IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

SELÄNNE PRESIDENTIKSPerjantai 08.06.2007 02:42


tätä merkintää ei voi kirjoittaa. tähän liittyy tuntemuksia, joiden suuruutta on sanoin mahdoton kuvailla.

no, kirjoitetaan nyt sentään edes jotain. pakkohan se on, jumalauta!




teemu selänne, yksi kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä.

voittanut urallaan lähes kaiken yksilötasolla. NHL:n paras maalintekijä, paras pistemies, liigan arvokkain pelaaja, pelaajien valitsema paras pelaaja, herrasmiespelaaja... lista on pitkä ja täysin vertaansa vailla.

mutta niin uskomaton kuin koko suomen syvästi rakastama teemu selänteen ura on ollutkin, siitä on aina puuttunut jotakin: seuratasolla saavutettu suuri menestys. voitettuaan suomen mestaruuden jokereissa 1992, joukkueille jaettavat pokaalit ja kultaiset mitalit ovat onnistuneet kiertämään teemua kuin paparazzit posh spicea.

lähelle finnish flash on toki päässyt monesti: mm-hopeaa '99, world cupin hopeaa '04, torinon olympiahopeaa '06. kaikki loistavia suorituksia, mutta aina on ollut tyytyminen kakkos-sijaan.

viime yöhön saakka.

californian anaheimissa, palmuisten rantabulevardien keskellä sijaitsevassa honda centerissä, tehtiin 7.6.2006 suomalaista jääkiekkohistoriaa. kotijoukkue anaheim ducks löylytti ottawa senatorsin joukkueiden viidennessä kohtaamisessa tylysti 6-2, ja stanley cup löysi tiensä länsirannikolle ensi kertaa 50 vuoteen. samalla huipentui myös selänteen huikea ura.
olin mestarin tavoin liikuttuneessa mielentilassa loppusummein soidessa. ei sitä voinut uskoa todeksi. koko kauden valvotut ja jännitetyt ottelut teemun puolesta, kaikkein villeimmätkin toivomukset konkretisoituivat sillä hetkellä.
suora lähetys puoli kuudelta suomen aikaa ja kuva selänteestä nostamassa itkien stanley cupia toi itsellenikin kylmät väreet ja tipan linssiin. tulen varmaan aina muistamaan verkkokalvoilleni kerran niin terävästi piirtyneen kuvan mustaan ducksin paitaan sonnustautuneen ja kannua kantelevan partasuisen teemun, uskomaton riemu ja tuttu virne kasvoillaan.

selänne todisti, että aina kannattaa uskoa ja taistella. koskaan ei saa menettää toivoaan. selännekään ei menettänyt, vaikka koko ura oli jo loppua parin vuoden takaiseen vaikeaan loukkaantumiseen. selänne raivasi väkisin tiensä takaisin huipulle, tykitti kahden kauden aikana järjettömät ja jopa hitorialliset tehot (kukaan muu yli 35-vuotias pelaaja ei NHL:n historiassa ole tehnyt yli 40 maalia kahtena peräkkäisenä kautena) ja nosti lopulta yhden maailman arvostetuimmista pokaaleista suorille käsivarsilleen. mikä loistava esimerkki kaikille junioreille, nuorille, ja miksei ihan kenelle tahansa. IHANAA!

teemu on voittaja.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

selänteen ja koko ducksin tajunnanräjäyttävistä voitonjuhlista enemmän alla olevissa linkeissä!

http://www.nhl.com/nhl/app?service=page&page=Recap&gameNumber=415&season=20062007&gameType=3

http://sports.espn.go.com/nhl/index

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1380485

http://msn.foxsports.com/nhl

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.