IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Reetu on löytänyt kodin :)Tiistai 07.04.2009 20:03

Reetu on löytänyt loppuelämän kodin. Reetu muuttaa lähemmäs kuin kukaan arvaakaan ;)

Reetu etsii kotia!Tiistai 07.04.2009 18:14

Nipsun veli Reetu etsii hyvää loppuelämän kotia rivi- tai omakotitalosta. Omistajat luopuvat koirasta, kun ei ole sopeutunut kerrostaloelämään ja kärsii siitä.

Lisätietoja saa kysymällä.

Kortisoonia pukkaa...Maanantai 23.03.2009 10:26

Trimmasin Nipsun kauttaaltaan klaniksi (kuten kuvasta näkee) ystäväni kanssa keskiviikkona 11.3.2009, jotta haavat saisivat ilmaa ja parantuisivat nopeammin. Ideani ei tainnut olla maan mainioin ja aikaa siihen kuluikin 3,5h plus siivoukset. Ilmeisesti sänki kutitti osittain lisää ja kuonopanta ulkona ketutti, niin jätkä päätti kyntää naamansa jäiseen maahan. Veriset haavathan siitä tuli silmien ympärille, otsaan ja korvien tyveen, joita jätkä sitten sisällä raapi sukkajaloilla pahemmiksi. Sukista mitään apua ole!!! Myös korvalehdet raapi siinä ohessa molemmin puolin rikki ja kaulan vasemman puolen. Nyt ihan viimeisimmät haavat on kirputettu tai raavittu jalkoihin ja lapojen kohtiin, samoin oikealle puolelle kaulaa. Päälaeltakin korvien takaa löytyy uutta veristä rupea.

Antibiootti sitten loppui perjantaina ja soitin Kangasalan kunnan eläinlääkäriin. El.lääk. Sainio kirjoitti Nipsulle suun kautta annettavaa kortisoonia. Josko tämä haava, veri, rupi helvetti nyt alkaisi loppua!? Täitä en ole löytänyt enää. Se ei sitä sano eikö uusia kuoriutuisi... Tässä vain siivotaan, siivotaan ja siivotaan. KIVAA!!!

Nipsu pikkuhiljaa parantumaan päin :)Maanantai 23.03.2009 10:23

Vein nipsun Kangasalan kunnaneläinlääkärille tiistaina 10.3 klo 15:45. Nipsun eläinlääkärinä toimi Aaltonen Sanna. Erittäin mukava ja ihana ihminen. Kiitokset hänelle hyvästä hoivasta.

El.lääk. Aaltonen katsoi ensin Nipsun yleisvaikutelmaa ja kävi koiran läpi täikammalla. Ei eläviä täitä. Sitten hän laittoi Nipsun niskaan Stronghold 20-40kg 240mg - liuoksen täiden tuhoamista varten. Nipsu kiljui, kun aine kirveli. On kuulemma normaalia, että aine kirvelee, mikäli koiran iho on kuiva eikä siinä ole normaalia rasvakerrosta. Olin pessyt Nipsun kokonaan edellisenä iltana, koska jätkä tuntui sekoavan Cothivetin pistävästä hajusta, jota olin laittanut rintakehän ja kaulan alueen haavaumille. Tästä syystä iholla ei ollut sen omaa normaali flooraa vielä kertynyt. Nipsun rauhoituttua el.lääk. Aaltonen katsoi Nipsun rintakehän ja kaulan alueen haavaumaa ja sanoi, että ei olisi kovin kaukana ollut verenmyrkytyksen vaara, kun iho oli niin syvälle rikki ja mädän peitossa. Hän putsasi mätää hieman pois ja haki trimmerin, jolla ajeli kaulan karvat laajemmalti pois. Tämän jälkeen hän opasti minua haavan hoidossa ja luetteli lääkkeet ja niiden antotavat, mitä määräsi Nipsulle. Nipsu sai Kefavet vet 500mg tabl. XIV kuurin; 1,5 tabl. kaksi kertaa päivässä kuuri loppuun asti. Lisäksi Nipsu sai paikallishoitolääkkeeksi Fuciderm vet geeli 15g; ohuelti kaulan iholle kaksi päivässä seitsemän päivän ajan. Ulkoiluun saimme kaulapanta ja valjaskiellon, koska hiertävät haavaumia. Ainoana vaihtoehtona kuonopanta...

Lopuksi eläinlääkäri vilkaisi pyynnöstäni Nipsun korvia ja nännejä, joita peittää tumman ruskea haiseva töhnä. Äkkiseltään epäili vehnä- tai naudanliha-allergiaa. Kehoitti kokeilemaan kyseisistä aineista vapaata ruokavaliota, ja jos ei vaikuta asiaan, sitten olisi syytä tutkia tarkemmin. Korvapunkeista tai korvatulehduksesta ei ollut kyse.

Käynnin diagnoosi oli Dermatitis eli ihotulehdus

Käynnille tuli hintaa kaikkinensa 72€. Sisälsi lääkkeetkin.

Nipsu eläinlääkäriin.Tiistai 10.03.2009 14:44

Tänään vien nipsun klo 15:45 eläinlääkäriin. Exspot ei tehonnut jätkässä kuhisevaan täilaumaan, joten asennetaan koiraan sitten tujummat myrkyt.
Ensin jätkä söi itteltään ruvelle selän ja hännä tyven. Leikkasin karvat veke, jottei haavat taas ala mätiä pohjavillan seassa, kuten aina ennen on käynyt. Sitten jätkä raapi korvantaustat verelle, nyt ruvella ja karvat veke sieltä. Viimeisin veto oli raapia rintakehä kauttaaltaan verelle. Ajoin karvat veke ja jätkä raapikin rintakehän vielä pahemmaks. Veri vaan roiskuaa pisaroina ja karvat ympärillä vihreässä mädässä. Vitun täit!!! Kai tuo kuukahtaa kohta johonkin verenmyrkytykseen.

