IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Nipsu pikkuhiljaa parantumaan päin :)Maanantai 23.03.2009 10:23

Vein nipsun Kangasalan kunnaneläinlääkärille tiistaina 10.3 klo 15:45. Nipsun eläinlääkärinä toimi Aaltonen Sanna. Erittäin mukava ja ihana ihminen. Kiitokset hänelle hyvästä hoivasta.

El.lääk. Aaltonen katsoi ensin Nipsun yleisvaikutelmaa ja kävi koiran läpi täikammalla. Ei eläviä täitä. Sitten hän laittoi Nipsun niskaan Stronghold 20-40kg 240mg - liuoksen täiden tuhoamista varten. Nipsu kiljui, kun aine kirveli. On kuulemma normaalia, että aine kirvelee, mikäli koiran iho on kuiva eikä siinä ole normaalia rasvakerrosta. Olin pessyt Nipsun kokonaan edellisenä iltana, koska jätkä tuntui sekoavan Cothivetin pistävästä hajusta, jota olin laittanut rintakehän ja kaulan alueen haavaumille. Tästä syystä iholla ei ollut sen omaa normaali flooraa vielä kertynyt. Nipsun rauhoituttua el.lääk. Aaltonen katsoi Nipsun rintakehän ja kaulan alueen haavaumaa ja sanoi, että ei olisi kovin kaukana ollut verenmyrkytyksen vaara, kun iho oli niin syvälle rikki ja mädän peitossa. Hän putsasi mätää hieman pois ja haki trimmerin, jolla ajeli kaulan karvat laajemmalti pois. Tämän jälkeen hän opasti minua haavan hoidossa ja luetteli lääkkeet ja niiden antotavat, mitä määräsi Nipsulle. Nipsu sai Kefavet vet 500mg tabl. XIV kuurin; 1,5 tabl. kaksi kertaa päivässä kuuri loppuun asti. Lisäksi Nipsu sai paikallishoitolääkkeeksi Fuciderm vet geeli 15g; ohuelti kaulan iholle kaksi päivässä seitsemän päivän ajan. Ulkoiluun saimme kaulapanta ja valjaskiellon, koska hiertävät haavaumia. Ainoana vaihtoehtona kuonopanta...

Lopuksi eläinlääkäri vilkaisi pyynnöstäni Nipsun korvia ja nännejä, joita peittää tumman ruskea haiseva töhnä. Äkkiseltään epäili vehnä- tai naudanliha-allergiaa. Kehoitti kokeilemaan kyseisistä aineista vapaata ruokavaliota, ja jos ei vaikuta asiaan, sitten olisi syytä tutkia tarkemmin. Korvapunkeista tai korvatulehduksesta ei ollut kyse.

Käynnin diagnoosi oli Dermatitis eli ihotulehdus

Käynnille tuli hintaa kaikkinensa 72€. Sisälsi lääkkeetkin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.