IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

julkalenders invasionKeskiviikko 31.10.2007 14:03

joulukalenterit valtaa jo nyt alaa kauppojen etumyyntipisteillä, vaikka almanakassa ei olla vielä edes marraskuun puolella. huomasin nämä pahviset, jouluhysteriaa enteilevät kalenterinpahaset ensimmäisen kerran toissapäivänä. olin anttilassa kiertelemässä levyhyllyjen välissä, kun silmiini iskivät kassojen edustalla pönöttäneet isot kalenterikasat. oli pakko mennä katsomaan, minkälaisen valikoiman perusteella päätään pitäisi tänä vuonna vaivata ostopäätöstä tehdessään.

ehdottomasti houkuttelevin kalenteri oli kinderin valmistama. se on se massiivinen, lähes 20 euron hintainen namupakkaus jonka sisältämän suklaan ihanuutta voi vaan hiljaa mielessään kuvitella. en nimittäin missään nimessä aio pulittaa sinällään typerästä joulukuisesta luukunavaamis-rituaalista cd-levyn hintaa, jösses sentään.

kinder on saksalaisten käsialaa. kolmion muotoiseen namusettiin sakemannien kalenteriedustus kuitenkin jäi, sillä lopuista esillä olleista tuotteista vastasivat belgialaiset ja kotimaiset osaajat. olisin kuvitellut saksan edustusta huomattavasti paremmaksi, onhan maa sentään yksi perinteikkäimmistä joulusuklaan tuottajista. höh!

deutchmeistereiden jääviys tämän vuoden kalenteriralliin näkyi ikävällä tavalla: rumien ja teennäisen iloisten pahviperkeleiden tilalle on nyt tullut täysin naurettavia vaihtoehtoja. kuka haluaa ostaa xylitol-joulukalenterin, jonka kannessa vilistää hangessa peuhaavia muumeja? saksalaiset valmistajat tietävät, että aitoon joulukalenteriin kuuluu tietenkin suklaa - mieluiten vieläpä hieman ylimakea sellainen - ja täysin tyylitön kansikuva. ei muumeja, alieneita, prätkähiiriä tai timo jutilan naamaa, vaan metsän eläimiä, alkoholisoituneita punanenä-pukkeja, vinossa olevia kuusia kynttilöineen ja sen sellaista.

niin että terveisiä vaan leafsille ja muille surkeille yrittäjille: kyllä saksalainen osaa aina paremmin!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.