IRC-Galleria

Pikku Hiljaa...Torstai 11.09.2008 23:22

Kesä alkaa hiljentyä ja syksy tulee. Vielä tupsahtelee noita kesän kuvatilauksia sen verran, että vapaa-ajasta ei ole puutetta. Kuvaukset hiljenevät tai vaihtavat muotoa, vaalit tekevät työtä minullekin, lisäksi kun homman aijon hoitaa hyvin saan ihan mukavan määrän ihmisiä samalla tutustumaan studiooni.

En taida ehtiä mutta jos olisin ehtinyt olisin voinut tehdä parille seinälle enemmän yrityskuvauksia esille, nyt koko studio näyttää niin muotokuvaamolta että itseänkin hirvityttää aina hetkellisesti että tähänkö on tultu.

Vanhoja koulukavereitani on tulossa myös kuunvaihteessa käymään tarkistamaan fondin laadun jne. On mukava nähdä ihmisiä, heitä kaipaa -koulua ei. Tosin on sitä kaikkea pyöritellyt mielessä mitä voisi opiskella tukemaan tätä kuvaamista -ei siis suoraa valokuvausta toistaiseksi.l

Vaikka hiljaisia hetkiä ei sinänsä toivo niin olisi hieman tekemistä hiljaisille hetkille. Jo mainittu fondi pitäisi maalata uudestaan -ihan kulumisen vuoksi. Sen lisäksi valkoisia huonekaluja kaipaisi lisää maalia -ne on huolimattomasti maalattu jalkojen osalta ja näkyvät kuvissa. Studiolle olen hankkinut makeen sohvan, en ole kovin lapsi-ihmisiä, vaikka lapsikuvausten kanssa tulenkin toimeen hyvin mielestäni -pieninä annoksina menevät, mutta ostin lasten sohvan. Kirkkaanpunaiseen sohvaan tiedän että osa ihastuu ja osa ei voi sietää -kaikkea ei voi miellyttää -itse pidän.

Lisäksi hankinta on jakkupuku tms. pakko pukeutua juhlissa kuvatessa jotenkin fiksusti. Edelliset juhlakamppeeni alkavat näyttää kulumisen merkkejä ja voisihan sitä mustaakin vaihtaa esimerkiksi ruskeaan pukuun välillä. En vain voi pukeutua juhlissa niinkuin vapaa-ajallani pukeutuisin omiin juhliini. mm.hameiden käyttö on hankalaa pitkissä liikkuminen on hankalampaa ja lyhyissä esittelee myös asusvaatteensa kuvatessaan.

Sellaista tällä kertaa. Logi voisi pikku hiljaa muuttaa jonnekin. Itselle kumminki tätä pääosin kirjoitan että ei ole niin väliä missä tämä on.

laatu ongelmia(?)Torstai 14.08.2008 17:43

Voi sinä ihonvärin jumala! kerro minulle mikä on kaikkia miellyttävä sävy, joka sopisi kaikille, toimisi tilanteessa kun tilanteessa eikä ikinä olisi liian tumma taikka vaalea.

Kävin tänään puhelimessa keskustelun lisäkuvaus tilauksesta.
"niin, sitä piti vielä sanoa että ne olivat jotenkin vaaleita ne kuvat" -asiakas
"hmm?"- minä
"kun ne siellä koevedoksissa (jotka ovat internetgalleriana) olivat paremman näköisiä, muutetaanko niitä jotenkin" -asikas
"Minä en ikävä kyllä tiedä miltä kuvat ovat teidän näytöltä näyttäneet, koska näytöjen tummuuksissa on paljon eroja. Käsittelen kuvat eritiedosta (kuvaan RAW:n ja pienenJPG:n) ja säädän sävyt ja värit silloin kohdalleen, koevedokset ovat kameran antamia arvoja"-minä

keskustelu jatkui tästä hetken hyvässä hengessä ja ehdotin että teen tästä lisätilauksesta hieman tummenman.

Asiakkaan kanssa on vaikea alkaa inttämään onko iho väärän värinen vai ei. Tässä tapaukessa kävin katsomassa koevedosten ihonvärit, jotka olivat harmaan ja kontrastittomat minun näytölläni (kuvaan pääosin valkoisella josta en pääse niin kauksi etteikö kontrastia aina häviäisi. lisään sitä jälkikäteen). Kyseisistä kuvista minulla on yksi seinällä esimerkkinä, tapanani ei ole antaa asiakkaalle huonoa työtä, eikä varsinkaan pistää sitä seinälle. (Vaikka seinille olisi typerää pistää vain parhaita kuvia, -> tulisi kovia pettymyksiä jos kaikkien kuvat eivät olisikaan samaa laatua, niin en minä seinälläni pistäisi nyt teknisesti huonoakaan).

