IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Viimeinen kevätjuhlaPerjantai 02.06.2006 09:31

Eilen illalla oli siten viimeinen Kääpiön kevätjuhla. Tai ainakin sellainen, mihin vanhemmat kutsutaan. Yläluokillahan ei enää vanhempia juhlitetakaan. Josta varmaan jotkut ovat ihan tyytyväisiä. Ainakin Kääpiöt.

Mutta siis eilen olin Pihlajaveden koululla Kääpiön kevätjuhlassa. Hauskat juhlat joissa näkyi ja kuului myös se, mitä lapset haluavat juhlassa esittää. Niinpä esimerkiksi musiikkivalinnat olivat osin tätä päivää. Mukavasti esitettyjä, osin koulun oman bändin säestämiä, osin tasokkaiden taustanauhojen ryydittämiä. On hyvä, että koulun rehtori on mies, joka on nähnyt muutakin maailmaa kuin kansliaa.

Tästäpä onkin oiva siltä rehtorin puheeseen. Luontevan myönteinen, jopa sellaisista asioista jotka joku toinen olisi saattanut nähdä kielteisenä. Kuten esimerkiksi se, että koulun musiikkiluokka siirtyy päiväkodin käyttöön. Ihailin tapaa, jolla hän asian esitteli ja toivotti kaikkien puolesta pienet eskarilaiset tervetulleiksi koulun yhteisöön. Mikäli lasten päivähoidon siirtäminen sosiaalitoimesta sivistystoimeen saa tällaisia muotoja, olen valmis harkitsemaan ehdottoman kielteistä kantaani tähän siirtoon piirun verran myönteisemmäksi. Mutta vain piirun.

Samaan aikaan kun minä juhlin Pihlajaveden koululla oli Rakas Vaimo toisen Kääpiön kanssa hänen rippikoulunsa ensimmäisessä istunnossa. Johon myös vanhemmat oli kutsuttu mukaan. No, kun samaan aikaan oli kaksi tärkeää Kääpiöiden tilaisuutta, oli tämän siamilaispariskunnan erottava toisistaan liki kahdeksi tunniksi. Jako oli luonteva, RV kun meidän perheen työnjaon mukaisesti on erikoistunut näihin yliluonnollisiin asioihin. Kuten unien tulkitsemisiin ja jeesusjuttuihin.

No, tänään tämä työnjako kokee taas pienen kolauksen. Minun olisi tarkoitus Jantuspapin kanssa suunnitella pihapiirissämme kesäkuun puolivälissä järjestettävän seurakunnan kesäpäivän ohjelmaa ja toteutusta. Mutta tällä ei ole tekemistä oman uskoni kanssa vaan aktiivisuuteni pulppuaa puhtaasti siitä, että on hienoa että edes seurakunta järjestää kylän lapsille virkistystoimintaa. Kun 4H:kin lopetti kerhon jokin aika sitten siksi, että kerhossa kävi liikaa lapsia. On muuten sellainen kerhon lopettamissyy, johon minä yli 35 vuotta nuorisotyössä toimineena en ole koskaan ennen törmännyt.

Toinen syy jeesusjoukkojen avustamiseen on puhtaasti henkilökohtainen. Jantuspappi ja Rämä ovat ehdottomasti miellyttävimpiä ja lämminhenkisimpiä ihmisiä joihin olen Savonlinnassa tutustunut. Ihmisiin minä uskon, en henkiolentoihin.

Se minun uskostani.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.