IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Kaunis satuKeskiviikko 20.12.2006 08:13

Elimme eilen illalla Moinsalmen koulun joulujuhlassa sadun jeesuksen syntymästä. Tällä kertaa satu ei ollut lasten näyttelemä vaan se oli levitetty lähimetsään tunnelmallisen hämyyn. Tai oikeastaan pimeyteen, mutta reitin varrelle ripotellut ulkotulet sekä kulkijoiden kynttilälyhdyt tekivät illasta miellyttävän hämyisän.

Polun varrelle oli tehty tauluja joissa satu eteni. Lisäksi eri kohtiin oli rakennettu pieniä tarinaan liittyviän interiöörejä. Betlehemin kaupunki, enkelin ilmestyminen tietäjille, taivaallisten sotajoukkojen lentoharjoitukset, seimi babyborn-nukkeineen ynnä muuta rekvisiittaa. Taidolla tehty, tunnelmallinen retki kynttilälyhtyjen valossa. Meitä oli matkassa viisi henkeä, muistakin perheistä oli mukaan tullut myös Moinsalmelta jo ulosvanhentuneita oppilaita.

Eihän idea mikään uusi ole, näitähän on järjestetty Savoblinnassakin jo joillakin kouluilla. Mutta ensimmäinen kerta meidän koulullamme. Vaihteeksi miellyttävän rauhallinen juhla vaikka omat lapset kaipasivatkin "perinteistä" joulujuhlaa jossa olisi päässyt esiintymään. Hyvä piirre että eivät vierasta esiintymistä. Mutta tänä jouluna tällä tavalla.

Ensi jouluna saattaa olla taas toisenlainen juhla.

Jos ollaan hengissä.

Siis koulu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.