IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

KirkkopyhäSunnuntai 08.10.2006 21:09

Meikäläisellä oli tänään kirkkopyhä. Kävin ehtoollisellakin 35 vuoden tauon jälkeen. En minä siitä mitään ihmeellisiä kicksejä saanut, ei laskeutunut valo päälleni, ei kulkenut väristykset läpi kehon. En edes kaatunut lattialle.

Miksi ateisti menee ehtoolliselle? Sitä minäkin ihmettelen. Ehkä sitä vanhenee eikä pidä enää kiinni periaatteistaan. Mutta hävetävää se on. Kyllä minä ihan mielelläni kuskaan Kääpiöitä seurakunnan tapahtumiin, leireille ja kerhoihin. Kuunnelkoot saarnoja ja päättäkööt aikoinaan, mihin uskovat. Saavathan ainakin moniarvoista maailmakuvaa kun kotonakin puhutaan hengen asioista. Molemista näkövinkkeleistä.

Mutta hävettää tuo oma herkkämielisyys ja henkinen leväperäisyys. Kyllä minä ihan mielelläni kuuntelen Ystävän läksiäissaarnaa, hyvin hän puhuikin. Mutta ehtoolliselle meno kaduttaa. Se kun kertoo siitä, mikä on itselle puhdasta ja pyhää. Ja mitä on valmis tekemään miellytääkseen muita, näytelläkseen parempaa näiden ihmisten silmissä. Itselle siitä jää huono fiilis, harmittaa moinen käyttäytyminen.

Menimme vielä iltapäivällä uuden kerran kaupunkiin. Samalla kun veimme yhden Kääpiön Kuopion bussille osui samaan ajankohtaan sopivasti aiemmin aamulla saarnanneen Ystävän läksiäiskahvit. Periatteella vuoroin vieraissa. Eihän siitä ollut kuin viikko kuin tapasimme synttäreilläni. Nyt hänen läksiäsissään.

Rakas Vaimo oli kerännyt hänelle hyvän survivalpakkauksen. Ja piti hyvän puheen. Monelle pussukan tuotteelle löytyi loistava tarvetarina. Eikä ne olleet ihan tavallisia papille hänen läksiäisissään lahjoitettuja lahjoja. Vai mitä mieltä olette Sisu Horna-pussista, monikäyttötyökalusta ja ruuvi- ja kuusiokoloavainsarjasta. Hykerteli se kohdejuhlakalukin.

Kääpiöitäkin oli mukana neljä kappaletta. Yksi ihan aidosta mielenkiinnosta asiaa kohtaan, kolme urosKääpiötä koska he ovat vierihoidossa. Eli kulkevat meidän mukana kun heitä ei voi jättää keskenään kotiin ilman lastenvahtia.

Tämä on raskasta varmaan kaikille mutta kun luottamusta käytetään heti väärin. Täydellistä silmänpalvomista. Joka on todella vastenmielistä ja inhottavaa.

Miten inhoankaan epärehellisyyttä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.