IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Onni onnettomuudessa.Maanantai 21.07.2008 02:12

Nipsu loikkasi tänään Saaran päälle, suoraan pään yli! Saara huusi kuin sisävesihinaaja vaikka aluksi näytti siltä, että Nipsu suoritti virheettömän laskun jalat molemmin puolin Saaran päätä. Mun sydän oli pysähtyä. Nipsu sai huutia. Jälkikäteen huomasin Saaran takaraivossa punaisen jäljen, mistä nahka oli rullalla. Ei verta, naarmu vain. Silti aika vaarallinen tilanne. En tajua, koska koiruus oppii varomaan Saaraa :(

Saara pieni palleroinenPerjantai 18.07.2008 18:19

Hieman kuulumisia tänne nyt, kun Saara viitsi vihdoin nukahtaa päikkäreille parin tunnin maailman ihmettelyn jälkeen.
Saara on kasvanut paljon, sen huomaa vaatteista ja kuinka neiti ei enää mahdu reisien päällä makoilemaan. Tarvitaan jo kädet päätä pitelemään. Lisäksi poskiin ja raajoihin on saatu vauvamaista pyöreyttä - läskiä :D Muutenkin Saara on ihan erilainen vauva kuin henri muinoin. Onhan Saara ja Henri eri sukupuoltakin ja toisekseen onhan heillä eri isätkin. Siinä jo paljon syytä erilaisuuteen.
Saara on kamalan jäntevä. Saara nosti jo ensimmäisistä päivistä lähtien päätä ja etenkin mahallaan ollessa katselee ympärilleen. Saara kannattelee jo osittain päätään, liekö pystyssä olemisella vaikutusta. Saara ei yhtään tykkää olla kehtoasennossa sylissä, kenguruasento rinnalla tai olkapään yli tarkkailu on ainoat asennot missä viihtyy. Toivon, että iän karttuessa Saara viihtyisi enemmän selälläänkin, koska aikamoiselta sylivauvalta vaikuttaa. Isäntäkin palaa töihin maanantaina, joten ostin ristiäislahjarahoilla kantoliinan helpottamaan arkea.
Saara ei muutenkaan ole mikään rento lötkövauva, kuten Herni oli vaan kamalan jäntevä ja jäykkä. Esim. suuttuessaan nyrkit heiluu ja tarraa tissiin ja niitä ei sitten niin vain siirretäkään sivuun ennen kuin Saara on rauhoittunut. Pieni voimaneiti :D
Tisseistä puheenollen, imetän vain osittain. Saara saa joka ruoalla lisämaitoa ja iltaisin tankkaa tissiä ja pulloa järisyttäviä määriä. Sen tähden sitten varmaan nukkuukin niin hyvin. Eka yöunipätkä on 4-7tuntia, sitten 1,5tunnin syöttö/vaipanvaihto rumba ja sitten taas 2-4tunnin unet. Eli vielä en ainakaan kärsi unenpuutteesta ;) Rytmi pitäisi vain saada aikaistettua, kun nukutaan aina aamu yhdeksään vähintään ja sellainen ei passaa, kun Henrilläkin alkaa esikoulu 11.8. Parasta on kuitenkin se, että Saara osaa nukkua omassa sängyssä! Henri oli vauvana sellainen vieressä kuhnuttaja.
Saaralla on vieläkin huono imuote, tosin suututtamalla Saaran (esim.käsiä pitelemällä), neidin suu aukea sen verran reippaasti, että lykkään salamana nännin neidin kitaan. Aika kamalaa, mutta ei ole muuta vaihtoehtoa. Juuri, kun sain rinnat paranemaan, niin Saara lussutti vasempaan nänniin yli 1cm pitkän haavauman ja nyt tänään huomasin oikeassakin nännissä hankaumaa, joten kohta siinäkin on haavauma. Kyllä sapettaa omata punapigmenttinen iho!!!!! No urheasti aion imettää vielä, vaikka itku välillä syöttötilanteessa pääseekin. Mikäli jossain vaiheessa tulee pakkorako ja on lopetettava imettäminen, tulee se olemaan Saaralle kova paikka. Tutin syöminen helpottaisi vieroitusta, mutta Saara ei sitä huoli vaikka kuinka tuputtaisi. Anoppi ja oma äiti kummastelee, kuinka tyttö ei huoli tuttia ja lykkivät sitä aina siitä huolimatta Saaralle, mistä neiti riemastuu useimmiten. Sillain olen saanut syömään tuttia, että tuuppaan tutin suuhun ja pakkaan harsoliinoja siihen eteen, ettei pääse sylkäisemään pois. Toisaalta ei minua haittaa vaikka ei koskaan oppisi tutille. Paras rauhoitus keino on tähän asti ollut, kun keinutan Saaraa ja laulelen samalla. Henri aina sanookin; "laula äiti nyt se tuu tuu tupakkarulla."
Ja mitä Nipsuun tulee, niin koiruus möksöttää vauvasta. Ainakin yleisolotila on apea. Syynä lienee se, kun sisällä ei saa enää leikkiä eikä riehua. Lisäksi Nipsu on saanut satikutia pari kertaa, kun hyppää ennemmin vauvan yli kuin väistää ja kiertää.
Henri puolestaan hoitaa isoveljen roolin upeasti. Meitä vanhuksia Henri puolestaan koettelee olan takaa. Testaa vain rakkauttamme ja rajojaan. Toivotaan, että menee pian ohi.

