IRC-Galleria

en jaksa edes ryhdistäytyäKeskiviikko 03.05.2006 19:06

Ruikutus jatkuu. en ole kuvannut niitä helvetin miljöökuvia, sitä yhtä enemempää, kahteen on ideat mutta kun pitää noita ilmojakin kyttäillä ja toiseen mallia kinuta. Kiinnostus on laskenut kun lehmänhäntä eikä tunnu nousevan millään.

En tiedä saanko kuvia aikaiseksi. En jaksa yrittää ja mielummin olen viemättä mitään kuin huonoja kuvia. Niin ja se yksi minkä otin oli huono.

Tuollainen paketti jonka jo heti tietää ettei siitä selviä, lyö kyllä kasvoille niin ettei kykene edes alkamaan tekemään mitään.

Töissä olen tehnyt sen museon kuvia. kuvasin mm. yhdet avajaiset polarisaatiosuodin linssin nokalla ja ihmettelin kovasti mikä on ettei salama riitä ja tarkennuskin on turkaisen hankalaa. Fiksu olo kun huomasin asian.

Pitäisköhän alkaa ettii kaupan kassalta töitä?

Lisäksi tajusin että ei ole se kovinkaan hyvä syy pelätä epäonnistumista etten ole tehnyt miljöökuvia ennenmmin. Olenhan minä tehnyt miljöö yo-yms kuvia enemmän kuin studio kuvia ennen tänne tuloa. En ole ehkä vain mieltänyt niitä miljöökuviksi ja ei ole ollut tuollaista saakelin a4 nivaskaa ohjeita mukana viemässä intoa.

yksi kuvaTiistai 02.05.2006 02:04

Kuvasin yhden kuvan sattumalta miljöössä, ei ihan sellainen mitä halusin ja tulikin nyt elokuun kuva, vaikka sitä ei pitänyt vielä tehdä... No nyt tehtiin, sattui vielä sänkipelto silmään ja oli siinä koira mukana sopivasti. Joopa joo, eihän niitä kuvia ole sitten kuin 6 jäljellä...

Taso ei ollut korkealla, mutta kuva se silti on.

paineita -ei ideoitaTiistai 25.04.2006 23:49

Minua tökkii taas rajoitukset. Ei huvita alkaa kuvaamaan mahdotomalta tuntuvaa urakkaa, ja pelotta millä ne pilaa koko kesän. Eniten luultavasti pelkään sitä, että kuvaan sellaista, mitä en ole kuin hyvin vähän tehnyt (eli miljöötä lisävalojen kanssa) että epäonnistuin, vaikka epäonnistuminen olisi enemmän odotettavaa kun täydellinen onnistuminen (minusta tuntuu ettei ole olemassa kun täydellisiä onnistumisia, muut ovat sitten epäonnistumisia). Paineet tehdä hyviä kuvia kasvaa viime kerran kuvien ja sen palautteen kanssa. Tavoitteena on luonnollisesti tehdä kuvia, josta kellään ei ole yhtään mitään kritisoitavaa, koska menettävät hetkellisesti puhekykynsä ihastuksesta kun näkevät kuvat. Sivutoimisesti tavoittelen maailmanrauhan siinä samalla.

En tiedä mistä sen urakan alkaisin kuvaamaan.

palelua ulkonaPerjantai 21.04.2006 01:47

Tänään on opiskeltu osapäivästä ulkona, asioita käydään sillä kertaavalla tyylillä edelleenkin läpi, mutta oli ihan hyödyllistä katsoskella varsinkin hämärämmällä toteutettua yökuvausta. Saa nähdä mitä on jäänyt päähän, vähän uumoilen että seuraava tehtävä koskee suurinpiirtein tätä aiheetta. Ehkä jos tehtävässä saa/pakotetaan tehdä jotain uutta ja erilaista, niin mielenkiintokin kasvaisi. Tosin pelkään että se on sitä kamalan kalenterin jatkoa, josta olen jo mielipiteeni varmasti ilmassut ja motivaationi tason. Sitä paitsi kun on yhdellä tyylillä aloittanut, ei voi oikein toiseen vaihtaa... Ellei sitten välttämättä halua tehdä niitä neljää kuvaa uudestaan + vaihtaa taittoa ja typografiaa jne, jne jne.