Tämä ei ollut ensimmäinen tämänkaltainen keskustelua nyt lyhyen ajan sisällä. Tietenkin voin olla iloinen että vielä ei ole kuvien sisällöllisestä laadusta valitettu ja todeta että isommassa porukassa aina joku valittaa, mutta en siltikään valituksia haluaisi.

Mietin hetken tosissani että pitäisikö koevedokset pistää magentavirheisnä tms ihmisille näytille että ymmärtäisivät sävyjen muuttuvan. Huonompaan suuntaan muutos ei ole toivottava, mutta yksitäistapausten mielestä niin on käynyt, mutta koska en ole kärpäsenä katossa katsomassa ruutua miltä niitä katsotaan, en voi tietää miltä se näyttää.

______

Sellaista. Jatkan ihonvärien parissa. Itselläni on ollut hauska lukea tätä päiväkirjaa kohta kolmen vuoden ajalta. aloitettu ajalta jolloin ei ollut mitään hajua mitä tulevan pitää.

n.1200Sunnuntai 10.08.2008 02:25

Otsikossa kuvien määrä jotka otin tänään. Yhdet rippikuvat studiossa ja hääkeikalta loput. Järjetön määrä karsivaksi taas, kuvasin hieman hankalassa tilassa hyvin paljon varmanpäälle kuvia. eli parit jokaisesta melkein mitä otin. Tahdon assarin joka tekisiä kaikkki työt jotka eivät minua kiinnostaisi! Tosin siihen koko päivä assariin on aikaa. Sitä ennen voisi vaikka hankkia paremman tietokoneen niin ei rutkuttaisi ja ratkuttaisi tuota kuvamäärää niin kauaa tuoda bridgeen. Teen sillä kuvien raakkaamisen. Ja onhan minulla silloin tällöin assari, opiskelia entisestä koulustani, jos en sitä jo ole maininnut. Ihan kätevää tehdä kuvauksia niin että joku auttaa tavaroiden kanssa. -ei tarvitse itse aina kipittää valojen luokse säätämään, vaikka ohjeiden huutelu joskus onkin enemmän aikaa vievää kun juokseminen.

sellaista. Tässä pikku iltapuhdetta sitten. Onneksi noilla ei ole kiire, sen sijaan monella muulla kuvalla on...

arkeaKeskiviikko 23.07.2008 23:39

Mennyt hyvin nopeasti studion parissa aika. Homma alkaa rutinoitua ja muutamia säilytysratkaisuja on vielä lähinnä työpöydän ympäristössä mietittävä, se että kaikki roju on pöydän alla jaloissa ei ole fiksua, sitä paitsi vaikka pöytä onkin iso se on silti rajallinen. Pitäisi viettää studiolla enemmän aikaa vain "hengailen". Nyt lähinnä vain kuvaan siellä, haen tai vien tavaraa ja päivystän kuvanoutajien/hääpalavereiden aikoja.

Jos homma menee kuten pitää ostan talvella paremman kuvankäsittelykoneen, niin voin viedä tämän studiolle kakkoskoneeksi ja pitää kotona paremman -30km ajelu suuntaansa pelkkää kuvaakäsittely tekemään ei ole mitenkään järkevää.

Tämä viikko on sellainen millaisia jaksaa hyvin tehdä, yhden päivän olen ollut entisessä työpaikassani tekemässä tuurausta, kaksi päivää kuvaan studiolla ja tapaan ihmisiä (5 kuvausta, 3 hääpalaveria +5 kuvan noutoa), sitten yhtenä päivänä puolivpäivää kuvaan ulkona -jää siis puolitoista päivää hoitaa kuvankäsittelyä ja muuta. Se ei ihan riitä, mutta jos yhden päivän saa pidettyä täysin vapaata se on ihan kivaa. Ja talvi on varmasti hiljaisempi.

Ihmiset löytävät minut eri kontakteilla pikkuhiljaa, joka on mukava asia. Kuvaukset ovat periaatteessa kaikki menneet ihan mukavasti, viikko sitten perjantaina otin yhdestä tutusta lapsesta kuvia joita laitan varmasti myöhemmin näytille. Oli kuvia joita olin jo hetken suunnittellut, sellaisia mitä on tehty kautta aikojen, eivät ole nyt muodissa ja minä en ollut aikaisemmin tehnyt. -muutama käyttökelpoinen ruutu tuli ja ne riittävät, otettiin lapsesti ensiksi nimittäin ei-kokeilulliset kuvat että saivat varmasti jotkut kuvat olemaan. Lapsen isukki omistaa painotalon ja nyt olisi hyvä sauma kokeilla joitain uusia tuoteita -ongelma tietenkin on siinä että kaikki mitä minulta tulisi ovat yksittäis kappaleita. -> hinta kohoaa.

