IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

NHL-analyse @ hesari.fiTiistai 15.04.2008 20:23

blogeissa käydyt kiekkokeskustelut on ihavitujees. seuraavassa estebanoksen analyysiä änärin käynnissä olevista pleijareista!

joku päivä saan tästä vielä palkkaa.

. . .

Tätä kirjoittaessa NHL:n ensimmäisen kierroksen playoff-parit ovat ehtineet tahkota sarjojaan jo puoleen väliin. Tulikuumana poriseva playoff-soppa on pääosin edennyt jokin aika sitten ennustamani reseptin mukaan, mutta myös yllättäviä ainesosia on riittänyt.

Seuraavassa lyhyt katsaus kuhunkin pariin ja arvio jatkoonmenijästä.


Montréal - Boston

Sarjan piti ennakkoon olla Habsille pelkkä läpihuutojuttu, olivathan kanadalaiset antaneet yliopistokaupungin pojille kuonoon käsittämättömät 11 kertaa putkeen. Montréal oli jo luistelemassa bostonilaisten yli, mutta Bruinsin onnistui kaventaa sarja kotonaan 1-2:een. Uskon Canadiensin Kostitsynin veljesten kuitenkin jatkossa pommittavan Tim Thomasin patjat reikäjuustoksi.

arvio: Habs ottaa vielä kerran pataan, mutta menee jatkoin voitoin 4-2.

. . .

Pittsburgh - Ottawa

Ei tarvitse olla mikään keisari ennustaakseen tämän sarjan jatkoonmenijän. Pens uitti Sensiä viime yönä vieraskaukalossa puhtaasti 4-1, ja on totaalisesti jyräämässä viime kevään Stanley Cup-finalistin. Olisi pieni ihme, jos Senatorsin paukut riittäisivät edes yhden matsin voittamiseen - Alfredssonin paluusta huolimatta. Senaattorien on pakko niellä se totuuden katkera kalkki, että Crosby & friends ovat yksinkertaisesti aivan liian kova pala purtavaksi.

arvio: Ihan sama kuka, mutta joku pingviinien tähtitykeistä iskee seuraavassa pelissä tehot tyyliin 2+4, tai jotain. Senators lentää kesälaitumille leppäkeihään tavoin häviöin 4-0.

. . .

Washington - Philadelphia

Sarjaa on hehkutettu Alex Ovetshkinin one man showna. Hypessä lienee enemmänkin kyse markkinoinnissa kuin totuuspohjaisessa ajattelussa, sillä Capitalsilta löytyy monia muitakin kovia pelimiehiä. Toki Ovie on - koko NHL:nkin mittapuulla - ylitse muiden, mutta Capsin on onnistuttava koko joukkueena sysätäkseen Flyersin pudotuspelijunan raiteiltaan. Yhtä kaikki, tasainen vääntö tämä on. Siitä ei pääse mihinkään.

arvio: Phillyn Biron on maalinsa suulla aavistuksen Hueta skarpimpi, ja pakkipari Timonen-Coburn onnistuu pitämään Ovetshkinin ihmemiehen tarpeeksi aisoissa. Flyers jatkoon voitoin 4-3.

. . .

New Jersey - N.Y. Rangers

Hudson joen taistelu on ollut yllättävänkin sinisen sävyinen. Näyttäisi siltä, että Rangers on astetta paholaisryhmää nälkäisempi. Devils-torjuja Brodeur on ollut ihmeen hampaaton manhattanilaisten käsittelyssä. Silti, New Jersey ei tule olemaan kotikulmiensa trubaduuri Bon Jovin biisiä mukaillen mikään Runaway. Tiukaksi menee.

arvio: Rangers vääntää otteluvoitot paikallisvastustajastaan 4-2.


Detroit - Nashville

Red Wingsin piti mennä jatkoon niin että korvissa soi, mutta Tennesseen länkkärit pistävät urakalla kampoihin. Kaikki kolme tähänastista matsia ovat olleet alusta asti tiukkoja vääntöjä, eivätkä punakoneen datsjukit ja zetterbergit ole päässeet aivan odotetunlaiselle tasolleen. Ryhtiliikkeen on tapahduttava pian, jottei homma mene Motor Cityn äijillä aivan painimiseksi.

arvio: Jos Detroit pystyy pelaamaan tasollaan ja pappa Hasek lopettaa turhan heilumisen, Predatorsin stetsonit voi pian lyödä naulakkoon roikkumaan.

. . .

San Jose - Calgary

On vähän vaikea ymmärtää, miksi tätä paria pidettiin ennakkoon niin selvänä tapauksena. Flamesin piti olla pelkkä suupala nälkäiselle haiparvelle, mutta toisin on käynyt. Toki Sharks on ollut hyvä ja hienokseltaan hallinnut otteluita, mutta tämän parin jatkaja on silti kaikkea muuta kuin selvä tapaus. Näiden riitapukareiden teemana on Sharksin nopeus vastaan Flamesin fyysisyys. Tällä hetkellä momentum näyttäisi olevan viimeksi mainittujen puolella.

arvio: Iginla shoots & scores, ja Kiprusoff makes unbelievable saves. Flames jatkoon voitoin 4-3.

. . .

Minnesota - Colorado

Wildin ja Avalanchen sapeleiden kalistelu on ollut juuri niin rajua kuin ennakkoon sopi odottaakin. Minnesotan kotiareena St. Paulissa on varsinanen hornankattila, kun taas Avs on Kalliovuorilla paha vastus korkean ilmanalan tuoman etunsa ansiosta. Tässä vaiheessa sarjaa molemmat ovat onnistuneet saalistamaan yhden vierasvoiton, ja huipputasainen taistelu jatkunee myös tulevissa koitoksissa.

arvio: Minnesotan maalivahtipeli ja astetta terävämpi viimeistely takaa Wildille villit voitonjuhlat 7. ottelun jatkoerässä.

. . .

Anaheim - Dallas

Dallas yllätti hallitsevan mestarin kotonaan housut kintuissa. Tähtipaitojen ryöstöreissu toi täydet pisteet ankkalammelta ja kaksi kiinnitystä jatkopaikkaan. Jäätävä aloitus näyttäisi siltä, että Ducks on lyöty. Paitsi ettei ole. Tuiman näköinen Randy Carlyle on vielä kovempi koutsi kuin miltä ulkoisesti näyttää, ja onnistuu tosipaikassa varmasti puristamaan pelaajistaan kaiken mahdollisen irti. Ducks-veskari J.S. Giguere on ollut hyvä, mutta Getzlafilta, Perryltä ja Selänteeltä vaaditaan tason nostoa. Nyt sarja siirtyy Texasiin, ja edessä on kalifornialaisittain kauden kohtalon koitokset.

arvio: Ducks räpiköi itsensä suosta ja punnertaa väkisin ohi. Anaheim jatkoon 4-2.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.