheuttaa syrjintää, jota vastustan henkeen ja vereen. Ei ole muiden asia, miten toinen ihmineen elää elämänsä. Jos haluaa harjoittaa noituutta tai muuta vastaavaa, hänen annettakoon se tehdä rauhassa. Minun puolestani kaikki on saliittua niin kauan, kun siitä ei koidu muille haittaa.

Oma suhteeni yliluonnolliseen on melko läheinen, sillä olen aina ollut kiinnostunut aiheesta. Olen kaiketi aina ollut vähän pakanallinen, koska olen jo ala-asteikäisenä harjoittanut erilaisia henkiin liittyviä riittejä. (Tämä tuli nyt aivan uutena tietona kaikille, joten älkäätten pudotko tuoleiltanne.) Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, paitsi että oma pääni meni sekaisin niistä suitsukkeista. xD Yliluonnollista olen myös itse kokenut, sillä kun olen rukoillut Jumalaa, rukouksiini on vastattu. En tosin ole kuullut mitään ääniä tai sellaista, mutta vaikutus on näkynyt konkreettisina tuloksina. Mitä taas tulee, esim. Nokian "kaatajapappiin" (en muista nimeänsä), niin saattaa olla, että ihmiset kaatuvat Pyhän Hengen voimasta, kenties eivät. Varmaksi ei voi sanoa.

Minua on aina kiehtonut taikuus. Kuinka upeaa olisikaan osata vaikkapa siirtyä paikasta toiseen ajatuksen voimalla tai loihtia rahaa loputtomiin. Olen lukenut helluntaiseurakuntalaisten pikku vihkosia, joissa mm. kerrottiin tytöstä, joka teki diilin jonkin sortin demonin kanssa, jotta saisi mitä halusi. No, voitte arvata, että huonostihan siinä tyttöraasulle loppujen lopuksi kävi. Tällainen propaganda juuri aiheuttaa pelon. Minäkään en uskalla alkaa mihinkään voimakkaisiin loitsimisiin, koska pelkään päätyväni Saatanan uhriksi. Noituushan on rinnastettavissa kristinuskon mukaan saatananpalvontaan, sillä vaikka mitä henkeä rukoilisit, se on vain Saatanan yksi ilmentymä. Juuri tämän takia muut uskonnot ovat kristittyjen mukaan vääriä.

Mutta ajatelkaamme vaikkapa buddhalaisuutta. Se ei ole jumaluskonto, vaan keskittyy hengen elämään: mietiskelyyn, etiikkaan ja viisauden jalostamiseen. Miten tuollainen voi olla lähtöisin Saatanasta?

Kristinuskon yksi suurimpia vikoja onkin mielestäni sen yksioikoisuus, tapa, jolla se saarnaa olevansa ainoa oikea. Esimerkiksi hindut ovat hyvin avoimia uskontojen suhteen, ja hyväksyvät lähes minkä tahansa uskonnon oikeana. Kaunis ja tavoiteltava avoimuus, jota länsimaalaisen kulttuurin tulisi suuresti harkita.

Ja jouhevasti siirrymmekin siihen, miten ihmisten ei koskaan pitäisikään tehdä hätäisiä ja mustavalkoisia johtopäätöksiä. Itse olen aikoinani moiseen syyllistynyt oikein rankemman kautta ja olen parin vuoden aikana huomannut, miten lapsellinen olin. Sillä moinen yksioikoisuus tarkoittaa itserakasta ajattelua ja kypsymättömyyttä. Mahtaa nolottaa, kun huomaa että olikin väärässä.

Herätkäämme siis avoimin mielin huomispäivään, valmiina oppimaan uutta. Älkääkämme jähmettykö vanhoihin kaavoihin, jotka eivät välttämättä ole oikeita.

Sincerely yours: Saz-san

--- jatkuu: Nathaira

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.