IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Parempi päiväKeskiviikko 31.05.2006 09:29

Eilen oli jo parempi päivä. Ainakin jos maanantaihin vertaa. Ja miksi emme vertaisi. Tuosta päivästä ei juuri voi mennä kuin parempaan.

Eilen oli aamupäivän sateissa paperisotapäivä. Joitakin taisteluja saatiin jo kunniakkaasti päätökseen, osa jäi vielä vaiheeseen. Vanhimman urosKääpiön mopoprojekti teetti oman työnsä. Melkoinen paperisota etenkin, kun mopon myynnyt firma oli jättänyt mopon rekisteröintiin tarvittavat paperit johonin lojumaan. Mutta kestihän se mopon tulokin firmasta Kääpiölle kaksi viiikkoa luvatun yhden sijaa, joten ei papereiden puuttuminen niin valtaisa ihme ole. Mutta nyt ovat tulossa.

Nyt on sitten toukokuun viimeinen päivä. Jos ette ole huomannut. Vanhaan hyvään aikaan koulu päättyisi tänään, mutta nyt on jäljellä vielä kolme herätystä. Jos Kääpiöiden selvityksiä tulevista päivistä kuuntelee, niin pääsääntöisesti täysin turhia päiviä. Kunhan on jotain ohjelmaa keksitty, että saadaan lakisääteiset päivät täyteen. Kuinkakohan kalliiksi tämä pelleily tulee. Lauantai on kaiken huippu, kalliisti tilausajoilla ja takseilla mennään hakemaan todistus. Osa Kääpiöistä on jo kevätjuhlansakin tuolloin juhlinut mutta kerran vielä jotta saadaan päivät täyteen. Pelkät kuljetukset maksavat jo Savonlinnassa useamman tuhat euroa. Ei tätä oikein tajua.

Kuljetuksista tuli muuten mieleen, että iäisyysaiheeni eli kuljetuslakon aikainen lasten matkojen korvaus on tänään toista kertaa lautakunnan käsittelyssä. Eihän päätösehdotus ole miksikään muuttunut. Mutta perusteluihin on tullut jo vaadittua tarkkuutta.

Lautakunnan ensimmäisellä käsittelykierroksella lautakunnalle syötettiin pajunköyttä, että lakko koskisi Savonlinnassa 552:n oppilaan kuljetusta ja ettei korvaavia kuljetuksia järjestetä tasavertaisuuden vuoksi yhdellekään heistä. Kun vaadin oikaisuvaatimuksessani oikeiden lukujen esittämistä lautakunnalle, niin nyt ne on laskettu. Ja todettu, että liki kahdelle sadalle oppilaalle järjestyikin lakon aikana korvaava kuljetus. Ja että tämän jälkeen täysin ilman kuljetusta jäi 365 oppilasta aiemmin väitetyn 552 oppilaan sijaan. Melkoinen virhemarginaali tuo kolmanneksen virhe.

Itse aikoinani edellisessä kotikunnassani Vihdissä lähes 25 vuotta kunnallisessa päätöksenteossa sekä luottamushenkilönä että viranhaltijana toimineena en voi kun ihmetellä tätä suurpiirteisyyttä. Ja mikäli lautakunta tänä iltana hyväksyy ja sallii tämän suurpiirteisyyden, niin ihmetykseni nousee entisestään. Mutta onneksi lautakunnassa on tarkkoja ja asiaansa paneutuvia jäseniä. Joten eiköhän asioiden vääristely herätä lautakunnassa melkoisen keskustelun.

Jos ei, uskoni kunnallisen päätöksentekoon kärsii melkoisen kolauksen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.