Tähän painotaloon liittymättä huomenna on haettavissa ensimäinen valokuvakirja jonka tein kokeiluksi, mielenkiinnolla odotan minkälaatuisena kuvat tulevat ulos -tämän hinta ei enää hivo pilviä, mutta luonnollisesti minun tekemiskustannukset ovat suuret, ajattelin että näitä voisi myydä hääparille potretti ja kirkkokuvauksen yhteydessä pakettina.

uusia asioitaTorstai 19.06.2008 12:52

Kuvasin eilen ensimmäistä kertaa alastonta ihmistä. Kuvasta tuli minusta nätti, laitan sen joskus varmasti esille, kun aika tulee. Ehkä tykkään senkin vuoksi että tein itselleni erilaista valoa pitkästä aikaa.

En ole alastoman ihmisen kanssa ensimmäistä kertaa tekemisissä. Vajaat kymmenen vuotta sitten koulun puolesta istuin elävänmallin piirustuskursilla, josta tykkäsin -2minuutin luonnokset olivat minua varten tehtyjä, pidempään ei piirtelyyn minun keskittymiskykyni tahdo riittää.

Itseasiassa olin vasta kurssiviikonloppuna kaverille assarina alastonkuvauksessa. Siellä jouduttiin aika paljonkin miettimään asentoja -mitkä olisivat sekä sulavia, aiheeseen sopiva että myös samalla niin että eivät ole liian paljastavia.

-Nyt pääsin helpomalla, tiesin jo etukäteen miten mallin asettelen, ei tarvinnut arpoa kuvatessa. Se "oho-eiku -ei-toimi" meininki ei pidemmmän päälle kuulosta hyvältä. Usein kyllä kokeilen kuvattavien kanssa joten erilaista, ja puolet niistä ei toimi, sanon sen suoraa yleensä milloin kuva ei minusta toimi, sitten vaihdetaan asentoa toimivampaan. Hakemista. Sitapaitsi toinen vääntö sopii toiselle ja toinen toiselle.

Kuulostan ihan muotokuvaajalta.

hyvä fiilisPerjantai 30.05.2008 01:00

Kuvaamisesta on hyvä fiilis. Tykkään kun on enemmän kuvattavaa, vaikka tuntuukin että toistan itseäni koko ajan, niin en anna sen vielä häiritä.

Kesä ja kärpäset surisevat kuvissa.

avattuKeskiviikko 21.05.2008 13:04

Studio on virallisesti avattu, toiminnassa jne. Pieniä puutteita vielä, kuvankäsittelykonetta siellä ei vielä ole, kartonkien sisälle tuli hankittua liian isot rautatangot, eli kartonkitaustat ei ole vielä käytössä, pari hunajakennoa pitäisi hankkia vielä jne. Eilen hain värikalvoja ensiviikkoa ajatellen. YO ja valmistujais kuvaukset alkavat silloin niin voipi jotain tehdä jo valmiiksi valoilla eikä jälkikäsittelyllä.

Lapsia olen viime aikoina kuvannut, yhden yritysdemokokeilun (vaikka valollisesti ei ollut hääppönen, siinä oleva idea toimi sen verran hyvin että uskon tuon tuosta lähtevän lentoon). ja muutamia muita juttuja, pikkuhiljaa tämä tästä.

Kyllä oma tupa ja oma lupa ovat hirveän kivoja asiosita. Tottakai voisin olla iloinen jos studio olisi isompi ja sen voisi jakaa muutaman ihmisen kanssa, -koska minulla siellä ei ole koko ajan käyttöä, toisaalta tuolla sijainti on ihan ok kuluttaja-asiakkaille minulla, ja tuon jakaminen ei ole fiksua koska työtilat eivät mahtuisi sinne enää. Nyt olen saanut kumminkin pienen vaatteidenvaihto/meikkaus tilan, istuskelu sohvan, oman työpöydän oheisälineen sekä itse studion mahtumaan samaan huoneistoon. Lisäksi tuolla on pieni keittiöä (verhon takana, aivan kaaoksessa) sekä wc ja pieni siivouskomero (sama juttu kun keittiössä, sinne ei edes mörkö mahtuisi enää piiloon).

Tänään voisin vähän siivota möröille tiloja, kun pitäisi olla tänään siellä luppoaikaa.


kuukausiraporttiMaanantai 28.04.2008 22:00

Studio etenee. Verhot osa ompelematta ja kiskot kiinnittämättä seiniin, samoin taustakartonki teline kiinnittämättä kattoon -pari kartonkien sisälle tulevaa putkea pitää vaihtaa kapeampiin, ovat liian leveitä. Muuten ei isompi ongelmia, teipit ovat ikkunassa - niitä voi Kangasalla käydä ihailemassa.

