IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Kalaa pukkasTorstai 20.07.2006 10:20

Pieni Pietarin kalansaalis eilen. Olimme mökillä Rakkaan Vaimon, Tiituksen ja Sanskun kanssa. Ja kahden jälkimmäisen kanssa pistettiin veneen moottori ekaa kertaa tänä kesänä hyrisemään, lastattiin virvelit veneeseen ja lähdettiin kalaan. Ajattiin lokkiluodoille joilta poikaset olivat jo poistuneet elämänharjoittelun seuraavaan vaiheeseen. Ja ryhdyttiin virvelöimään.

Muutaman heiton jälkeen minulla oli hauki kiinni, sitten Sansku nosti kalliolle liki kiloisen hauen. Sitten oli taas minun vuoroni ja neljäntenä nousi kalliolle keikan suurin hauki, 2,1 kiloinen mötkäle Sanskun vetämänä. Minä lopettelin jo heittelyn mutta Sansku veti vielä viidennen kalan kalliolle. Tiitus yritti myös sinnikkäästi joskin hermo paloi ajoittain kun heitot eivät oikein sujuneet ja kalaa ei hänelle tullut. Mutta virvelin vaihto Jussin virveliin helpotti heittelyä ja kerran oli jo kalakin kiinni, muta pääsi valitettavasti karkuun. Joten saaliimme jäi viiten haukeen. Ja kolmeen onnelliseen kalastajaa.

Kalareisun päätteeksi haukien perkuuseen, saunaan ja uimaan. Tämn jälkeen vielä rauhalliset saunakahvit ja taisin ottaa pienet torkutkin. Tällaisista mökkireisuista minä pidän, harmi vaan ettei ollut mahdollisuutta jäädä yöksi. Se tässä lasten kasvamisessa on kuitnkin hyvä, että nyt kotiin voi jo jättää suruttomasti ne lapset, jotka kokevat löytävänsä mukavampaa tekemista kotoa kuin mökiltä.

Eilen vietiin Jussin kanssa mopo Askolle katsottavaksi. Laite kun on osoittautunut varsinaiseksi murheen kryyniksi. Etulaakeri paskana ja kone on siinä kunnossa, että nyt se ei enää jaksa kuljettaa miestä suurempia mäkiä ylös. Muutenkin käynti on huono, kone hyytyy muutaman minuutin ajon jälken ja sitten on taas odoteltava jonkin aikaa. Viidensadan huolto tehtiin mopomyyjän valtuuttamassa huoltoliikkeessä josta kuului, että vastaavanlaisia ongelmia on ollut muillakin saman merkin samasta postimyynnistä ostaneilla. Pitänee alkaa tutkia asiaa, eli jos joku tietää tai tuntee tyyppejä, joilla on ollut ongelmia näiden Fundai/Samurai mopojen kanssa niin yhteyttä tänne.

Onneksi Asko otti mopon tutkiakseen. Miehellä kun on melkoinen kokemus kaikenlaisista kaksipyöräisistä, nelipyöräisistä ja näköjään myös siivekkäistä moottorivempaimista. Joten eiköhän siinä pajassa löydy ratkaisu mopon ngelmiin. Harmittaa vaan Jussin puolesta tällaiset takaiskut mopoilun taipaleella. Hyvää tässä mopoepisodissa on vain se, että me saimme Askon kanssa taas keväällä Jussin rippijuhlien tiimoilla tulehtuneet ihmissuhteet kuntoon.

Siis onni onnettomuudessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.