IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Takana mielenkiintoinen päiväKeskiviikko 21.03.2007 07:50

Eilinen päivä meni mielenkiintoisen tilaisuuden merkeissä. Mikkelin ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampuksella pohdittiin alueellisen lastensuojelutyön kehittämistä ja organisointimalleja.

Väkeä oli yllättävän laajasti paikalla. Liki viisikymmentä alueen alan keskeistä vaikuttajaa kunnista, järjestöistä, terveyspiiristä, ammattikorkeakoulusta, savonlinnan seudun sijaisvanhemmista ja perhehoitoliitosta.

Ja hyvät alustukset. Meinaan Perhehoitoliiton toiminnanjohtajalta Jari Ketolalta ja minulta. Näiden pohjalta vielä hyvä keskustelu, jossa selvästi oli huomattavissa kaipuu parempaan. Uskon, että tästä lähtee liikkeelle selvitystyö, joka johtaa uudenlaiseen lastensuojelutyön organisointiin ja panostukseen alueella. Uskon, että se koituu alueen lastensuojelutoimia tarvitsevien lasten, heidän perheidensä mutta myös lastensuojelutyön tekijöiden parhaaksi. Kukaan kun näistä kolmesta ryhmästä ei voi tällä hetkellä kovin hyvin.

Uskon myös, että uudesta tavasta toimia koituu hyvää meille sijaisvanhemmille. Ei se meidän elämäkään joka päivä pelkkää ruusuilla tanssimista ole. Mahdollinen alueellinen lastensuojelun kehittämisyksikkö pystyisi antamaan meillekin tukea ja koulutusta työhömme ja tekisi muutenkin työstämme tuloksellisempaa. Kun perhehoitajat voivat hyvin voivat myös perhehoidossa hoidettavat lapset paremmin.

Me tilaisuuden järjestäjät ja kokoajat eli Luukkaisen Sirpa Mikkelin ammattikorkeakoulun kampukselta ja minä olimme myös hyvin tyytyväisiä tilaisuuteen ja sen osallistujien antamaan palautteeseen. Mutta totesimme samaan hengenvetoon, että nyt se työ vasta alkaa. Kun ryhdymme tekemään Savonlinnan seudusta lastensuojelun parasta aluetta.

Tämän nelituntisen neuvotteluiltapäivän päälle istuimme vielä pari tuntia SSSV:n hallituksen kokouksessa johon liton erustajatkin jäivät keskustelemaan perhehoidon ajankohtaisista haasteista ja etenkin Savonlinnassa kesällä 2008 järjestettävistä perhehoitoliiton kesäpäivistä. Tuosta tapahtumasta tuleekin juhlava mutta hauska tilaisuus. Täyttäväthän sekä perhehoitoliitto että meidän paikallinen osastomme SSSV tuolloin 25 vuotta. Ja niissä merkeissä vietämme kesäpäiviä suvisessa Savonlinnassa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.