IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

PrinsessaMaanantai 30.06.2008 20:01

Meidän perheen väkiluku kasvoi yhdellä kauniilla tytöllä lauantaina 28.6.2008 klo 23:34.
Raskausviikkoja ehti kertyä 40+5.
Prinsessan strategiset mitat olivat 3780g ja 50cm.
Tänään kotiuduttiin LYS periaatteella. Ihanaa olla kotona!

Raskausviikot 40+4Perjantai 27.06.2008 23:08

Eilen oli neuvola. Verenpaineet ok eli 128/77, mitä ihmettelen, kun ottaa huomioon jokapäiväisen stressi- ja vitutustasoni... Painoa oli tullut 1,5kg, joista suurin osa varmaan nesteitä. Symph.fundus mitta oli 38cm. Vauvan sydänäänet kuuluivat lujaa ja selkeästi. Raivotarjontaa tunnusteltaessa nousi epäilyksen aiheeksi olisiko vauva kääntynyt. Asia päätettiin varmistaa ultralla, jossa kävimme tänäaamuna. Vauva oli vain vaihtanut kylkeä oikealta vasemmalle. Pää oli hienosti alhaalla. Eli ei mitään muuta kuin samaa odottamista kuin tähänkin asti. Tiistaina on seuraava on neuvola, jolloin laitetaan lähete TAYS:iin käynnistystä varten. TAYS:n päässä sitten päätetään käynnistysaika, joten varmaan menee 42 viikoille ennen kuin tarjoavat käynnistysaikaa.

Hiljaiseloa.Tiistai 24.06.2008 02:46

Laskettuaika oli tänään ja mitään ei ole vielä tapahtunut.
Hiljaiseloa. Masuasukki viihtyy vielä pienessä yksiössään
eikä näemmä halua tulla suureen maailmaan vielä.
Onneksi kukaan vaavi ei ole koskaan jäänyt mahaan :D

Hyvää Jussia kaikille! :)Lauantai 21.06.2008 01:36

Pinnallisuutta.Perjantai 20.06.2008 05:31

Raskaus ja etenkin sen ajan viimeiset viikot paljastavat muiden ihmisten ällöttävän pinnallisuuden.
Ja pahinta on löytää se läheisimmistään.
Muuten ei kyllä pidetä yhteyttä kuin udellen joko vauva on syntynyt. Selitellään vain kipeyttä, kiireitä, suurta puhelinlaskua yms. SIISPÄ SUKSIKAA SUOLLE!
Minäkin olen vielä olemassa, jos muistatte.

Raskausviikot 39+0Maanantai 16.06.2008 03:42

Nyt sitten enää viikko laskettuun aikaan. Ei uskoisi, että aika on näin äkkiä mennyt. Piinaavaa tämä viimeisten viikkojen odottelu, kun haluaisi jo lapsen syntyvän, jotta pääsisi tutustumaan lähemmin.
Viime tiistaina (rv 38+1) oli TAYS:n äitiyspoliklinikalla ultra ja synnytyksen suunnittelu. Vauva sai kokoarviokseen 2,9kg, joten ei esteitä alatiesynnytykseen, kun on noin pikkuinen, tosin kasvaa kuitenkin vielä pari sataa grammaa per viikko.
Verenpaineet laitettiin seurantaan, vaikka olivat normaalilukemissa (RR 119/73) tälläkertaa. Joten nyt mun täytyy pari kolme kertaa viikossa käydä neuvolassa mittauttaan verenpaineita. Hermostuminen ja liika rehkiminen kiellettiin. Korkeat ja paljon vaihtelevat verenpaineet kuulemma aiheuttavat istukassa verenkiertohäiriöitä vaikkakin ultrassa veren virtaus oli normaalia istukassa ja napanuorassa.
Lapsiveden määrä oli juuri ja juuri normaalin rajoissa. Vauvan sydänäänet ja liikkeet olivat ok. Pikkuinen oli edelleen raivotarjonnassa ja asettunut pää lantion yläaukeamaan. Kohdunkaulaa oli enää 1,5cm ja sormelle auki, joten eiköhän se pikkuinen sieltä kohta maailmaan tupsahda :)

Pesänrakennusviettini on huipussaan. Olen seota ukon ja pojan boheemin elämäntyylin takia, kun haluaisin paikkojen pysyvän siistinä vauvan tuloon asti. Eli se siitä, ettenkö hermostuisi... onneksi en omista kotona verenpainemittaria! Saan imuroida ainakin kerran päivässä, kun lampsivat kengät jalassa mihin huivttaa ja syövät ruoan ja muut huikopalansa missä sattuu. WC pönttöä eivät viitsi siistiä jos sen tuhrivat... Lavuaariin jätetään syljetyt hammastahnat, partakarvat ja ajellut hiukset.
Ukkokin lupasi itse siivota kun pari viikkoa takaperin ehdotin palkallista siivousfirmaa. Pihi tais olla vaan. Mitään ei ole tehnyt siivoamisen eteen. Minä olen puunannut ja jynssännyt yksin. Jäljellä ois pölyjen pyyhintää... katsotaan tekeekö sitäkään. Mainittakoon, että ukko kokosi eilen Jyskistä ostamani lipaston. Silti olis kiva saada apua.
No nyt on hyvä olla itsestään ylpeä. Henrin huone sai tuta käteni jäljen, kun järjestin tavaroita fiksummin. Enää ei loju lattioilla, kun kaapeissa on tilaa säilyttää. Meidän makkarinkin sain kuntoon. Hoitopöytä on putsattu ja laatikot järjestetty sekä pinnasänky verhoiltu ja pedattu. Turvakaukalo ja sitterikin saapuivat. Nyt vauvalla on kaikki tarpeellinen. Vaippoja pitää käydä vielä ostamassa.

