IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Tapanin tunnelmissaTiistai 26.12.2006 14:50

Joulu on jo kolmannessa päivässä.

Kiitos kysymästä, hyvin on mennyt. Niin lasten kuin vanhustenkin kanssa.

Aatto oli omistettu Isolle Äidille ja Lapsille. Toki Rakas Vaimo ja minäkin saatiin siinä ohessa omamme. Ansioittemme mukaan. Minä olen tänä vuonna ollut Käärmelahden tuhmin. Ainakin jos uskomme lahjakasaa. Ja miksi emme uskoisi. Rakkaalla Vaimolla ei kasaa ollut laisinkaan, mutta sen ratkaisun taustanhan me tiedämme. Jossain taapertaa ruohoa syöden lauma lahjavuohia. Ja paljon surempan tarpeeseen kuin meidän jokajouluiset lahjamme. Joista osa on tapaninpäivänä rikki, kadoksissa tai syöty. Näin ei sentään vuohille käy. Ainakaan yhtä nopeasti.

Iso Äiti vietti kahdeksan tuntia kannsamme. Julisti joulurahan loppuneeksi ja joulurauhan alkaneeksi. Perinteisesti alkuiltapäivän kahvihetkessä. Myöhemmin söimme loistavan joulupäivällisen ja tunnelma oli miellyttävän iloinen. Sitten vaihdoimme lahjoja Ison Äidin osalta. Ja avasimmekin ne Aapiskukossa.

Kun Iso Äiti oli lähtenyt nykuiseen "kotiinsa" terveyskeskuksen vuodeosastolle siirryimme viettämään aattoiltaa oman perhen voimin. Lahjojen avaamista, herkkujen syömistä ja lopulta myös mutama laatuhetki Rakkaan Vaimon seurassa.

Joulupäivä sujuikin leppoisemmissa merkeissä lukien, pienellä kävelyllä, herkutellen, televisiota katsellen, pelaillen ja jutellen.

Samanlainen tuntuu tulevan tästäkin päivästä.

Kaksi televisiojuttua on joulun ehdottomia must-tapahtumia. Toinen on http://www.youtube.com/watch?v=2KRDCD_O4Cs&NR ja toinen ehdottomasti Tonttu Toljanterin seikkailut. Josta muuten pitäisi tehdä kokoillan elokuva. Ja vielä kansainväliseen levitykseen.

On siinä sellaista suomalaisen mielenlaadun tuikintaa.

Voe maonsilmä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.