IRC-Galleria

Pitää osoittain paikkansa. Muutamat ihan hyvin (omasta) mielestäni onnistuneet työkuvaukset nostavat hieman mieltä. Se vaikka vie kouluun aika paskaa, niin jos maksaville asiakkaille tuottaa kumminkin kelpo laatua, on minusta tärkeämpää.

Sitä paitsi olen sen verran puhki jo nyt tuosta koulusta, että vuoden-kahden tauko tuosta hommasta tuon jälkeen ei välttämättä ole pahasta, tietenkin on mahdollista ettei sinne palaa, riippuen miten ne saavat nyt opteusasiat järjestettyä niin että muodollinen pätevyys ei mene oikean tiedon ja taidon edelle.

Olenhan minä mennyt jollain tapaa eteenpäin puolessa vuodessa. En olisi ottanut vuosi sitten tämäntasoisia kuvia. Tosin pelkään koko ajan kovasti että en kykene erottumaan siitä massasta mitä markkinoilla on. Toisaalta, jos nyt koittaisi hankkia itselleen perustietoja ja taitoja ennenkaikkea varmuutta, voisi miettiä myöhemmin sitä erottumistaan.

Koulussa en viime kerralla sitten saanutkaan oikeastaan mitään järkevää palautetta kuvistani, yleiseen tasoon petyin taas kerran.

risooLauantai 05.08.2006 22:09

Yleis risomista. Koulutyöt pitäisi läiskyttää aika nopeasti kokoon, kappas kun se koulu alkoikin 16 eikä 23 päivä... Viikko sinne tai tänne. Huomenna taas kuvaan, tänään onneksi ollut vapaapäivä, tai nyt kotona yhden kuvan vääntänyt. Ensi viikon lauantaina onkin se hääkuvaus, viikonloput kun saisi vähän paremmin rauhotettua olisin tyytyväinen, mutta eiköhän syksyllä asia parane.

väsymistä, yleistäTorstai 03.08.2006 01:01

Yleistä väsymistä. Koulukuviin yritän saada jotain potkua, hieman tuli ns. näyttämisen tarvetta esille kun tajusin että meidän ryhmään tulee kymmenisen uutta tyyppiä toisesta ryhmästä. "en mä näin surkea ole mitä nämä kuvat antavat ymmärtää, on siellä edes yksi hyvä".

Jostain syystä väsyttää hieman kaikki. Nyt on hieman enemmän omia kuvauksia kun keväällä, toivottavasti jatkuisi tällä mallilla. Keväällä oli viikkoja jollon en kuvannut mitään ulkopuolelle.

koulukuvien riipimistä kokoonKeskiviikko 26.07.2006 23:47

olen riipimässä koulutöitä kokoon. tulee paska sarja, neljä kuvaa on jo ja ovat huonoja. JEEJEE JEE. päätin että riivin nyt jotain, pakko minut on läpi päästää jos kuvista saa jotain tolkkua. Kariseepa sitten samalla sädekehät alas kunnolla (tosin ovat jo tainneet, mutta ehkä taidollisetkin nyt, kiltin tytön kehät on jo tippuneet varpaisiin).

Työt alkaneet, kuvia käsitellyt ja tänään olin yhtä mainoskuvaa arboretumissa tekemässä työnantajan kanssa. Ohikulkijat pällistelivät.

hääkuvat otettuMaanantai 17.07.2006 16:59

Otin elämäni ensimmäiset hääpotrettikuvat. Oikeastaan myös toiset kuvat, jossa oli kaksi ihmistä, niinkuin samassa potretissa myöskin samalla, tätä ei tietenkään parille kerrottu etukäteen.

