IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

VENÄJÄN KARHU KARJUI!!Maanantai 19.05.2008 03:40

ÄRRRHH!!! MURRRR MÄRRR MÖRRR!!!

se KARJUI ja se LÖI!!!

ja se löi ja se löi ja se löi!!!

MÄTS-MUKS-MOKS!!!

. . .

kanada on totaalisen lyöty, ja sitä myöten kotikisojen kirous sai taas kerran jatkoa. siitä on nimittäin 22 vuotta, kun isäntämaa on viimeksi onnistunut kurlaamaan sampanjaa järjestämissään kiekkokarnevaaleissa (viimeksi tempussa onnistui neuvostoliitto vuoden '86 moskovassa). haaveeksi se jäi tälläkin kertaa, vaikka kanada johtikin ottelua vielä viitisen minuuttia ennen loppua.

loppuottelu oli loistava. se tarjosi kaikkea sitä, mitä unelmien mm-finaali ylipäänsä voi tarjota: ei varovaista peruuttelua vaan rohkeaa pelaamista, huikeaa luistelua, loistavia torjuntoja, mojovia taklauksia, maksimaalista taitoa ja ennen kaikkea mahtavia yksilösuorituksia, joista kirsikkana kakun päällä ilya kovalchukin loppuolella nähty show.

. . .

kovalchuk kuuluu NHL:n ehdottomaan maalintekijöiden kermaan, mutta äärettömän taitavaa maalintekijää on aina haitannut hermojen umpisurkea kontrolli. mm-kisoissakin kiukku-kovalchukin pinnat paloivat pahasti, pariiinkin otteeseen: alkusarjassa kaveri tappeli itsensä suihkuun ruotsin anton strålmanin kanssa, ja välisarjassa vuorossa oli sveitsin julien vauclairin tapon yritys erittäin rumalla taklauksella.

finaalissakin ilya hakkasi ensin kaksi erää mailaansa vasten jäätä, mutta pelin lopussa energia vaihtui rähinästä tekojen puolelle. ensin aivan jäätävä 4-4 -tasoitus ällistyttävällä rannelaukauksella, ja sitten vielä maailmanmestaruuden ratkaissut ydinpommi aivan kanadalaismaalin yläbörsään. huikeaa, huikeaa!

. . .

venäjä oli juuri niin kova kuin ennalta sopi odottaa - ellei jopa kovempi. väitän, ettei yksikään muu kiekkojoukkue olisi pystynyt nousemaan kanadan tasoista joukkuetta vastaan kahden maalin takaa voittoon. ja vieläpä fanaattisesti kannustaneen kanukkiyleisön edessä!!!

se on aivan_käsittämättömän_kova suoritus.

HYVÄ VENÄJÄ! vihdoin loppui se ainainen vaahterasiirapin kurlaus.

alkoi maku jo meinaan vähän vituttaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.