IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

tukholman derbyTiistai 14.08.2007 02:46

solnan AIK, pohjois-tukholman huligaanit.

Hammarbyn samannimisen kaupunginosan killet merenluodon eteläpuolelta.

Djurgådens IF, itä-stokiksen snobit.

mustakeltaiset, valkovihreät ja siniset. tukholmassa pelaa kolme kovan luokan jalkapallojoukkuetta, jotka kaikki lukeutuvat pohjolan kovimpiin.
mutta tosiasiassahan tukholmaan mahtuu vain yksi jalkapallojoukkue. ja se on DIF, djurgården.

miksikö?

sisko asui djurgårdenissa yli vuoden. monesti vierailujeni aikana sain tallustella kaknäsin suurella ruohokentällä raikasta meri-ilmaa haistellen, siinä ihan dif:n harjoituskeskuksen vieressä. kulmat ovat tuttuja.
niin, ja pelaahan siellä kolme suomen a-maajoukkuepelaajaa. ylemmällä keskikentällä koko ahvenanmaan kovin jätkä, daniel sjölund. keskikentän kehäraakki ja pyyteetön raataja aki riihilahti. ja topparina kannattajien silmissä puolijumalan asemaan kohonnut toni kallio.

kun allsvenskanin sarjaohjelmassa on tiedossa tukholman derby, koko ruotsin pääkaupunki on kuin sähköiskun saanut. sen sain kokea viimeksi 26. kesäkuuta, kun justinin keikka sattui samalle päivälle hammarbyn ja dif:in kohtaamisen kanssa.
sinä päivänä otsikot kirkuivat veriviholisten illan kohtaamista. justinin keikka oli mainittu pienemmälle palstalle.
metrossa istui mies, joka kuittaili jatkuvasti adidas-takkini väristä. espana '82 -mallistossa pääväri on kirkkaan sininen, ja kolme raitaa tummemmalla sinisellä. vaikea siis arvata, kumpaa joukkuetta välillä hiiltyneenkin oloinen mies kannatti...
seuraavana päivänä sain surukseni lukea tulikuuman derbyn päättyneen hammarbyn 2-0 voittoon. kannattajat olivat pelanneet karlaplanilla myöhemmin omat jälkipelinsä. yli 200 huligaania sai poliisilta punaisen kortin, eli ilmaisen kyydin putkaan.

tänään DIF kuitenkin palasi ansaitsemalleen paikalle kaupungin ykkösjoukkueeksi. puolisen tuntia sitten päättynyt canal+:n suora lähetys päättyi östermalmilaisten 1-0 voittoon, ja hammarbyn sikoja harmitti.

"Vi är från Stockholm,
från Stockholm Stadion,
vi går på fotboll och sjunger högt.
Vi hatar gnaget,
vi hatar bajen,
men Djurgårn´s IF älskar vi så högt."

näin sen kuuluu mennä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.