IRC-Galleria

kuvasten väliäKeskiviikko 01.03.2006 00:26

Kuvasin sunnuntaina hieman huonohkoja kuvia jos asiaan haluaa nätisti ilmaista. En osannut pelata valon kanssa ollenkaan, ja kotona tajusin että se sateenvarjo, jonka laitoin päävaloksi, (että tulee pyöreät pisteet silmiin ja tarvittaessa arskoihin) oli hankalampi käsitellä kun softpoksi, jonka olisi saanut nätimmin varmaan ammuttua enemmän pyyhkivästi. Tässä kohtaa työnantajani muistuittaisi, että sinähän olen oppisopimuksessa, ja sinun kuulluu oppia. Haluaisin vaan niin kovasti olla hyvä jo nyt, ja tuollainen tyhmyydeen piikkiin menevä valojen vaihtelu ei oikein toimi.

No, siis kuvista tuli vähän huonoja, likalle tuli sellanen +10 kg lisää painoa valostani. Tänään on sit photoshoppailtu. Neliö rajaus johon kuvia teen (siis kouluun) on hankala, tosin ihan itse keksimänä rajaus. Kun siis kuvaa kameralla jossa on kinokoon kenno.

Nojoo, huomenna aamusta tulee lapsi ja illasta sitten pari neitiä. Ehkä tämä etenee. Esineiden kuvaus on paljon hitamaanpaa mitä luulin. Aloitin kyllä fiksusti serpentiini-shampanjalasi-kumisaapas - kiiltävätermospullo akselilta.

meikkausharjoitteluaTorstai 23.02.2006 21:47

Kuten kuvasta näkyy, olen taas opetellut photoshopin saloja. Miten meikata, ja vähentää 5kg painosta. Pitää varmaan laittaa ton alkuperäinen joskus esille, niin voitte ihastella sitä, kuinka taitava photoshoppaaja (ei siis tuota mahtavaa kauneuttani).

Töissä mulle tuli uusi kone mulle. Työnantajan vanha työkone, G4 (jos oikein muistin). olen sitä yrittänyt asennella jne. Asentaminen olisi ollut helpompaa jos se olisi suotunut lukemaan DVD-levyjä (uudempi käyttis siihen jne). Haettiin koulultani sellainen irtoasema sitten lainaan.

Koululla näin sitten koulun kurssit että mitä alkaa ja mitä ei. Ei ala ammatitutkintoa suoraa tämän koulutuksen jälkeen, joka olisi luonnollinen vaihtoehto. Nyt voisi sitten kasvattaa paineita ja nostaa rimaansa vielä korkeammalla ja tähdätä aloittavansa erikoisammattitutkinnossa. (tätä vähän vihjailtiin). Mutta ne on kaukasia asioita, ja voisin ensin selvitä hengissä ensi viikon kuvauksista. Keskiviikolla tulee myös pari neitiä malliksi kalenterikuviin.

Aika loppuu!Keskiviikko 22.02.2006 00:02

Pirulainen, sitä olikin viikko vähemmän aikaa mitä luulin. Kuvakset ois tehtävä parissa viikossa, että jää viikko leiskan tekoon. Olen yrittänyt sopia kuvauksia. Lapsi tulee kuvaan keskiviikoksi ja sitten toivon erittän hartaasti että voin luottaa siskooni että se tulee, kuten vähän lupaili ensi viikolla kuvattavaksi. Se olisi hyvää kalenterin tyyliä, haluaisin sen malliksi, sen kaverikin tulisi niin olisi kaksi kuvausta siinä sitten.

Eli kuvausaikataulu, sunnuntaina krääsää ajattlein kuvata. keskiviikkona penskan aamusta, ja joku ilta ens viikolla ne tytöt. Yhdet malli/mallit puuttuu vielä. Saa nähdä mitä tästäkin tulee. Kamalat paineet olla helvetin hyvä jatkuu edeleen.

