IRC-Galleria

muhku56

muhku56

Kimmo Käärmelahti

Nootti UM:stäPerjantai 13.04.2007 09:07

Uskalsin arvostella pari päivää sitten sarkastisesti Suomen tiedotusvälineiden mielenkiintoa Itä-Timorin presidentin vaaleja kohtaan. Ajateltuani nyt asiaa, totean julkisesti, että arvostelu oli väärin ja Suomen virallisen ulkopoliittisen linjan vastaista.

Ajattelussani minua auttaa maamme Suuren ja Viisaan, Kaikkitietävän Ulkoministeriön ohje, tai oikeammin nootti, jonka sain vastaanottaa typerien lausuntojeni johdosta. Tässä nootissa pahoitellaan, että pilkkaan maata, jossa 25 vuotta kestäneen indonesialaismiehityksen aikana kuoli eri arvioiden mukaan 100 000 - 300 000 itätimorilaista (10-30 prosenttia väestöstä). Tämä on väestön lukumäärään suhtautettuna suurin kansanmurha toisen maailmansodan jälkeen. 30. elokuuta 1999 pidetyssä kansanäänestyksessä itätimorilaiset äänestivät ylivoimaisesti itsenäisyyden puolesta, joka YK:n tuella saavutettiinkin 20. toukokuuta 2002.

Nootissa kiinnitetään ansaitusti huomiota siihen, miten kirjoituksellani vähättelen tämän urhean saarivaltion kansan vaellusta demokratian valoisalla ja ihanalla tiellä. Samalla nootissa kannetaan huolta, että tällainen rasistinen kiihoitus, jota harrastan Suomen kanssa rauhanomaisessa yhteistyössä kehitysyhteistyövaroja vastaanottavan valtion kansaa kohtaan voi vaikuttaa kielteisesti Suomen asemaan kansainvälisessä yhteisössä.

Nootin loppuun on liitetty myös Tölö Unga Sosialisterna-totuuskomitean lausunto siitä, että kirjoituksillani on sosialidemokraattista puoluetta vahingoittava vaikutus ja ne ovat osaltaan aiheuttamassa sen, että maailman pätevin ulkoministeri Erkki Tuomioja joutuu ensi viikolla luopumaan ulkoministerin pallista.

Olen pahoillani perheeni puolesta. Kadun sitä häpeää, jota olen lausunnoillani heille aiheuttanut. Pyydän myös anteeksi kaikilta suomalaislta käytöstäni ja toivon, että se ei aiheuta teille yleisempää vastenmielisyyttä sosialidemokraatista puoluetta kohtaan. Vaikka puolueen yksi jäsen hairahtuukin, ei teidän pidä rankaista koko puoluetta.

Vakuutan että sen lisäksi, että lausuntoni Itä-Timorin presidentin vaalien merkityksestä oli vain henkilökohtainen näkemykseni se myös perustui täydelliseen asioiden ymärtämättömyyteen.

Toivotan ystäväni ja etenkin vihamieheni Ulkoministeriön rappujen pieleen seuraamaan häpeäpaalurangaistustani, joka toteutetaan Ulmininisteri Erkki Tuomiojan viimeisenä virkapäivänä. Ruoskijoina toimivat Arja Alho ja Liisa Jaakonsaari ja suolaa haavoihin heittää Itsevaltias Osku Pajamäki.

Saan mitä ansaitsenkin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.