IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

sijainenTiistai 10.10.2006 19:54

englannin tunnilla oli n.40-vuotias sijainen. nainen. sen nimi oli suomalainen mutta hän ei enää puhunut oikein suomea, kun oli niin kanadalaistunut. nyt hän kuitenkin asuu suomessa ja valmistunee piakkoin opettajaksi.
tunti sitten alkoi ja hän kierteli katsomassa ryhmiä. meidän kohdalle sattuessaan kysäisin häneltä, miten kiekkohullu maa kanada onkaan. nainen oli näet kertonut asuvansa parin tunnin ajomatkan päässä torontosta, jääkiekon mekasta.
nainen kattoi mua vähän aikaa ja sanoi: "kuule. jääkiekko ei ole vain jääkiekkoa kanadassa. se on jotain paljon enemmän. se ei ole urheilua vaan uskonto. kun meillä torontossa on pelipäivä, muusta ei puhutakaan. aamu-uutisissa -siis ihan tavallisissa, ei urheilu-uutisissa- kerrotaan maple leafs -pelaajien kuulumisia. jos maple leafsin pelaaja nähdään ostarilla, siitä raportoidaan välittömästi."
en ollut uskoa korviani, mutta nainen vaan jatkoi.
"en itsekään ollut mikään erikoinen kiekkofani aikoinaan kanadaan muuttaessani, mutta nyt maple leafs merkitsee minulle lähes kaikkea. meitä on kaupungissa saman verran faneja kuin asukkaita (torontossa asuu n.5milj. ihmistä). kaipaankin kanadaan takaisin, kotiin torontoon."
ihan uskomatonta. aivan järkyttävän mielenkiintoista.
pakko päästä käymään torontossa joku päivä. oon aina halunnu mennä sinne, mutta tämän keskustelun jälkeen oon entistä vakuuttuneempi sinne menemisen halusta.

astu sinäkin tämän suomalais-kanadalaisen naisen -ja miljoonien ja taas miljoonien muiden kanadalaisten- maailmaan osoitteessa nhl.com. intohimo vaahteralehtiin alkaa puolestaan osoitteessa mapleleafs.com

it's all about hockey.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.