Töissä kääntymässäMaanantai 20.02.2006 18:24

Kävin sitten töissä kääntymässä pari tuntia, josta varmaan tunnin istuin sohvannurkassa teemukin ja ison hartiahuivini kanssa. Eli flunssa. Käsittelin vähän niitä ravintolan kuvia, ne on isolla koneella ja kun työnantaja tuli niin lähdin kotiin sairastaan. Toivottavasti huomenna reippaampi olo en minä kotona pitkään osaa olla, kiitos helsingin hiihtolomaviikon, meilläkin on töissä vähän rauhallisempaa.

Olen tehnyt listaa kuukausista ja koittanut miettiä että mikä ois juttu. Jotain saanut, soitin siskoani ja sen kämppistä jo malliksikin. Kai sitä kalenteria on vaan pakko alkaa tekeen.

Pitäis keksiä ideoitaSunnuntai 19.02.2006 22:27

En pursu puhtia kuten kuukausi sitten. Ahdistun ja ideat ovat vähäisellä tasolla. En jaksaisi alkaa mitään järjestelemään, tekeen ja puuhaan. Pari ideaa parista kuukaudesta, pitäisi mallit kysellä, mutta pitää sitä ennen hahmottaa koko idea valmiiksi, niin tiedän etten vaihda sitä kesken kaiken. Miksei kaikkia saisi kuvata studiossa. Tai miljössä. Miksi kaikissa ei saisi olla ihminen, tai vai esine. Miksi kaikesta pitää tehdä niin helvetin vaikeaa...

Vaikeudethan on päässäni. Tiedän sen. Töissä pitäisi olla vähän hiljaisempi viikko tiedossa, se olisi hyvä, aijon tehdä sille ravintolalle ne ruokakuvat jotka tiistaina otin kuntoon, niiden kanssa menee aikaa mutta saavat sitten hyviä kuvia. Se kai pääasia. On niissä nyt pohjat suht kunnossa.

Jatkan miettimistä ja niistämistä.

kouluaPerjantai 17.02.2006 00:06

Koulussa tulee hulluksi.

On varmasti totta että minulla ona ivan mahtavan hieno ja aivan loistava työpaikka (josta olen kiitollinen) joka osallistuu hyvin minun koulutöihini, mutta voisi sitä myös ymmärtää että teen aivan saatanasti duunia niiden koulutöiden eteen, että jotain on minullakin pelissä eikä vain työpaikkaohjaallani.

Lapsi kuvasta pidettiin ja lasikuvakin selvisi ilman suurempia haukkuja (joka oli minusta ihme) mutta lowkeytin mustat olivat sitten liian mustia ja asiaa ei oltu täysin ymmärretty. nNiillä on aika paska tykki, mutta turha sitä siellä alkaa inttääkään. Saatiin tänään sellainen annos densitometriaa ja muuta mukavaa matemaattista kaavalaskelmaa eli valokuvauksen teoriaa ja ei tee mieli sanoa mistään mitään. Odotan innolla milloin he esittävät matemaattisen kaavan millä lasketaan kuvan visuaalinen kerroin.

Joo. huomenna digiä, kiinnostus vähän nolla, vaikka sen puolen opettaja onkin ehkä eniten ihmistä muistuttava henkilö (tosin myös ehkä noh, ei voi sanoa epäoätevä, muttei niin ylipätevä kuin yksi tapaus tuolla).

luottavainen alkuKeskiviikko 15.02.2006 00:06

Perseelleen meni. Taas teknisiä ongelmia. Minä vittu en osaa pitää sitä salamaani sellaisella asetuksella että muut välähtäisivät oikein, tällä kertaa se oli sitten master-asentoon jäänyt, ja eihän ne isot välähdellkyt sillä. Huomasin sen puolivälissä kuvausta.

Viisi ja puolivuotias lapsi ei ollut kovin ohjeiden kuuntelu tuulella. Iloinen ja vilkas kyllä, mutta ei kameralle päin.

Sitten kun tajusin että mikä vikana oli salamoissa, olin jättänyt 800 asan sitten päälle, ja noh. sen huomasin vasta ruokakuvauksissa.

Ruokakuviin valot oli liian tehokkaat. aukolla 22 meinasi palaa puhki (tässä vaiheessa asa oli jo 100). Kuvasin munkkeja, jäätelöä (joka suli) kahvia jne. En osannut sommitella.