Eilinen kritiikki on jäämässä pikkuhiljaa myös päässäni omaan arvooni, siitä yleisesti ja yksitellen luokkakavereideni kanssa juteltua. Yksi oli ainakin sitä mieltä että olin silmätikkuna jo ennenkuin suuni avasin. En ehkä omasta mielestäni ollut sen enempää silmätikkuna, paitsi kuvani saivat kyllä aika tuhdin kritiikin, osaksi aiheesta osaksi aiheetta, edelleen sen oleellisen erottaminen epäoleellisesti on se kritiikin suurin ongelma, tai sitten vain minun pitäisi pienessä päässäni kyetä tekemään se.

Opettajahan on ihan mukava tyyppi, ja pidän tyylistäkin opettaa osittain, vaikkain kertausta on minulle liikaa ja uskottavuus ongelma on osittain sekä tietenkin mielipide näkemyksiä valokuvauksen saralta on. Mutta ihan ok tyyppi, ei missään nimessä kusipää-ihminen siltikin, ihmisenä.

tarpeetonta kinasteluaTorstai 20.04.2006 11:20

Motivaatio ongelmani ja suhtautumiseni kouluun kostautui omana käyttäytymisenä kriitiikissä sitten eilen. Tosin tarkemmannin kun itseäni analysoin, kapinani on sitä tunnetta vastaan että opetus ei nyt ole täysin sillä tasolla mitä haluaisin sen olevan. Tai kritiikki, sen erotuskyky mikä on oleellista ja mikä ei on tuolla hmm.. oudolla tasolla. Minusta on outoa jos värikuvasta, mustavalkoisena muutettuna valitetaan että jokin asia on uppoamassa taustaansa, jos niillä on värieroa yhtä paljon kuin sinisellä ja oranssilla oikeassa kuvassa + syväterävyydessä eroa, mitä tosin arvioinnissa ei nähty, koska välttämättä haluttiin arvostella kuvat hyvin pieninä (arvioilta 300-200px korkeita tiedostoja itselläni) sekä vinosti sommiteltuina. Eli kuvat arvosteltiin siitä esitteestä, vaikka erikseen pyysin kun olin mukaan laittanut myös kuvista näyttökokoiset tiedostot, että voitaisiinko arvioida kenties niistä. Nyt se rakas tykki, joka ennnen näytti kaiken liian tummana, on säädetty niin että näyttää kaiken liian vaaleana ja kontrastimattomana.

Lisäksi minulle viimeksi kun kävin asioista valittamassa, puhuttiin ammattilaatuisen kuvan tasokäyristä jne, ja kovasti nyt yritin että ne kuvat edes käsittelyvaiheessa ja teknisesti näyttävät painokelpoisilta, mutta koko ryhmämme yhdestäkään kuvasta ei viitsitty yhtään tasokäyrää avata... En siis tiedä olenko nyt tehnyt _heidän_ mielestä oikein vai en. Väistämättä herää epäilys, että osaakohan se joka tuota asiaa selittää sitä oikeasti käytännössä vai vain teoriassa (Esimerkiksi että kun keltaista on paljon, se kanava on tukossa, se vie kaikki tasot rgb-ikkunassa helposti siihen vaikutelmaan että kuva olisi umpitukossa, vaikka minun käsitykseni mukaan keltainen on läpipäästävä väri, ja ei ole kovin vaarallista jos se on joltain alueilta pelkästään tukossa).

En väitä että itse tiedän asioista enemmän, mutta sen verran vanhanaikainen olen, että kerran tuolla tehdään reilua tasoeroa opettaja-oppilas välillä, niin sen olisi toteuttava jotenkin käytännöössä ja opetus olisi sellaista että sitä olisi helppo kunnioittaa. Mielipiteiden ja koulukuntaerojen esittäminen totuuksina ei välttämättä asiaa edistä.

huomenna tuomioKeskiviikko 19.04.2006 01:20

Huomenna koulua. Oikeastaan aika mitäänsanomaton olo. Ei kiinnosta, ei pelota ei jännitä. EI näin kuuluisi olla, toisaalta tiedän mitä vien, mitä on vikana ja miksi en ole tehnyt parempaa. Mutta siltikin, miljöökuvausta pitäisi alkaa koulussa, seistään torstai jossain lumihangessa varmaan. Se on ihan kiinnostavaa, luulisin.

