IRC-Galleria

laatu ongelmia(?)Torstai 14.08.2008 17:43

Voi sinä ihonvärin jumala! kerro minulle mikä on kaikkia miellyttävä sävy, joka sopisi kaikille, toimisi tilanteessa kun tilanteessa eikä ikinä olisi liian tumma taikka vaalea.

Kävin tänään puhelimessa keskustelun lisäkuvaus tilauksesta.
"niin, sitä piti vielä sanoa että ne olivat jotenkin vaaleita ne kuvat" -asiakas
"hmm?"- minä
"kun ne siellä koevedoksissa (jotka ovat internetgalleriana) olivat paremman näköisiä, muutetaanko niitä jotenkin" -asikas
"Minä en ikävä kyllä tiedä miltä kuvat ovat teidän näytöltä näyttäneet, koska näytöjen tummuuksissa on paljon eroja. Käsittelen kuvat eritiedosta (kuvaan RAW:n ja pienenJPG:n) ja säädän sävyt ja värit silloin kohdalleen, koevedokset ovat kameran antamia arvoja"-minä

keskustelu jatkui tästä hetken hyvässä hengessä ja ehdotin että teen tästä lisätilauksesta hieman tummenman.

Asiakkaan kanssa on vaikea alkaa inttämään onko iho väärän värinen vai ei. Tässä tapaukessa kävin katsomassa koevedosten ihonvärit, jotka olivat harmaan ja kontrastittomat minun näytölläni (kuvaan pääosin valkoisella josta en pääse niin kauksi etteikö kontrastia aina häviäisi. lisään sitä jälkikäteen). Kyseisistä kuvista minulla on yksi seinällä esimerkkinä, tapanani ei ole antaa asiakkaalle huonoa työtä, eikä varsinkaan pistää sitä seinälle. (Vaikka seinille olisi typerää pistää vain parhaita kuvia, -> tulisi kovia pettymyksiä jos kaikkien kuvat eivät olisikaan samaa laatua, niin en minä seinälläni pistäisi nyt teknisesti huonoakaan).

Tämä ei ollut ensimmäinen tämänkaltainen keskustelua nyt lyhyen ajan sisällä. Tietenkin voin olla iloinen että vielä ei ole kuvien sisällöllisestä laadusta valitettu ja todeta että isommassa porukassa aina joku valittaa, mutta en siltikään valituksia haluaisi.

Mietin hetken tosissani että pitäisikö koevedokset pistää magentavirheisnä tms ihmisille näytille että ymmärtäisivät sävyjen muuttuvan. Huonompaan suuntaan muutos ei ole toivottava, mutta yksitäistapausten mielestä niin on käynyt, mutta koska en ole kärpäsenä katossa katsomassa ruutua miltä niitä katsotaan, en voi tietää miltä se näyttää.

______

Sellaista. Jatkan ihonvärien parissa. Itselläni on ollut hauska lukea tätä päiväkirjaa kohta kolmen vuoden ajalta. aloitettu ajalta jolloin ei ollut mitään hajua mitä tulevan pitää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.