IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Ois saanut nukkuu vielä tunninPerjantai 16.03.2007 08:17

Olen minäkin yhden sortin törttö. Kun kerrankin isojen lasten koulun ulkoilupäivän vuoksi olisi saanut nukkua tunnin pidempään niin minä pistin vanhasta muistista kellon soimaan viideksi. No nyt on hyvää aikaa nauttia rauhassa aamukahvista, lukea tuoreimmat sähköpostit, kahlata lehtien tärkeimmät vaaliuutiset ja odottaa lasten ylösnostamisaikaa.

Kahvi maistuu hyvältä. Sähköposteja ei juurikaan ole tullut mitä nyt Suurelta Opettajalta yksi. Lehtien vaaliuutiset sen sijaan ovat mielenkiintoisia. Ylen piti julkaista gallupinsa eile, mutta jostain syystä niin ei tehtykään. Jotain outoa siinä on, sillä draaman sääntöjen mukaisesti gallup oli laskettu julkaistavaksi juuri ennen Ylen suurta vaalitenttiä. Nyt se on ilmoitettu kulkaistavaksi tänään iltapäivällä joten odotellaan. Ja veikkaillaan samalla, että mitä yllättävää gallupissa on. Onkohan käynyt niin, että kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaan Eero Lehden omistaman Taloustutkimuksen spasmat ovat menneet sekaisin. Jos vaikka tulos ei olekaan miellyttänyt ja on pitänyt soittaa vielä tuhat lisäpuhelua. Kauniaisiin, Helsingin Eiraan ja Etelärantaan.

Mukava oli myös havaita, että Eero oli voittanut Iltalehden toteuttaman äänestyksen Maikkarin keskivviikkoisen pääministeritentin osalta. Mitä enemmän ihmiset tapaavat Eero vaalikentillä ja mitä enemmän he näkevät häntä television vaaliohjelmissa niin sitä vähemmän he uskovat siihen kuvaan, jonka Itsevaltiaat ovat hänestä luonneet.

Itsevaltiaiden valta on mahtava, se on huomattu jo aiemminkin. Esimerkiksi Ville Itälän julkisuuskuvaan ohjelma teki niin valtavan lommon, että siihen ei yksikään poliittinen vastustaja kykenisi vaikka haluaisikin. Viihdeohjelma on viihdeohjelma, mutta jostain syystä suomalainen ei osaa ottaa sitä vain viihdeohjelmana vaan luulee sitä myös dokumentti- ja ajankohtaisohjelmaksi.

Miedän demareiden onni on luonnollisesti se, että Itsevaltiaiden tuotantotiimissä on oma mies, Heinäluoman puheenjohtavalintaa aikoinaan vahvasti puoluekokousedustajanakin vastustanut Osku Pajamäki. On hyvä, että mies on päässyt yl henkilökohtaisista kaunoistaan ja kostamishalustaan, sillä tällainen katsottu satiiriohjelma olisi luonnollisesti mitä parhain foorumi mustamaalata puoluejohtajaa. Kuinka helppo olisikaan luoda jostakin poliitikosta kuva joka ei laisinkaan vastaa todellisuutta.

Vaalitaisto omalta osaltani alkaa olla pulkassa. Oma ehdokaskin on varmistunut ja nyt ei muuta kuin sunnuntaina häntä äänestämään. Ja sitten jännittämään toteutuuko vaaliveikkauksesni kolmen suuren puolueen osalta. Kolmen kärjeksi olen veikannut SDP 23,2, keskusta 22,7 ja kokoomus 20,4.

Saas nähdä nyt.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.