IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

patukkaa pyllyyn HYHHYHPerjantai 19.09.2008 15:16

suomalaisissa leffoissa on aina samat teemat. ne on sävyiltään - ja jopa kuvallisestikin - enemmän kuin lähellä toisiaan.

eilen oli finnkinon femman leffapäivä. eksyin teatteriin koulukaverin kanssa, ja kankaalla pyöri 1900-luvun alkuun sijoittuva käsky. ja kuten suomileffoissa yleensä, myös louhimiehen uusimmassa katsojaa yritettiin vakuutella tutuilla suomijutuilla.

alastomuutta. nännit näkyy, munat näkyy, pimppi näkyy.

suomen historiaa. sisällissota, punaset ja valkoset. aseet laulaa. perkelettä huudetaan.

vakavuutta. hidasta kerrontaa. vähän puhetta. ja sekin vähä ikävän tylyä; tämä ei ole hauskaa!

jepjep.

kohahduttaakin tietysti pitää. jos kerran katsoja on lipustaan maksanut, saisi elokuvassa myös mielellään olla jotain sellaista uutta ja odottamatonta, penkkiin liimaavaa sisältöä. ja sitä käskyssä on, homopornoa nimittäin. eikä miesten välistä rakkaustuokiota oltu edes millään tavalla pyritty peittelemään - päinvastoin! brokeback mountainin ujot ähistelyt ei ole mitään tämän rinnalla. kyllä siinä joutui vähän vaivaantuneena paikallaan pyöriskelemään, mutta onneksi se ei haitannut vierustoveria.

silti, louhimiehen uusin on hyvä elokuva. vähän draamanhakuinen ja pikkaisen överi niisk-niisk -linjauksellaan, mutta ei se mitään. juoni ei ollut pöllömpi ja komiat oli maisemat! sitä paitsi, samuli vauramosta voi parhaassa tapauksessa kouliintua peter franzenien ja samuli edelmannien seuraaja (vaikkakaan siihen ei kyllä mun mielestä paljon vaadita).

tsektsek!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.