IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

snoop & diddy live on stage!Sunnuntai 11.03.2007 04:00

keikasta vasta nyt juttua koska oon niin kiireinen mies.

areenassa oli todella kova meininki alusta loppuun. vajaasta 15 000 istumapaikasta huolimatta jengi pääosin seisoi ja jammaili - paikallaan istuminen olisi ollutkin lähes mahdotonta niiden biisien soidessa! parastahan olisi tietysti ollut päästä lavan eteen seisomaan, mutta koska olin lippujen hankinnan suhteen mattimyöhäinen, oli tyytyminen laittaa kiltisti äässi penkkiin. no, kyllä siinäkin fiilikseen pääsi.
diddy aloitti shown. screenillä pyöri minuuttitolkulla miekkosen naurettava parfyymimainos ("love, sex, passion, friendship, honor..." :D) ennen kuin bassot jyrähti kunnolla käyntiin.
"you know who it is, I'm back in the building
security strapped, still stackin a million"......
aikamoinen diiva se daddy, kaverilla on kauhea ego. hahhah, kappaleiden välissä ehti kulua kauan aikaa pelkästään siihen että jumalainen kuoro laulaa taustalla diddyn seisoessa messiaana keskellä lavaa, pää painettuna alas kädet suorassa ja nyrkkiin puristettuina. viidessä eri valokeilassa kapelimestarin tavoin hän huudatti vuorollaan eri katsomonosia raivokkaisiin suosionosoituksiin kerta toisensa jälkeen, parilla käden liikkeellä. uskomatonta miten parikymmentä tuhatta ihmistä voi olla täysin yhden miehen talutusnuorassa.
puolen tunnin meuhkaamisen ja aurinkolasien kiiltelyn jälkeen snoop asteli stagelle. sanomattakin on selvää että porukka meni siinä vaiheessa aikalailla sekaisin, itsekin mietin siinä tuota californian sankaria katsoessani että siinä se nyt on, musakanavilta tuttu sauhusanttu ilmielävänä. hassua.
syvällisemmäksi ajatukseni eivät kuitenkaan kerenneet muodostua kun snoop taustatanssijoineen aloitti armottoman tykityksen. cadillacin katkuisia vanhoja hittejä soiteltiin mukavasti uudempien bounssailujen sekaan, eikä kullankirjavaan kokohaalariasuun pukeutunut hontelo viirusilmä unohtanut hauskoja välispiikkejäkään. täytyy sanoa että snoopyn artikulaatio ja lavaesiintyminen muutenkin yllättivät positiivisesti, sen verran väkevää miehen honotus ja yleisön ottaminen oli. itseasiassa touhu meni niin skarpisti, että olisi melkein voinut luulla kundin olleen polttamatta pilveä. mutta siis vain melkein, snoopyhan nyt on aina tötsyissä.
snoopyn jälkeen lavan valtasi jälleen diddy uusimmilla jameillaan, 'tell me' aiheutti huutomyrskyn vaikka christina oli paikalla vain screenin musavideolla. "do that shit!"
vaikka sekä mr. D että S väittivät, että notorious b.i.g.:n kuoleman muistopäivä osui sattumalta miesten helsingin keikalle, voi esityksen nähneillä olla asiasta eriäviä mielipiteitä. meno yltyi välillä nimittäin lähes siunaustilaisuuden tasolle, kun diddy vuodatti 'missing you':n aikana mikkiin muistoja edesmenneestä ystävästään ja areenalla lainehti sytkärien liekkimeri (jostain kumman syystä screenillä pyöri bigin lisäksi myös mm. prinsessa dianan lärvi :D).
lopussa snoop tuli vielä lavalle räjäyttämään pankin parilla todella kovalla vedolla, siltä herralta ei kyllä hyvät biisit lopu kesken...
miesten oli myös tietysti yhdessä välissä kutsuttava kuumia mammoja yleisöstä stagelle pyllyä pyörittämään. oli siinä suomineidoilla punaa poskessa kun snoop ja diddy availi sanallisia arkkujaan neitokaisten keskellä.
diddy esiintyi jatkuvasti tyylikkäästi puku/liiviyhdistelmä päällä yhtyen välillä tanssiin taustaböönien kanssa (cool moves!). snoop luotti sen sijaan perinteisempiin rap-hustla-matafaka'-homies -tyyliseen linjaan, lähinnä siis omaan vaatemallistoonsa.
oli ilo huomata että molemmat miljonäärit vetivät loppuun asti tunteella ja näyttivät oikeasti viihtyvän lavalla - tuskin muuten oltaisi nähty lähes kolmetuntista showta!
ja, tietenkin herrojen piti moneen kertaan kaulailla keskenään ja vannoa toisilleen rakkautta. kai moisella toiminnalla yritettiin todistella 90-luvun eastcoast vs. westcoast -jengisotien olevan mennyttä, joopajoo. ihan miten vaan.
kannatti ehdottomasti maksaa se aluksi kirpaisevalta tuntunut 50e ja risat. aina kannattaa, kun suurista maailmantähdistä on kyse.

spektaakkelista jäi siis todella hyvä maku suuhun, jopa niin hyvä että oli pakko suunnata keskustaan virallisille jatkoille. diddyn miehittämään luxiin ei ollut mitään asiaa, mutta ei se mitään. kadun toisella puolella stockholm diskotekissä kosteita jälkipuintejaan harjoitti snoop, ja jonot olivat tietysti aivan järkyttävät. kyllä siinä reilu tunnin jonotuksen aikana tuli pari kertaa kelattua että olisi varmaan kannattanut ostaa lippu ennakkoon ja marssia jonon ohi suoraan tanssilattialle...
mutta oli se odottaminen sen arvoista. 20e tiskiin ja narikan kautta tunkemaan läpi hikisen ihmismassan dänsfloorille. yhtään en juomaa ostanut, joten siinä mielessä ilta tuli jopa halvaksi: yleensä menee aina vähintään se 30-40e. vähintään.
tällä kertaa iloliemelle ei ollut mitään käyttöä, koska snoopyn dj:t oli niin saatanan hyviä että ite musiikistakin meni jo ihan sekaisin. kuten sanottu, väkeä oli ihan uskomaton määrä ja lavalla rikkaat los angelesin kotipojat pyöritti levyjä ja jakoi yleisön sekaan ilmaistavaraa. ja sitä muuten jaettiin, varmaan tuhansien dollarien edestä! kanin ja snoopyn t-paitoja, huppareita, lippiksiä, lippuja lappuja ja ilmaista viinaa. ihan uskomaton meno, eihän tollaseen ole pihissä suomen maassa lainkaan totuttu! arveluttavaa sen sijaan oli, kun suureen turkikseen pukeutunut hustla poimi kuumimpia neitokaisia lavalle ja talutti takahuoneeseen. perus!
kahden ja puoli kolmen välillä se oli, kun dj huuti mikkiin: "your host SNOOP DOGG's in da house, make some mothafucking nooo-ooiseee!". ja totta tosiaan, ylhäällä vip-parvella hän näkyi. valtavaa sikaria tuprutteleva, chiksien joka puolelta piirittämä dogg. haha.
oltiin jorailee niin kauan kun vaan mahdollista, eli poistuttiin vasta kun pulju meni kiinni.

det var jo snygg!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.