Nyt vain istun ja odotan supistuksia...

Raskausviikot 37+3Torstai 05.06.2008 22:01

Loppu lähestyy. Iik!!!
Aika on mennyt kuin siivillä. Vastahan sitä sai tietää odottavansa ja nyt onkin jo loppusuora raskaudessa. Paikkoja "avaavia" supistuksia on alkanut olla jo reilun viikon ajan.
Rv35+1 neuvolalääkärillä kohdunkaula oli jo pehmeä, tosin ei vielä auennut. Henriä odottaessani mun kohdunkaula oli auki 2cm raskausviikolta 38 lähtien. Saa nähdä onko nyt samoin, kun menen TAYS:n äitiyspoliklinikalle synnytyksen suunnitteluun, ultraan ja lääkärintarkastukseen ensi tiistaina.
Tänään oli ihan perusneuvola, paikalla jälleen sijainen. Verenpaineet on nyt olleet koholla; edellisellä käynnillä RR 137/73 ja tänään 143/77. Lisäksi leukkarit oli koholla, oikein kahdella plussalla. Huomenna meen sitten labraan jatkotutkimuksiin. Itsellä ei kuitenkaan ole minkäänlaisia oireita, eli en jaksa huolestua.
Painoa on tullut jo 12kg lisää. Vaikka viikottaiset painomuutokset ovat olleet useimmiten alle puolta kiloa. SF- mitta on ollut viime käyntien mittaan hyvin jojoilevaa, liekö syynä sijaiset ja kun kaikilla erilainen mittaustapa. Nyt oli SF-mitta 32cm eli sama kuin raskausviikolla 33+3. Neuvola täti sanoi, että alhainen mitta voi myös enteillä mahan laskeutumista. Olisipa niin... On niin tukala olla, kun vauva on puskenut peppunsa oikean puolen kylkiluiden alle.
Eipä uutisia tällä kertaa enempää. Seuraavat sitten ensi tiistaina.

Turkki läks...Lauantai 31.05.2008 04:16

Nyt se sitten koitti. Nipsu menetti upean turkkinsa ja sai komean kesäluukin. Syynä oli puhtaasti oma itsekkyyteni; halusin helpotusta arkeen. Nyt ei tarvitse imuroida niin usein saati pestä koiraa alituiseen. Nipsulle turkin menetys toi ainoana plussana sen, että helteillä on hieman helpompi olla. Miinuksena jätkä sai kiusakseen hyttyset., joille nahkainen koira on helpompi saalis. No kasvaahan tuo karva onneksi yllättävän nopeasti takaisin.

Nipsu 2v!!!!Perjantai 23.05.2008 22:02

Mamin raksu poksu karvakasa täytti tänään huimaisevat 2vuotta!
Kyllä on nopeasti aika kulunut, kun vastahan tuo oli sisälle pissivä 7viikkoinen penska.
Henri halusi aamulla, että järjestämme Nipsulle synttärijuhlat ja niin teimme.
Kutsutuista vain pikkuveljeni ja anoppilan naisväki pääsi tulemaan. Tsot tsot, muille, jotka eivät tulleet.
Tein Nipsulle kakun maksalaatikosta, jonka kuorrutin kermaviilillä ja koristelin kalkkunaleikkeestä tehdyllä 2v kirjailulla. Upea vai mitä?
Lahjaksi Nipsu sai meiltä päkäpääpässin ja ison solmuluun. Siskoni antoi Nipsulle pussin koiran hengenraikastaja herkkuja.

Hyvää syntymäpäivää myös Nipsun sisaruksille, eritoten Kake-veljelle!

AGRARIUM APENIMON ASHKII alias PYRY <3Maanantai 19.05.2008 05:14

Tänään eksyin illalla Siuron metsiin ihastelemaan ystäväni ja hänen ukkokultansa uutta kotia. Vierailuun oli kolme syytä: nähdä ystävieni talo, heidän 8vkoa vanha koiranpentu ja Sandran kesäluukki.

Itse en noista valkoisista ja turkillisista koirista perusta (olen laiska pesemään, harjaamaan ym.) etenkään Nipsun turkin tuoman työn jälkeen - paitsi Pyrystä :)
Ei siitä ällöttävän suloisesta karvapallosta voinut olla tykkäämättä. Niin ihana se oli!!!!!!! <3 <3
Nipsukin tykkäsi ällötyksestä. Hitaan lämpenemisen jälkeen Nipsutiini leikki Pyryn kanssa liki pari tuntia. Nipsu oli yllättävän lempeä Pyrylle, kun ottaa huomioon kuinka ärähti Oskulle... Pyry sai kiikkua Nipsun päällä, yli ja ali, puolelta toiselle, pureskella Nipsun koipia ja etsiä/hamuta tissiä... tosin sitä Nipsulta ei löytynyt ja Pyrylle olisi kelvannut Nipsun miehinen elinkin :D
Pyry oli kaikin tavoin ihana pentu. Etenkin Pyryn luonne oli sellainen, millaisen toivoisin olevan seuraavalla omalla koiran pennullammekin. Pyry oli ennenkaikkea avoin, rohkea ja utelias samojedin urospentu.
Reilu kolmen tunnin vierailun aikana sain räpsittyä 128 kuvaa ja 2 videopätkää. Tuli sitten kuvagallerian puolelle lisättyä kourallinen kuvista ja tänne päivikseen videot. Loput kuvat jäävätkin sitten koneen tukkeeksi ;)

http://s218.photobucket.com/albums/cc95/TaunoPaavo/?action=view&current=Pyry100.flv

http://s218.photobucket.com/albums/cc95/TaunoPaavo/?action=view&current=Pyry101.flv