IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Hemmo HuolestunutKeskiviikko 06.12.2006 16:31

Mä olen ihmetellyt, kuinka paljon mun sivuilla käy leijonariipusta kantavia, suomi-paitaan pukeutuvia, maastoasuisia kuulasodan harrastajia. Luulin ensin, että se johtuu kaljusta päästäni. Ressukat luulevat minua hengenheimolaisekseen.

Mutta taitaakin olla niin, että kyseessä on vaan normaali otos nykynuorukaisista. Noihin tyyppeihin kun tuntuu törmäävään Savonlinnan katukuvassakin ihan alvariinsa. Ja kun kuuntelee heidän juttujaan valtsun peliautomaatilla johon heitä ammattikoulun autolinjalta raahautuu, on vähän huolissaan tulevaisuudesta. Suvaistevaisuus ei ole huipussaan, kansaninvälisyyskin rajoituu eri automerkkien kotimaiden tietämykseen, tytöt on in vain takapenkillä selällään jalat katossa ja ongelmat ratkotaan mottaamalla toista turpaan. Kotimaisten elintarvikkeiden suosikkilistan kärkipäätä pitävät koffin, lapinkullan ja olvin oluet. Neljäntenä tulee sentään hk:n sininen.

Heidän joukossaan törmää sellaisen kansallisuusaatteeseen joka on saanut tässä maailmassa pahaa aikaan. Yksilötasolla amisanttien toimissa, globaalilla tasolla kun nämä samat hemmot ovat päässeet suurempiin puikkoihin.

Sieltä on syntynyt ääriliikkeitä niin oikealle kuin vasemmallekin. Tuhoisin seurauksin kaikki tyyni.

He kokevat varmasti olevansa isänmaallisia rautaleijonineen ja suomipaitoineen, mutta todellisuudessa he eivät paljoa tiedä siitä oikeasta isänmaallisuudesta, jota esimerkiksi heidän isoisänsä joutuivat 60-70-vuotta takaperin toteuttamaan. Saatika siitä isänmaallisuudesta, joita heidän isänsä ikäluokan ihmiset ovat toteuttaneet rakaentaessaan tämän kansainvälisestikin korkeatasoisen hyvinvointiyhteiskunnan.

Osa heistä ei tule lytämään paikkaansa tässä yhteiskunnassa. Autonasentajia ei tulla arvitsemaan enää samassa suhteessa kuin tänä päivänä, sillä tulevissa autoissa on entistä vähemmän korjattavaa. Kun starttimoottorin korjaamiseen meni viisi tuntia niin uuden vaihtamiseen menee enää puoli tuntia. Tai virranjakajan irroittamiseen, puhdistamiseen, kärkien vaihtamiseen, kärkivälin säätämiseen, takaisin asennukseen menneen kahden tunnin sijaan jatkossa vastaavan tietonekomponentin vaihtoon menee viiisi minuuttia.

Autonasentajat, tuo katoava luonnonvara.

Mutta ainahan sitä voi tuunata soskun varoilla omaa toyotaansa. Tai vielä parempaa, jos saataisiin kansalaispalkka niin ei tarvitsisi käydä soskussakaan. Taidankin äänestää vihreitä, hehän ovat vaatimassa kansalaispalkkaa.

Kansalaispalkka, tuo leppoisa elämänvaihe lapsilisän ja kansaneläkkeen välimaastossa.





Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.