IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

ilonaiheTiistai 06.11.2007 16:45

eihän siitä kauan ole, kun joukkue toisensa jälkeen kävi lahdessa antamassa isäntäjoukkueelle selkäsaunan. kiekkoa pelattiin puolityhjien katsomoiden edessä, ja piti olla vain ajan kysymys, milloin saunan taakse raahatun pelikaanin niskaan ammuttaisiin kertalaakista helpottava armonlaukaus. urheilussa kaikki on kuitenkin mahdollista, ja niin vain pelicans nousi surkeasta siipirikosta vastustajia systemaattisesti raatelevaksi petolinnuksi.

uskomatonta, mutta totta.

maaottelutauolle lähdettäessä pelicans johtaa sm-liigaa. runkosarjaa on pelattu melkein puoleenväliin, ja lahtelaisjoukkue komeilee ykkösenä lähes kaikissa mahdollisissa tilastoissa. pelicans on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja. sen ylivoima on ollut tappavan tehokasta.

kautta on pelattu jo niin paljon, ettei enää voida puhua mistään sattumasta. mediat kautta maan ja jopa ulkomaita myöten (NHL.comin arvostettu journalisti kävi lahdessa paikan päällä ihmettelemässä pelikaanien riemumarssia) ovat sen jo monesti todenneet, mutta sanottakoon se vielä kerran: pelicans on tällä hetkellä suomen paras jääkiekkojoukkue.

pelicansin miehistö on sopiva miksaus kokemusta ja nuoruuden intoa, tähtipelaajan statuksella ilta toisensa jälkeen viilettäviä ratkaisijoita ja puolihulluudella kaikkensa joukkueen eteen antavia työmyyriä. tolppien välissä seisoo koko sm-liigan paras maalivahti, antti niemi. kundi on ollut aivan uskomaton, ja kutsu maajoukkueen leijona-paitaan oli lopulta itsestäänselvyys. valmentaja hannu aravirta on todistanut kykynsä, samoin kuin koko organisaatiokin sen jokaisella eri tasolla.

lahdessa on menty pelicansin menestyksestä sekaisin. isku areena on ollut koko kauden 89%:sti loppuunmyyty. lehterit pullistelevat seisaaltaan taputtavia ja pussinokille hurraavia veronmaksajia, jotka janoavat lisää menestystä. lahdessa on käynnissä jo vuosi sitten alkanut kiekkobuumi, ja se buumi ei näytä minkäänlaisia hyytymisen merkkejä.

tein jokunen päivä sitten haastattelun sankarijoukkueen tuulennopeasta laitahyökkääjästä jesse saarisesta (kuvassa). saarinen on 11 osumallaan liigan maalipörssin kakkonen. kysyin kaverilta, tunteeko hän ylpeyttä ollessaan lahtelainen.

vastaus tuli hetkeäkään epäröimättä, vakaalla äänellä: "kyllä."

saarinen ei ole mielipiteensä kanssa yksin. samoin ajattelee luultavasti 100 000 muutakin lahtelaista, siis sen verran kuin väkeä radiomastojen katveessa asustaa.

pelicans on ilonaihe, josta iloa revitään irti vielä pitkään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.