Aikataulut venyt ja lopulta mulla oli aikaa tasan puolitosita tuntia sitten studiolla käsitellä ne kuvat. Eihän sitä ehtinyt, ihan kamalaa käsittely tullut tehtyä mutta vaihtoehtoja on pakko alkaa mainostoimistolle. Työnantaja raakkas melkein 60 kuvaa jotka pitäisi käsitellä sinne. nyt on ehkä 40 tehtynä. Pakko mennä huomenna ennen koulua niitä vie tekeen.

Hyvä puoli että ei ehdi koulua murehtiin kun on muutakin murehdittavaa. Ja ne kuvat eivät mitään valon mestariteoksia olleet. Suurin osa todella paskaa. Kiva tehdä.

huominen kuvausMaanantai 13.02.2006 21:08

En tiedä onko huominen kuvaus hyvä vai huono asia. En ainakaan voi panikoida keskiviikon koulua, kun on ehkä syytä keskittyä siihen että hoidan sen huomisen kuvauksen. Vien sinne edellisiä kuvia mennessäni johon nyt voisi olla myös tyytyväisempi.

Lähden taas vähän mitä sattuu kalustolla liikkeelle. Kuvaan omalla kameralla, koska en halua kuvata nikonilla (koska en sitä osaa käytää, kun hyvin auttavasti, typeryyttä minusta lähetä reissuun vehkeellä jota ei osaa käyttää). Sitten en saa akkuvaloja mukaan. Neiti sai kyllä ihan valita ottaako yhden akkuvalo setin, jossa molemmat valot säätyvät samasta vai kolme salamaa jotka sitten tarvitsevat sähkön peräänsä. Ruuat kuvaa kyllä noilla loistavasti, mutta se hallissa juokseminen voi olla vähän ikävämpää.

Pitää muistaa viedä ne lapsikuvat myös sille perheelle huomenna. On minulla muistettavaa (jatkojohtoa, isompi muistikortti, kuva-cd, diat, kuvat, lapsikuvat... tuossa on lista top6 asioista joista jotain varmasti unohdan ja sitten kiroilen)

Ainii ja se koulun koekysymysten vastausten pitäisi jostain löytyä. Pitää keksiä jotain huomenna niihin. mm. kysymys selitä resoluutio kamerassa ja skannerissa (tulostimessa ja näytöllä osasin) siinä ei selitystäni hyväksytty... Jos joku tietää hyvän ja ytimekkään selityksen voisi sen kertoa minulle. Luulen tietäväni asian, mutten näemmä sitä osaa kertoa.

koulukuvat okLauantai 11.02.2006 12:48

Koulukuvat saa olla ok. Käsitelty, valmiina ja tuomiota odottelemassa. En minä mihinkään ole täysin tyytyväinen, lapsi toimii eniten sitten muissa häiritseekin yksi sun toinen asia. Vietän nyt viikonlopun kerrankin en väännä kuvia enää (lopetin sen äskön, kuvien käsittelyn). Töissäkään ei ole mikään kaatumassa niskaan.

pöytäTorstai 09.02.2006 22:30

Olen yrittänyt käsitellä kuvia ja se lowkey kuva ihmisestä on paljon v-mäisempi käsitellä mitä luulin. Kun korostaa ihohoukosia ottamalla mv:n siniseltä kanavalta, saa kyllä aika paljon vaikeuksia kaupan päälle, lisäksi valo on ollut vähän väärässä kohtaa, joten sitähän koneella pirun kätevästi yritän korjata.

Tulee saakelinmoinen kiire noiden kanssa. Tiistaina on sitä paitsi työkuvauskeikka, johon pitäis myös samana iltana saada kuvat eteenpäin.

Olen töissä nyt läppärillä, sain ihan työpöydänkin. Läppäristä johtuen yritän käsitellä kuvia kotona joka ei ole niin tehokasa, kyllä siihen powerbookiin tulee oikea näyttö, jahka työnantaja saa sen tarpeeksi ison näyttönsä tilauksestaan. Eikä se läppärin näyttö näyttänyt niin väärin värejä, värit oli oikeastaan samat kun isolla työkoneella (joka täysin loogista kun molemmat on sentään kalibroitu), mutta se katselukulma on siinä kyllä pirullinen ongelma.