Kuvauksen piti alkaa klo 11.00 klo 11.25 saapui kaaso paikalle, ja klo 11.35 pariskunta päätti ilmaantua paikalle. Tämän jälkeen alettiin ommella kukkakoristeita morsiammen mekkoon kiinni. Ensimmäisen ruudun otin parista klo 11.45, vain todetakseni että tuntia aikaisemmin pystyttämäni valot varjoon olivat jo sen verran huonosti että paikkaa oli muutettava. Varjon etsiminen tuulisella säällä olikin vähän ongelma, puiden lehtien välistä räköttävää auringon valoa onnistui aina tulemaan jostain päin kasvoille, jättäen ei-niin-kivan kuvioinnin. Tuuli aiheuttu suuria ongelmia myös hunnulle, joka ei tykännyt olla paikallaan. Kuvaus hoidettiin puolessa tunnissa.

Olosuhteisiin ja kokomukseeni nähden saisin olla tyytyväinen kuviin. Tottakai sitä miettii nyt "miksi ihmeessä en tuonut valoa tuolta puolelta, ja miksi en tehnyt sitä tätä ja tuota", mutta myöhäistä, nyt pitää sitten photoshopin pariin syventyä, mutta vasta ensi viikolla, tässä on tärkeämpääkin tekemistä ennen sitä (ts. mökkiloma).

koulukuvia netissäKeskiviikko 12.07.2006 20:59

Laitoin toukokuun etätehtävät kuvat nettiin, jos niitä joku sattuu ja tahtoo katsoa. Pitäisi viritellä kunnon kotisivut. Leikin edelleen loman viettoja, joten nyt olen päättänyt ettei minun tarvitse tehdä tällä eikä ensi viikolla yhtään mitään. (jos ei lasketa erästä hääkuvausta). Eilen kouluni rehtori soitti, ja minä tyhmä vastasin, sain kuulla saarnaa kuin pikkulapsella. Yritin olla fiksu ja ilmoittaa tilanteesta, että sitä kesäkuva sarjaa nyt ei sitten ehkä tulekkaan minulta mutta ehkä tuo fiksuus ei olisi kannattanut.

Tai sitten vien sinne 10 räpsyä. Toukokuun kuvissa meni jo niin moni yhdellä kädellä hutaistuksi, että ei huvittaisi jatkaa sillä linjalla. Ei sellaisesti kuvista ole kellekkään mitään iloa. Minusta koulu ja työtyöt ovat edelleenkin eriasioita, elän käsityksessä että en ole vielä oikeissa töissä yhdenkään työn kanssa ollut myöhässä. Kovasti rehtori koitti väittää minulle, että tässä koulutusohjelmassa keskitytään vaan perusasioiden hallintaan perustasolla (eli voisi lukea että ne perusräpsyt jossa ei sinänsä ole isoja koulun virhelistanvirheitä muttei mitään muutakaan pitäisi kelvata, mutta eihän ne kelpaa laisinkaan).

tartuin kameraanTiistai 11.07.2006 02:02

Kaverin polttareissa, sellaisia huomenlahjaksi sopivia kuvia. Yllätin itseni kuinka tavalaan helposti sain ihan kelpoja kuvia aikaiseksi. Ei ollut niin sähläystä, vaikka studio oli täynnä hieman ilolientä nauttineita likkoja ja niin sanotusti rauhaa työskennellä ei ollut, mutta se ei haitannut. Valot ja osa rajauksista oli mielestäni ihan kelpoja, ja en edes tehnyt tekniikka mokia. Tajusin taas että iso softpoksi hyvin lähelle tuotuna tuo kyllä aika minun silmääni miellyttävää valoa tuollaisessa.

Lauantaina kuvasin lapsia museossa, lapsia on ylllättävän helppo tapahtumakuvata. Jos on aikuisista kuva, jossa yksi raapii nenäänsä, yksi katselee taivaita ja kolmas räplää keskittyneesti jotain kädessään, se on yleensä kuva joka on "huono" lapsilla taas tuollainen muuttuu "hyväksi". Ainut että oli että luulin että kuvaan ulkona, mutta penskat olivatkin museon sisällä. No kuvia niistä saa kyllä, nyt tämä likka lomailee.

