IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Sit sua vituttaaMaanantai 22.01.2007 09:16

Kun sä järjestät koulutustilaisuuden ja sä suunnittelet etukäteen puhumisesi niin tilaisuudessa sä huomaat et sä et ehdikään puhumaan niistä jutuista kuin puolet. Sitten kun sä tulet kotiin niin sä huomaat, et lapsista osa on taas rikkonut yhteisiä sääntöjä ja hermostuttaneet sun Rakkaan Vaimon. Ja sit sua vituttaa ihan sairaasti, sillä et sä haluais tällaista lisärasitetta aiheuttaa kellekään.

No sit se ilta kuitenkin menee siinä ihan kohtuullisesti, mut sua potuttaa se tunne, jonka pettymys lasten kykyyn olla ilman vartiointia aiheuttaa. Ja sä mietit, onks kaikissa perheissä sama tilanne. Et 9-, 12-, 13-, 14-, 15- ja 15-vuotiaita lapsia ei voi jättää edes yhden aikuisen huomaan, saatika että heidät jättäisi keskenään edes siksi aikaa, että vanhemmat pääsis nauttimaan laatuajasta. Saunaan tunniksi kahdestaan.

Sä mietit, että tätäkö tää elämä on. Seuraavan vuoden, toisen, kolmannen...

Sit sua alkaa vituttaa entistä enemmän. Sä mietit, kuinka turhia ne muiden ihmisten kommentit siitä, kuinka hienoa toi työ on, ovatkaan. Et et sä kaipais muuta kuin normaalia perhe-elämää jossa olis aikaa myös parisuhteelle. Mut kun sä et osaa asiaa järjestää, kärvistelet ja harmittelet, mut et osaa järjestää.

Ja sit kaikki sun suunnitelmat. Tai ei ihan kaikki, muta aika monet. Kuukausia ennen ne tuntuu niin hyviltä, sä katselet hiihtolomapaikan tarjoamia vaihtoehtoja, luet innolla ohjelmia, johon lapset vois osallsitua. Et olis ees jonkin verran aikaa kaksin RV:n kanssa. Mut sit sun suunnitelmat alkaa rapistua ja lopulta sä huomaat olevas siinä pisteessä, et suunnitelmat on taas pistettävä uusiksi. Mikä suomeksi tarkoittaa et romutettava.

No sit sä kuitenkin istut suunnittelemaan seuraavaa lomaa. Ilmeisesti siks, et olis taas jotain romutettavaa.

Mut sit sä päätät, et nyt sä alat availee ihan oikeesti näitä solmuja. Ja mikä ei aukea, sen sä isket viidakkoveitsellä palasiksi. Mut sen sä päätät, et nyt poistetaan solmu viikossa. Niin eiköhän sun elämä ole vähän solmuttomampi vuoden kuluttua.

Tämä on nyt kirjoitettu mikahäkkisellä. Et mun on luettava tää sillä tavalla, et mä ymmärrän tän.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.