Hirveää katsella kun oma koira tuskissa. Nipsu kiljuu, kun raapii rintakehäänsä. Sit jätkä saa ihme sätkyjä; juoksee yhtäkkiä edestakaisin ja näyttää sekoavan. Lisäksi ei ole nukkunut kahteen päivään siten kuin yleensä nukkuu. Lepää kyllä, muttei nuku nuku. Jätkä ei edes syö vaikka oon tehnyt mitä ihanampia sörsseleitä. Mun rakas on kipeä :(

Viikko 14 odotellessa...Tiistai 10.02.2009 00:56

Meille tulee isabellan värinen kääpiöluppanaaras sijoitukseen :) Yhden poikueen jälkeen se on sitten meidän kokonaan :) Isäntä ei tästä kyllä vielä tiedä, mutta niinhän se on aina :D

Pojasta TytöksiLauantai 07.02.2009 23:43

Laku-Pekka kanimme paljastui tänä iltana naaraaksi. Joten nyt olisi syytä keksiä uusi nimi. Ehdotuksia otetaan vastaan!!!

Kova kakkakikkare!!! Jee!!!!Maanantai 26.01.2009 00:51

Saara on vihdoinkin terve! Ihanaa. Mahtavaa. Upeaa.

Kyllä tätä sairastamista jo riittikin tarpeeksi. Kokonaiset kuusi päivää ripulointia ja niistä päivistä kaksi oksentamista. Lisänä huoli riittävästä juomisesta, ettei kuivu.

Ensi viikonloppuna on sitten aika juhlistaa tätä! Saara pääsee mummulaan yökylään ja isi työpaikan pirskeisiin, niin ehkä äitikin voisi lähteä peppua sheikkaamaan jonnekin ;)

Ohessa Saaran asenne kuva!

Saara mahataudissa... :(Torstai 22.01.2009 16:06

Saara sairastui su-ma välisenä yönä mahatautiin. Tauti alkoi ripuloinnilla ja tiistaina tauti paheni oksentamisella ja korkealla kuumeella 39,3 astetta. Kuume vei tytöstä niin voimat että nukkui liki 7 tuntia päiväunia putkeen ja söi vain 3dl maitoa koko päivänä. Vesi eikä osmosal liuos kelvannut. Illalla lähdettiin terkan kautta TAYS:iin, jossa Saara sai osmosal liuosta nenämahaletkun avulla. Neste meni hyvin ja tyttö virkistyi ihan silmissä. Lääkäri kotiutti meidät 3:20 ti-ke välisenä yönä. Nyt Saara sairastaa kotona; ripuloi edelleen paljon, mutta oksentanut ei ole. Maitoakin menee jo 500-600ml/vrk. Se on parempi kun ei mitään. Osmosalia en saa menemään Saaralle, mutta onneksi meillä on lupa mennä uudestaan suoraan TAYS:iin jos tilanne pahenee.

Onneksi me muut olemme ainakin vielä säästyneet tältä mahataudilta.

Saara 6kk ja risat.Lauantai 17.01.2009 02:15

Pikku prinsessa sairasti Uuden vuoden tienoilla flunssaa eikä siitä syystä menty Uuden vuoden aatoksi varattuun 6kk:den neuvolaan vaan siirrettiin se tälle perjantaille.

Saaran strategiset mitat 6kk 2vkon iässä ovat

Paino 9270g
Pituus 68,3cm
Päänympärys 43cm

Eli lihapulla on :D
Neiti kulkee +15% kohdalla painon ja pituuden suhde käyrällä. Se on sinänsä ihme, sillä juo vain 500-600ml maitoa ja syö vain kolme kiinteää ateriaa vuorokaudessa. Kalkkilisiä ei tarvitse kuitenkaan antaa vaikka minimimäärän maitoa juokin. Pikkuhiljaa on nyt pakko alkaa kasvattaa ruokamääriä ja lisätä ruokien rakeisuutta. Neiti kun on niin mahdoton hienokurkku!

Tällä hetkellä Saara osaa kääntyä selältä mahalleen vain oikealle puolelle, joten nyt saatiin kotitehtäväksi neuvolasta, että vasemmalle puolelle kääntymistä pitää alkaa opetella. Saara kuitenkin kääntyy mahalta takaisin selälleen sekä oikealle että vasemmalle. Neiti ei osaa vielä ryömiä eteenpäin, mutta ympyrää ryömii kuitenkin. Saara kulkee paikasta A paikkaan B vain peruuttamalla; työntää käsillään itseään taaksepäin. Viimeisen viikon on nyt huojunut ja nykinyt konttausasennossa. Joulusta lähtien olen istuttanut neitiä syöttötuolissa. Alussa tuin Saaraa tyynyillä tai vaatteilla, nykyisin en enää millään.

Saara jokeltaa edelleen kovaäänisesti vain kirkumalla ja kiljumalla. Lisäksi tyttö nauraa mille vain. Tänäänkin nauroi Prisman perunapussien vieressä olevalle valolle :D
Saara on selkeästi isin tyttö. Ja isoveljen. Äitiään vissiin näkee liikaa, kun mulle ei naureta niin paljon kuin kiukutellaan.

Uusia päivityksiä kun jotain taas tapahtuu.