(niin se koulutehtävä taas ei ole edistynyt FMX-tapahtuma jossa mm. piti kuvata niin meni noiden polttareiden kanssa päällekkäin, kuvittelin kuvaavani harjoituksissa, joiden piti alkaa perjantaina klo 17,00, mutta koska ne eivät olleet alkaneet lauantainakaan klo 13.00 mennessä, oli pakko lähteä pois).

loman tarpeessaTorstai 29.06.2006 00:05

Olen loman tarpeessa. Onneksi kohta helpottaa toissa, ja lomaakin on heinäkuussa pari viikkoa. Suunnittelin vaihtavani koulutyöni aihetta, mutta en ole saanut aikaiseksi kertoa suunnitelmisani koululle, joten vielä ei tarvitse kuvitella tekevänsä tikkukaan ristiin koko jutun kanssa.

Elokuunkin viikonloput alkavat täyttyä. Sovin yhden häätapahtumakuvauksen sinne, josta ihme kyllä hintapyyntöni meni lävitse, ei se törkeä ollut, mutta sellainen että ei harmita joutua sinne kuvaamaan olettavana vapaapäivänään. suurta muuta hyöytyä minulle siitä ei ole, kun kokemusta tuo, potretteja en ole ottamassa (ne olivat jo jostain varattuja) .

Mitähän muuta, kuvaaminen ei oikein kiinnosta, mutta luulen sen johtuvan edelleen siitä ikävästä paineesta mitä se luo.

pitkiä päiviäTorstai 22.06.2006 00:38

Pitkiä päiviä ollut töissä, viime viikonloppu, tämä viikko ja ensi viikko. Alkaa väsyttää. Kuvasin eilen purkkeja vähän kun homma ois venynyt muuten yöhön. (työnantaja nyhräs kuvia koneella ja purkit piti kuvata, järjestelin ja kuvasin ja sanoin että katoppa tosta.) Peruspurkkeja, dokumentteja.

Perjantaina kuvasin 794 kuvaa. Oltiin yhdessä firman kesätapahtumassa. Niitä olen vapaissa väleissä yrittänyt raakata, kun työnantajalla oli sitten 796 kuvaa (mikä hauska sattuma, koska kuvattiin ihan erillämme). Nyt Olen saanut tuosta määrästä raakattu 550 kuvaa, josta varmaan puolet saisi vielä ottaa pois... Hommansa kullakin.
Tilasin eilen jalustan. Hirveää hinkua minulla ei ollut saada uutta jalustaa, mutta kun vanhan sopivasti sain myytyä sukulaiselle, niin uusi oli syytä kumminkin hankkia, vaikka hieman harvemmin jalustaa käytänkin. Hankin sitten toivottavasti kunnollisen, manfroton öö-joko malli, sellainen että siitä olisi käsittääkseni vielä vähän paremman saanut, (kuten kaikkien jalkojen samanaikaisella pikalukolla) mutta uskon tuon riittävän, pääasia että vaikuttaa tukevalta ja on ne jaloista keskitankoon tuet olemassa.

Pakko alkaa noissa hankinnoissa miettimään sitä, että joskus jos(tai kun) ammattilaisena meinaa kuvata, niin onhan se mukava että työvälineet eivät ole rimpuloita, vaan ihan kunnollisia. Eli miksi ostaa nyt kukkaroystävällisempää, mutta vaihtoon menevää tavaraa... (nythän on tilanne että saisin töistä kyllä tukevaakin jalustaa lainaksi, mutta tämä suojatyöpaikka ei kestä ikuisuutta).

Kuvasin illalla sateenkaarta, joka tottakai oli livenä paljon hienompi kuin ruuduilla. Asfaltista (märästä, iltaauringon kajo taivaalta heijastuen) tuli ihan kivoja arkisto kuvia, jota johonkin photoshop hätään voi ehkä joskus tarvita.