IRC-Galleria

huono valoTiistai 29.11.2005 22:12

Pienoisten aikataulu kiireiden ja viime hetken muutosten johdosta jouduin tänään töissä kuvaamaan. Valot olivat valmiina rakennettuina, jouduin muuttamaan niitä vaakakuvauksi sopivaksi. Huonot niistä valoista tuli, mutta ei osannut parempaa.

Koitan pitää hermoni kasassa siihen asti kunnes kuulen niistä jotain palautetta, joka tapahtuu huomenna. Huomenna myös se kansikuvaus. Koitan olla valittamatta siitä että on kuvauksia ja joudun kuvaamaan, mutta rutiiniin puutteessa pelkään silti...

taas sovittuMaanantai 28.11.2005 23:19

Pitää varmaan oppia sietämään stressiä, eikä stressailla turhia, jos aikoo pää kestää alalla. Sovin keskiviikoksi sen kansikuvauksen, mukavampi tehdä ajoissa pois alta, voi sitten tehdä uudestaa jos on tarvis... Varasuunnitelma on pakko olla olemassa. Pakko onnistua koska huono kuva on minun kuvaamisesta paljon pahempi mainos kun hyvä kuva. Normaalin hyvään kuvaan ei kukaan kiinnitä huomiota, mutta huonoon kyllä. Tietenkin tavoite on saada superhyvä kuva, johon kaikki kiinnittää huomion positiivisessa mielessä.

harjullaSunnuntai 27.11.2005 21:24

Kävin harjulla kuvaamassa ensilunta, joka on nyt maassa. Tuli sinisiä graafisia ja huonoja kuvia. Voisikohan syyttää huonoja linssejä?

sovittuPerjantai 25.11.2005 19:34

Sain päätettyä mitä siihen yhden lehden kanteen kuvaan, ja suunnitelmat kävivät myös muille osapuolille (eli asikkaalle ja kaavailemilleni malleilla). Voi olla että ne eläimet saa sätkyn salamoista, pitää vähä miettiä että millä sitä kuvaa, tai miten. No se on huoli sitten ensiviikolla, vielä ei kuvauspäivää (=iltaa) ole sovittu.

Tahtoisin kovasti tehdä jonkun kivan kuvan ja tiedän millaisen tunnelman haluan valoilla iihen, mutta pelkään pahoin ettei tule onnistumaan...

ahistusTorstai 24.11.2005 22:59

Sellanen tunne että musta ei tuu taas yhtään mitään.

Pitäisi tehdä töitä enemmän valokuvauksen kanssa mutta piru kun tuo elämä verottaa osansa, ja työt, joissa kumminkin nyt suurinosa on ei alaan liittyvää vielä.

Odotan että jaksan nostaa nokkani pystyyn, että näytän muka maailmalle. Sitä odotellassa voin miettiä sitä miltä tuntuikaan istua prisman kassalla... ja kerätä työmotivaatiota.

hengissä vieläkinLauantai 19.11.2005 21:26

Kuvaskeikka ei ollut kovin hmm.. no miten sen nyt sanoisi, helpoimmasta päästä aloitettava.

Ensinnäkin helkutan iso halli, jonka katto oli kaukana ylhäällä, mutta edessä tietenkin ilmastointi yms putkia, jotka hohtivat kauniin puhkipalaneina kun koitti kattoon iskeä heijastvaa valoa.

Ei käynyt pienessä mielessä ottaa radiolähetintä mukaan, joka olisi piilotetun päävaloni pläjäyttänyt. Kuvat olivat laajoja, valot oli koko ajan tiellä. Kuvasin sitten ohjausvalolla osittain.

Raahasin ties mitä kamaa mukanani mutta lopulta käytin vain yhtä bromia (mitä lie akkuvaloa, miten kirjoitetaan, mitään hajua) ja sitten yhtä isompaa salamaa. Toisaalta, parempi niin että oli kaikki mukana, mitä olisi voinut tarvita. Aikaa ei vain oikeasti olisi ollut useamman valon pystyttämiseen taikka siirtämisen. Käytin vallitesavaa valoa hyväkseni, ja itken sitten photoshopin kanssa värilämpötiloja myöhemmin.

No, mutta kuvia tuli. Isoina en niitä ole nähnyt, mutta kameran takaa katsoin. Photoshop hommia tulee aika paljon, mutta sitä en murehdi vielä, nyt on helpottunut olo että tuo on hoidettu.

keikkaMaanantai 14.11.2005 19:29

Eka oma kuvaus keikka ensi lauantailelle sovittu. Menen katsomaan paikkoja torstaina, että tiedän mitä valoa raahaan mukanani. Voisin alkaa varmaan jännittää, tuosta poikii jatkokin jos en töpeksi.

Aukea.netissä näyttelyn soraäänet ovat yllättävän vähäisiä, kai ne ihmiset sitten piti, aukean tyylin vastaisesti, kukaan ei ole haukkunut sitä kokonaan. Viimeisestä kuvasta on keskustelua, joka mietitty minuakin.

selkokieltäLauantai 12.11.2005 18:08

Olipa eilinen merkintä sekava. Eli tosiaan tein niistä valomaalauksista nyt näyttelyn aukeaan, olisi voinut tehdä paremminkin, mutta turha nyt ruikuttaa kun on julkaissut. Toisaalta, voin tehdä sen joskus myöhemmin eri tilan kanssa paremmin, ei se este ole.

Olen myös päätymässä selittely linjalle, seltelin yhteen miksi kysymykseen siellä vastauksen. Minulta ei pitäisi kysyä miksi kysymyksiä.

Tänään en varmaan kuvaa tai käsittelekkään niitä, jos viettäisi ihan vain viikonlopun, on hyvin mahdollista että olen kohta viikonloppujakin töissä, eli pitää nyt nauttia. Aukean näyttelyn kommentointia pitää silti vähän seurailla, ihmiset ymmärsivät kuvat ehkä hieman paremmin kun ajattelin ja eivät ole valitelleet tekniikastakaan -vielä.

jatkoaPerjantai 11.11.2005 19:33

Jatkan valomaalauksen käsittelyä. Kuvaan vielä yhden maalauksen jos ehdin tänään.

lisäsin aukeaan tuon näyttelyksi: http://aukea.net/mp/db/Kokoelmahaut/etusivu/?num=2559624

valomaalausPerjantai 11.11.2005 01:01

Tein toisen valomaalauksen. Rapiassa tunnissa illalla. Pitää käsitellä se joskus kunnolla ja tehdä kolmaskin, jos vaikka sitten aukea.nettiä muistaisi näyttelyllä.

Nyt nukkuun.