IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Lista valmistuu ajallaanPerjantai 29.12.2006 09:21

Uuden vuoden aattooon on vielä kolme päivää. Lista hyvistä lupauksista joilla päällystän oman tieni helvettiin, on valmistumassa. Lista on pitkä, polveileva ja epätoivoinen.

Monissa hyvien lupausten oppaissa neuvotaan tekemään vain yksi tai enimmillään muutama hyvä lupaus. Minä olen kuitenkin valinnut toisen taktiikan. Haravajärjestelmäni piikeissä killuun kymmeniä lupauksia. Eikä ihan kärkipäässä ole suinkaan lupaukset fyysisesti terveemmistä elintavoista. Toki nekin haravassa ovat, mutta vasta puolivälin piikeissä.

Kärjessä killuvat aikomukset läheisteni ja ystävieni huomioimisesta. Ensimmäisessä piikissä tietysti Rakas Vaimo, seuraavissa lapset ja Iso Äiti, sitten jonossa ystävät, vanhat ystävät, entiset ystävät ja ystäviksi toivotavat. Mitä pidemmälle piikkejä edetään sitä kauemmas ystävistä ja sellaisiksi haluttavista kuljetaan. Oman osansa saavat myös vastenmieliset ihmiset joiden kohteluun niin ikäisesti on lupauksia olemassa. Hyviä lupauksia itselleni, ei niin kovin hyviä niille, jotka käyttäytyvät minua, rakkaitani tai minulle tärkeitä asioita kohtaan vastenmielisesti.

Toisen kategorian hyvät lupaukset koskevat pelkästään itseäni. Eivät kuitenkaan vielä fyysistä minääni vaan pelkästään henkistä oloani. Melkoisesti parannettavaa on tälläkin saralla. Ehkä merkittävin tässä rymässä on kirjoittamisen aloittaminen. Siitä on haaveiltu vuosikausia, nyt on aika tarttua sarvista seimen härkää. Tai tässä tapauksessa saaren elämää. Minkä saaren, sen saavat aikanaan tietää ainakin lapset ja lapsenlapset joille ehkä tarinaa kerron.

Kolmannen korin muodostavat hyvät lupaukset hyvin hoidettavista hengettömistä ja lihattomista asioista. Paperisodasta yhdellä sanalla tiivistäen.

Neljäs, vaan ei vähäpätöinen tämäkään, ryhmä on terve ruumis terveen sielun tyyssijana. Mies kun tulee tiettyyn ikää, sillä ei toimi mikään. Näitä kohtia alkaa tässäkin viiskympisessä kropassa olemaan jo liiankin kanssa. Pientä tuunaamista olisi tarkoitus vuoden aikana harrastaa.

On siinä listaa. Johon suhtaudun niin, että iloitsen jokaisesta parannuksesta joka listalle otetun asian kohdalla tapahtuu. Mutta repsahduksista en kärsi enkä murehdi. Niistä minulla on jo liki viidenkymmenen uudenvuodenlupauksen kokemus.

Ja niitä tulee jatkossakin.

Mutta päivä kerrallaan kuin AA:ssa.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.