Sellaista tällä kertaa. Seuraavat päivitykset sitten 28.7, kun Saaralla on 1kk neuvola.

Ristiäiset 12.7.2008Sunnuntai 13.07.2008 04:20

Kastepaikkana Kangasalan mummula

Kastepappina Seppälä Juha

Kummit:
Sylikummina mun pikkusisko
Kummisetänä Ukkokullan isoveli
Kummitätskä 2. ystäväni Terska

Vieraita yhteensä 22, spesiaalina isoisovanhemmat

Ja tärkein, se nimi!

Tyttökulta sai nimekseen: Saara Anja Aleksandra

TikanpoikaKeskiviikko 09.07.2008 01:52

Reilu viikko takana yhteiselämää rinsessan kanssa. Ristiäiset ensi lauantaina, eikä nimeäkään vielä :D
Tyttö on aivan ihana. Isänsä näköinen. Syö hyvin, tosin mun rintojen maidon määrä vähentynyt, kun on ollut stressiä ja kun on ollut pakko antaa lisämaitoa, on neidistä tullut laiska rinnan imijä. Nukkuisi vain rinnalla. Ja huomattuaan, ettei maitoa tulekaan niin helposti kuin pullosta, kiljuu kiukusta. Kivaa :/
Alta viikon ikäisenä nukkui yössä 2-3tuntia kerralla, nyt päältä viikon ikäisenä on nukkunut 4-7tunnin yöunia. Neiti valvoo illasta kuin tikanpoika ja tarkkailee maailmaa ellei ole rinnalla. Valvoo putkeen sellaiset 2-4tuntia, joten ei sinällään ihme, että on väsy ja nukkuu yöt hyvin. Aivan erilainen lapsi kuin Henri muinoin. Näillä "ei ole kylmä, mutta ei ole kuumakaan" ilmoilla, en ole osannut pukea tyttöä oikein ja on päässyt hikoamaan niin, että nivuset rikki. Nyt niitä paikkaillaan huolellisella pesulla, kuivauksella ja talkitsemisella sekä ilmakylvyillä. Toinen mikä voi olla syynä nivusten rikkoutumiseen on vaippamerkki. Napakin erittää mukavaa nestettä vielä vaikka putosi jo viime keskiviikkona pois. Sitä hoitelen Basibact puuterilla. Kieleenkin ollaan onnistuttu saamaan sammasta ja tänään neiti irvisteli puolukan maulle. Toivotaan ettei sammas tartu mun muutenkin arkoihin rintoihin. Neiti, kun lussutti rinnat ruvelle.
Muutoin meidän arki rullaa yllättävän hyvin. Henri on oikea malli isoveli. Pientä mustasukkaisuutta oli viime viikolla, mutta nyt kun leikkikaverit ovat palanneet lomilta, ei enää ehdi olla niin mustis. Vieraista harvat ja fiksut ovat osanneet huomioida liki 6v ainoana lapsena olleen Henrin pienin isoveljen lahjoin, mikä on liikuttanut etenkin minun mieltä. Osa vieraista on ollut niin törppöjä, että ovat kengät riisuttuaan lampsineet vain vauvaa ihastelemaan. Onneksi pahin vieras buumi on ohi ja nyt alkaa olla aikaa rauhoittua omalle perheelle. Mikäli sama rumba jatkuisi edelleen, karkaisin lapsien kanssa Timbuktuun.

PrinsessaMaanantai 30.06.2008 20:01

Meidän perheen väkiluku kasvoi yhdellä kauniilla tytöllä lauantaina 28.6.2008 klo 23:34.
Raskausviikkoja ehti kertyä 40+5.
Prinsessan strategiset mitat olivat 3780g ja 50cm.
Tänään kotiuduttiin LYS periaatteella. Ihanaa olla kotona!

