IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

hohoijaa lahtiTorstai 07.02.2008 12:12

kun katselee ulos ikkunasta, voi surukseen todeta espoossa olevan aivan naurettavan huono keli. yksi aste plussaa, tihkusadetta ja harmaan sävyjä enemmän kuin hugo simbergin hiilipiirroksissa.

juho lähti äsken yliopistolle luennolle. minä jäin tänne sen kämpän vartijaksi dataamaan ja ihmettelemään, miksi kirjoitan tätä näin virallisesti kirjakielellä.

olin eilen tikkurilassa työhaastattelussa. se meni hyvin (onnistuin olemaan skarppina, vaikka nuorella haastattelijattarella olikin aivan hävytön kaula-aukko), vaikka onhan tässä näitä töitä ollut jo ennestäänkin - vaan ei helsingin suunnalla.

lahti on ihan kiva pikkukaupunki, mutta kun on 21 vuotta ja rapiat päälle pistellyt menemään pitkin katuja radiomastojen varjossa, alkaa se jo riittää. vaihtelu virkistää, ja onhan sitä tullut monesti kirottua, miten jo pelkästään joidenkin käytännön asioidenkin kannalta olisi paljon helpompaa asua pääkaupunkiseudulla.

pari esimerkkiä mainitakseni: täällä on kaikkialle hyvät yhteydet, kiitettävä tarjonta duuni - ja opiskelukuvioiden suhteen ja muutenkin enemmän meininkiä. lienee turha mainita, ettei baarien, näyttelyiden, keikkojen, klubien, ravintoloiden, erilaisten tapahtumien, yökerhojen, urheilun ja muiden kulttuuri-ilmiöiden kirjoa kannata edes lähteä vertailemaan lahden vastaaviin. kun vielä monet ystävistäni ovat nykyään pääkaupunkimme kirjoilla, alkaa yhtälö olla sitä myöten selvä.

pyörimiseni stadissa on lisääntynyt vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. kai se näinollen olisi aika sama, mikäli muuttaisin kokonaan helsinkiin. jos työkuviot loksahtavat paikoilleen, pistän hesariin ilmoituksen ja jään odottelemaan tarjouksia asunnoista. sitten vain roinaa muuttolaatikoihin ja pakettiautolla moottoritielle huristelemaan (ikean kautta ei tarvitse ajaa, kiva sohva löytyy jo ennestään).

elämme mielenkiintoisia aikoja.

. . .

juhon tunti sitten keittämästä sumpista on enää vain tilkka jäljellä. voisin nyt pistää sekä kahvinkeittimen että koneen kiinni ja nukkua pari tuntia. sitten lähden arpomaan keskustaan ja matkaan myöhemmin iltapäivällä takaisin - ainakin vielä tällä erää - hyppyrimäkien hoodeille.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.