IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

french mentalitetSunnuntai 12.08.2007 18:23

ranskalaiset tunnetaan suurpiirteisenä porukkana, jotka eivät suhtaudu elämään turhan ryppyotsaisesti. pariisisilaisessa hotellissa tästä huvittavasta kansanpiirteestä sai hyvän kuvan.

respassa työskenteli siisti ja kohtelias nuori mies, jonka rentous kävi kuitenkin päivä päivältä selvemmäksi. kyse ei ollut niinkään välinpitämättömyydestä, sen enempää kuin ylimielisyydestä tai laiskuudestakaan. ei, kaverilla sattui vaan olemaan ranskalainen, jo äidin maidon mukana imetty mentaliteetti.

kun saavut saksalaiseen hotelliin, respassa ollaan välittömästi skarppeina. palvelu on ylitsevuotavan ystävällistä, ja mahdolliset ongelmat on ratkaistu jo ennen niiden ilmaantumista.
tämä ranskalainen didier ei kuitenkaan jaksanut stressailla turhista. aina avainta viedessä tai noudettaessa kundi pelaili tiskin takana tietokonepelejä niin keskittyneesti, ettei aina huomannut asiakkaiden tuloa.

toisena pariisin päivänä kyllästyin huoneemme sähkö ongelmiin. valot kyllä toimivat normaalisti, mutta pistorasiat eivät. kun kännyköiden ja kameran akun lataaminen tapahtui naispuolisten matkakumppaneidemme huoneessa eikä televisokaan osoittanut minkäänlaisia elonmerkkejä, päätin marssia diderin puheille.
kysyin selvästi ja hitaalla englannilla, josko tiskin takana olisi joku nappula jolla kytkeä virta huoneen 23 johtimiin. kaveri tallensi pelinsä, mietti hetken ja sanoi: "ok, we go and see!"
jaahas, ilmeisesti mitään virtanappulaa ei ollut. selvä, mennään sitten paikan päälle huoneeseen ongelmaa selvittämään.
dider asteli tyylikkäässä puvussaan ja asuun vähemmän sopivissa tennareissaan huoneeseemme ja television luokse. vähän aikaa se ihmetteli antenni - ja virtajohtoa, kokeili että ne on varmasti seinässä kiinni ja painoi sitten virtanappulaa.
mitään ei tapahtunut.
didier katsoi mua hämmästyneen näköisenä, ja mä taas katsoin takaisin "luulitko, etten muka ite jo kokeillut tota" -ilmeellä.

hetken dider käpysteli mietteissään kädet taskuissa pää kokolattiamattoa kohti painuneena. sitten se ymmärsi, että kun ongelma ei ollut ratkennut, oli hatusta vedettävä salainen ase: huumori! kundi pysähtyi vessan ovelle, kurkkasi suihkuun ja äkkäsi siskolta lainaamani shampoon (ranskassa huoneisiin ei siis sisälly pesuaineita). sitten didier hymyili leveästi, ja heitti mulle ja veljelleni: "nivea....for girls! haha!"
. . .
hyvästä läpästä huolimatta telkkari oli ja pysyi kiinni.
mutta dider ei luovuttanut: huomatessaan avaamattoman oluttölkin sängyllä respan sankari nosti sen äkkiä pystyyn, ja huokasi sitten muka helpottuneena: "pfiuh, it's not open! haha!"
katottiin sitä veljen kanssa ihan hiljaa. kaverin nauru loppui lyhyeen.
sitten kysyin siltä, että mites toi televisio.
"well, i think...we can throw it out of the window! it's broken, hahaha!"

viimeisenä pariisipäivänä palattiin hotelliin vasta myöhään yöllä. eiffelillä uskomattomien maisemien katselu olikin venähtänyt reippaasti yli puolen yön, ja kun metrotkaan eivät enää kulkeneet, päätettiin kävellä paluumatka hotellille. kartalla naurettavan lyhyeltä näyttänyt matka kestikin jalan pari tuntia, mutta se ei haitannut. päinvastoin, öinen pariisi ja champ elyséen valot jäivät mieleen varmaan loppuiäkseni.
kun vihdoin palattiin takaisin majapaikalle, saatettiin todeta didierin vetelevän sikeitä. kaveri nukkui kaikessa rauhassa nojatuolissa kaikki raajat levällään ulko-oven edessä, eikä me päästy sisään. vähän aikaa siinä koputeltiin lasioveen, ennen kuin fransmanni tajusi herätä. silloinkaan ripeydestä ei ollut mitään merkkejä, huvittuneena seurattiin miten tummahipiäinen hunsvotti hieroi ensin silmiään, avasi vaivoin oven ja löntysteli sitten takaisin tiskin taakse.
kaksi kertaa se antoi meille väärät avaimet, mutta kaipa se on ihan normaalia. kun kerran tullaan kesken unien herättelemään.

näin siis ranskassa. hoituu ne hommat hosumattakin!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.