IRC-Galleria

hiljainen tyttöKeskiviikko 21.12.2005 22:21

Olen istunut kaksipäivää koulussa, ja koittanut olla siellä hiljaa. Se on vaikeaa. Asiaa on tullut, asioita joista pidän ja asioita joista en pidä. Mutta tyhmä saa olla jos tuolla ei jotain opi, ainakin heidän tapansa totetuttaa asioita.

Tutustuin tänään sitten töissä, tämä kyllä oli koulutehtävä, mutta kummasti sitä koulun jälkeen töihin jumahti, niin passikuvaukseen. Piti saada passikuva joka on viralliset vaatimukset täyttävä. Ne uudet, vaatimukset jotka tulevat voimaan ensi vuoden alusta, ovat kyllä melkoiset. Varsinkin kuin tiedän että koulussani ne todellakin katsotaan että ovat toteutuneet eikä sinne päin. Niitä sitten otettiin pitkään ja hartaasti, välillä koneelle kipittiäen katsomaan että mitäs nyt tuli, ja välillä poliisin sivulta luntaten mitä tarkoittaa esim. taustan väri. Poliisissa suositeltiin harmaata joka on 18% tummuusasteella. Minä kuvittelin että tämä on sitten se tuttu kodakin-harmaakortti harmaa (eli minä olen oppinut että seon 18% harmaa), ja tein taustalle harmaan. No toinen kohta sitten kertoikin että taustan on oltava kasvoja vaaleampi... En viitsinyt värjätä kasvoja, tai valoittaa pieleen, joten tuo kohta 18% tummuus, mitä se sitten ikinä tarkoittikaan jäi täyttämättä.

Kai sieltä jonkinlainen kuva tuli, kelpaisi varmaan passiin mutta koulustani en ole varma. Pitää katsoa sitä uusin silmin joskus tässä.

Voisi etsiä myös tuohon nikoniin, kun vain katson kuvista että mikä se on, niin sen RAW-kuvien purun. Sillä kuvasin sitten tänään, ja tekihän se ihan moitteetonta jälkeä. (työnantajani on sitä mieltä että nikonin uusin tekee parempaa jälkeä ainakin studiossa kun canonin uusin kamera).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.