IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

Nå men jävla, det är JUSTIN!Torstai 28.06.2007 02:53

"Jag önskar jag kunde tala mer svenska. Men min svenska är… skit."

Justin Timberlaken aloitusrepla ei ehkä ollut sieltä omaperäisimmästä päästä, mutta se sai silti yleisön räjähtämään korviasärkeviin suosionosoituksiin. Ja ne suosionosoitukset jatkuivat yhtä soittoa keikan alusta loppuun. Tiistaina 19.6. Tukholman Globenissa alkanut Justinin Euroopan kiertue tarjosi kaksi ja puolituntia sielunhoitoa yli 15 000 katsojalle - sekä musiikillisesti että visuaalisesti.

Kun kyse on Justinista, maksaneelle yleisölle ei tarjota pelkästään huippuluokan musiikkia - Justinin samaan aikaan Frank Sinatraa ja Michael Jacksonia sotkeva live-esiintyminen on jotain paljon enemmän. Se on show ison maailman tyyliin, ja siinä sitä riitti ihmettelemistä.
Kokemusta voisi kuvailla helpoiten termillä massiivinen. Lava oli massiivinen, taustabändi oli massiivinen, samoin yli 40 henkinen, saumattomasti Justinin kanssa yksi yhteen liikkunut tanssiryhmä oli massiivinen. Ympäri Globenia oli ripusteltu valtavia, läpikuultavia kankaita, joille heijastettiin reaaliaikaista kuvaa tapahtumista lavalla. Videokuva oli lisäksi onnistuttu vielä editoimaankin niin, että kankaita ihmetellessä tuntui kuin olisi telkkarista MTV:tä katsellut. Wou.

Justin huudatti yleisöä kuuluisilla tanssiliikkeillään, eleillään, poikamaisen leikkisillä välispiikeillään, ja tietysti komealla soundillaan. Soundilla, jota täysin akustinen, tyylikäs pukubändi säesti.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia katsoin showta täysin monttu auki. Vastaavanlaista visuaalista tykitystä sai hakea Super Bowlista asti, ja kun kerran luuli jo nähneensä kaiken, Justin latasi täyslaidallisen lisää.

Toinen toistaan näyttävämpiä tanssisarjoja, valon ja laserin leikkiä, lähes hypnotisoivaa stream-videota ja ennen kaikkea upeita tulkintoja - jopa yllättäviäkin: mikrofonin lisäksi tähti tarttui välillä kitaraan yhtyen orkesterin soittoon. Senjoritan aikana mies taas istahti pianon taakse, ja esitti kappaleen yksin valokeilassa muun areenan ollessa täysin pimeänä.

Väliajalla ihmismassan piti liikkeessä taustapiru Timbalandin musiikkia ja videota yhdistänyt performanssi. Pulskanpuoleinen huipputuottaja soitatti liudan artisteille tekemiään kappaleita samalla kun kankaille piirrettiin kuvaa hytkyvistä Manhattanin pilvenpiirtäjistä, vanhoja Disneyn piirrettyjä ja nykyelokuvien trailereita. Kuulostaa sekamelskalta, mutta toimi livenä yllättävänkin hyvin.

Tauon jälkeen illan päätähti oli vaihtanut esiintymisasuaan ties kuinka monennen kerran, ja antoi jälleen palaa. Puvun housujen jatkona olleet tennarit saivat taas kyytiä, dance soi ja yleisö hurrasi. Eräässä kohtaa Justinin mikrofoniin oli asennettu pieni kamera, joka paljasti sänkipäisen laulajan kasvonpiirteet isolla ruudulla. Desipelit areenassa nousivat luonnollisesti, kun Justin alkoi kuljettaa jatkuvasti kuvaavaa mikrofonia kasvoiltaan kauluspaidalleen ja siitä vielä alaspäin…

Futuresex/lovesounds levynsä lisäksi kaiuttimista raikui myös vanhempaa, Justified -albumilta tuttua tuotantoa. Siirappinen, joitakin vuosia sitten korvaan kalskahtanut Cry Me A River pisti jopa omaakin vartaloa liikkeelle. Live-musiikin voimaa, what can you say.
Keikan päättänyt loppuhuudatus sai golfpalloa muistuttavan Globenin yleisön voimasta lähes vyörymään liitoksistaan. Areenalta illan pimetessä metroasemalle virrannut hymyilevä ihmismeri oli saanut haluamansa.

En panisi lainkaan pahakseni, vaikka herra Timberlake tulisi jonain päivänä esittämään muuvsejaan myös Ruotsia astetta itään.





Tubesta löytyy videota, jota tallentelin sen minkä omilta dänsmooveiltani pystyin.

http://www.youtube.com/watch?v=YsbRIWVYluM
http://www.youtube.com/watch?v=vYerbfmW4tA
http://www.youtube.com/watch?v=2du9TZZ26Kc

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.