Kuvia pitäisi seinille laittaa, tässä on nyt vajaa pariviikkoa aikaa vielä avajaisiin. En ole pitänyt viettänyt vapaapäiviä tässä kuussa ja se alkaa näkyä keskittymiskyvyssä. Vanhana ehtii sitten levätä, nyt on pakko toimia että saa tuon vain pyörimään. Paspiksia olen tilannut tänään, tukkurin kanssa istuin aamulla juttusilla. En ole keksinyt vielä tyylikkämpää (eli mitä tahansa muuta ratkaisua) kuvien toimittamiseen kun paspikset. Jossain ne on oltava mutta missä? Pitää toivoa että mustapaspis on fiksun näköinen vaihtoehto edes, toivon niin.

Palaan ehkä taas kuukauden päästä kirjoittamaan, jos tätä nyt joku ylipäätänsä sattuu lukemaan.

Niin mitä kuvaamiseen tulee niin ekat keikat miltei joka osa-alueelta on tehty (muoto, lehti ja tuotekuvaukseen) ja viikonloppuna olin vanhan luokan kanssa kurssimuotoisella kuvauspäivillä kuvaamassa malleja, tuli minusta ihan ok kuvia. (no nyt tuon voi laskea vapaapäiviksi, mutta ohjelmaa oli ihan täysin ilman mitään taukoja joten hengähtämistä tuo ei ollut, erilaista kyllä.)

asiat eteneeTiistai 01.04.2008 02:25

En muista milloin olisin kirjoittanut tänne viimeksi.

Nyt on Studio tila, tänään hain maalia ja kittiä -huomenna lukkiudun sinne askartelemaan. Tänään olen askarrellut mainosteippauksia ikkunoihin -suunnitelmia siis toteukseen, kai ne teippaukset pihinä askartelen itse seinäänkin (tähän voisi huomauttaa, että joku käsitys aiheesta muonoisin työharjoittelun takia on -samoin yksi entinen teippaaja löytyy lähisuvusta, ja sukulaiset saa aina töihin helposti.)

Tilan pitäisi olla valmis toukokuun alussa, aika menee ihan hirveän kovaa vauhtia, olen tehnyt kuvausjärjestelyä firmani nimissä, melkein koko kuukauden. Nyt on tärkeintä että saan homman pyörimään, eikä se että alkaisin nirsoilla.

Pikku hiljaa myös kuvauksista alan samaan kiinni. Viime lauantain hääkuvauksesta nopealla katsomisella olisi yksi "kilpailu" kuva olemassa, jos siis innoistuisi osallistumaan kilpailuihin (ajatukset ovat kovin kahtia jakautuneita edelleen muotokuvauspuolesta). Ylihuomenna on minulle hieman ajatustavaativa tuotekuvaus edessä, sinänsä yksinkertainen tuotekuva, mutta tuote itsessään sattuu olemaan hankala kuvattava pintansa ja muotojensa takia, tietää hieman rakentamista että tulee kuva.

Olen positiivisella mielellä, vaikka rahojen riittävyys ja niiden oikein sijoitettavuus tuottaa harmaita hiuksia, kuten myös yksi tavaratilaus jota en saanut ameriikasta onnistumaan, sekä kirjanpidolliset seikat ahristavat hieman. Hylkäsin juuri laajan kirjanpito-ohjelman ja siirryin käyttämään yksinkertaisempaa ohjelmaa, tulee reskontrat korvista!

Asiat sekaisin ja selvänäKeskiviikko 27.02.2008 19:41

Nykyään minua voi kutsua "neiti toimitusjohtajaksi".

Neiti Toimitusjohtajalla on mustat silmänaluset ja vähäemmän pätevä olo, mutta asiat selviävät. Studiotiloista vuokrasopimustehty, kalustohankinta "melkein selvä" ja töitä tällähetkellä liikaa, mutta niitä töitä mistä maksetaan ei voi jättää tekemättä koska tämän varainhankita on jotenkin oleellista tässä neiti Toimitusjohtajan ylläpidossa. Sitä paitsi tilanne on toinen kuukauden päästä luultavimmin.

Mutta "ostakaa hyviä kuvauksia". Onneksi edelleen tuntuu siltä että työni osaan, mutta tämä yrityspuolenjutut ovat hieman vieraampia, vaikka niitä kotonansa on katsellut vierestä melkein koko elämänsä. Helpompaa se onneksi on kun on ihmisiä ympärillä jotka tietätävät jostain jotain.