Raskausviikot 40+4Perjantai 27.06.2008 23:08

Eilen oli neuvola. Verenpaineet ok eli 128/77, mitä ihmettelen, kun ottaa huomioon jokapäiväisen stressi- ja vitutustasoni... Painoa oli tullut 1,5kg, joista suurin osa varmaan nesteitä. Symph.fundus mitta oli 38cm. Vauvan sydänäänet kuuluivat lujaa ja selkeästi. Raivotarjontaa tunnusteltaessa nousi epäilyksen aiheeksi olisiko vauva kääntynyt. Asia päätettiin varmistaa ultralla, jossa kävimme tänäaamuna. Vauva oli vain vaihtanut kylkeä oikealta vasemmalle. Pää oli hienosti alhaalla. Eli ei mitään muuta kuin samaa odottamista kuin tähänkin asti. Tiistaina on seuraava on neuvola, jolloin laitetaan lähete TAYS:iin käynnistystä varten. TAYS:n päässä sitten päätetään käynnistysaika, joten varmaan menee 42 viikoille ennen kuin tarjoavat käynnistysaikaa.

Hiljaiseloa.Tiistai 24.06.2008 02:46

Laskettuaika oli tänään ja mitään ei ole vielä tapahtunut.
Hiljaiseloa. Masuasukki viihtyy vielä pienessä yksiössään
eikä näemmä halua tulla suureen maailmaan vielä.
Onneksi kukaan vaavi ei ole koskaan jäänyt mahaan :D

Hyvää Jussia kaikille! :)Lauantai 21.06.2008 01:36

Pinnallisuutta.Perjantai 20.06.2008 05:31

Raskaus ja etenkin sen ajan viimeiset viikot paljastavat muiden ihmisten ällöttävän pinnallisuuden.
Ja pahinta on löytää se läheisimmistään.
Muuten ei kyllä pidetä yhteyttä kuin udellen joko vauva on syntynyt. Selitellään vain kipeyttä, kiireitä, suurta puhelinlaskua yms. SIISPÄ SUKSIKAA SUOLLE!
Minäkin olen vielä olemassa, jos muistatte.

Raskausviikot 39+0Maanantai 16.06.2008 03:42

Nyt sitten enää viikko laskettuun aikaan. Ei uskoisi, että aika on näin äkkiä mennyt. Piinaavaa tämä viimeisten viikkojen odottelu, kun haluaisi jo lapsen syntyvän, jotta pääsisi tutustumaan lähemmin.
Viime tiistaina (rv 38+1) oli TAYS:n äitiyspoliklinikalla ultra ja synnytyksen suunnittelu. Vauva sai kokoarviokseen 2,9kg, joten ei esteitä alatiesynnytykseen, kun on noin pikkuinen, tosin kasvaa kuitenkin vielä pari sataa grammaa per viikko.
Verenpaineet laitettiin seurantaan, vaikka olivat normaalilukemissa (RR 119/73) tälläkertaa. Joten nyt mun täytyy pari kolme kertaa viikossa käydä neuvolassa mittauttaan verenpaineita. Hermostuminen ja liika rehkiminen kiellettiin. Korkeat ja paljon vaihtelevat verenpaineet kuulemma aiheuttavat istukassa verenkiertohäiriöitä vaikkakin ultrassa veren virtaus oli normaalia istukassa ja napanuorassa.
Lapsiveden määrä oli juuri ja juuri normaalin rajoissa. Vauvan sydänäänet ja liikkeet olivat ok. Pikkuinen oli edelleen raivotarjonnassa ja asettunut pää lantion yläaukeamaan. Kohdunkaulaa oli enää 1,5cm ja sormelle auki, joten eiköhän se pikkuinen sieltä kohta maailmaan tupsahda :)

Pesänrakennusviettini on huipussaan. Olen seota ukon ja pojan boheemin elämäntyylin takia, kun haluaisin paikkojen pysyvän siistinä vauvan tuloon asti. Eli se siitä, ettenkö hermostuisi... onneksi en omista kotona verenpainemittaria! Saan imuroida ainakin kerran päivässä, kun lampsivat kengät jalassa mihin huivttaa ja syövät ruoan ja muut huikopalansa missä sattuu. WC pönttöä eivät viitsi siistiä jos sen tuhrivat... Lavuaariin jätetään syljetyt hammastahnat, partakarvat ja ajellut hiukset.
Ukkokin lupasi itse siivota kun pari viikkoa takaperin ehdotin palkallista siivousfirmaa. Pihi tais olla vaan. Mitään ei ole tehnyt siivoamisen eteen. Minä olen puunannut ja jynssännyt yksin. Jäljellä ois pölyjen pyyhintää... katsotaan tekeekö sitäkään. Mainittakoon, että ukko kokosi eilen Jyskistä ostamani lipaston. Silti olis kiva saada apua.
No nyt on hyvä olla itsestään ylpeä. Henrin huone sai tuta käteni jäljen, kun järjestin tavaroita fiksummin. Enää ei loju lattioilla, kun kaapeissa on tilaa säilyttää. Meidän makkarinkin sain kuntoon. Hoitopöytä on putsattu ja laatikot järjestetty sekä pinnasänky verhoiltu ja pedattu. Turvakaukalo ja sitterikin saapuivat. Nyt vauvalla on kaikki tarpeellinen. Vaippoja pitää käydä vielä ostamassa.

Nyt vain istun ja odotan supistuksia...