Tänään otin koirasta 10vk:s kuva, päivän myöhässä. Pakko uskoa että sitä "hius" valoa on laitettava aika reilusti että karvat erottuu. nyt on 3 kuvaa olemassa ja jo niistä näkyy kasvua. Ajattelin että jos jatkaisi tuota kerran viikossa kuvausta 6kk ikään asti, ja sitten kerran kuussa. Tulisi sellainen sopiva kasvusarja.

armonaikaaMaanantai 17.04.2006 21:57

Kannen kanssa onkin aikaa 12.5 asti, ihan luksusta. Voin tehdä sen uudestaan jos kiinnostaa. Voipi kyllä olla ettei kiinnosta, mutta jos tekisi jonkun maalauksen tms. Olisi ehkä ihan hyvä ottaa välillä käteen jotain muutakin kuin hiiri.

Huomenna pitää tehdä koulutyöt tohinalla valmiiksi. Pakkohan tuo jännitys "mitä jos tulostin ei toimikkaan" on kokea. Pitää tulostella ne jutut mitä on tehnyt, sitten sähköinen tiedosto esitteestä, ja siitä sitten varmaan arvostellaan ne alle postimerkin kokoiset kuvat. loistokasta. Toisaalta ajattelin että ymmärrän tehtävän tahallani väärin, ja en laita siitä esitteestä kuvaa, vaan laitan ne kuvat erikseen, niin joku tolkku tulee arvosteluunkin, koska kiinnostaa oikeasti tietää onko ne käsitelty oikein. Senhän kilometrin päähän postimerkistäkin että kuvattu ne ei ole, mutta teknistä käsittelyä lähinnä, onko käyrä oikein jne. Se edes kiinnostaa... Jos minusta ei tule hyvää kuvaajaa, tulee hyvä photoshoppaaja...

Miten kiemurella töistä irtiLauantai 15.04.2006 18:21

Se kansikuva nyt ei onnistu. Piirtelin ja piirtelin, skannailin ja tulostelin, mutta ihan hirveän näköinen tuo on. En minä ole mikään piirtäjä tyyppi, ja en osaa photoshoppiakaan käyttää piirtämisen hyväksi. Tekisi mieli kiemurrella jotenkin irti. Jälki (mitä nyt olen saanut aikaan) saattaisi hyvässä lykyssä kelvata lehdelle, mutta itse en halua sitä julkisuuteen ainakaan nimelläni. Jotain pitäisi keksiä... ahdistaa.

Ei ne kuvat photoshoppaamalla paranePerjantai 14.04.2006 01:01

Tilanne on yhtä ikävä, kun en ole saanut oikein mitään kuvattua kun ennenkin.

Yhteen lehteen tein yhden kuvistuskuvan, innoistuin leikkimään jälkeenpäin irtosavuilla jne (jota syystä tai toisesta oli cd:llinen studioomme ostettu) ja kuvasta tuli ihan siedettävä. Taidan laittaa sen kouluun arvioitavaksi, vaikkei siinä sinänsä mitään erikoista ole, eipä kyllä tilaajakaan haluannut.

Nyt loma ja pitäisi piirrellä se yksi kansi. Ja toivoa että tiistaina ehtisi loput tekemään kouluun, mulla on vain liiaksi selkärankaan nyt koulun kanssa iskostunut, ettei saisi epäonnistua kuvien kanssa, vaikea niellä että tiedän miten noista kuvista saisi parammat, mutten ole sitä osannut tehdä.

Valivali.

työt vähemmälläMaanantai 10.04.2006 23:52

Kuten voi huomata, en ole viime viikolla ollut kovin ahkerasti töissä tai missään muuallakaan. Tein yhden kuvan, koiranpennusta, jonka nyt tungen kouluuni, koska sinne on kuvista minulla pula. Ei sovi tehtävän antoihin, mutta laitan sen silti. Haluan kuulla mitä ne ovat siitä mieltä, ja ylipäätänsä tajuaako kuinka nopeasti ja ketkä sen photoshoppauksen määrän, se on kuvan visuaalisen ulkoasun kannalta kaikkein tärkein ollut siinä kuvassa. Laitoin sen myös aukeaan, ja siellähän noi karvapallukat menevät läpi.

Joo-o. Kotiväsymykseni heijastuu töihinkin ja intoa olen edelleen etsimässä. Kuvaus kohde numero yksi ollut viime viikolla tuo koira. Hukutan maailman pentukuviin kohta!