IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Pyllerö 5kk <3Maanantai 01.12.2008 01:43

Saara pieni pesusieni täytti perjantaina 5kk. Samana päivänä oli neuvola heti aamusta. Tässä taas oleellisimmat.

Saaran strategiset mitat:

Paino 8100g, lisää elopainoa neidille oli kertynyt +620g edellisestä käynnistä.
Pituus 66cm, lisää mittaa neidille oli tullut +2cm edellisestä käynnistä.
Päänympärys oli 41,5cm - vain puoli senttiä lisää kuukaudessa

Saara kulkee tyttölasten pituuskäyrällä aivan keskilinjaa. Painon ja pituuden suhde taas on +15% keskilinjasta. Silti neuvolatädin mukaan Saara ei mitenkään erityisen lihava ole. Päänympäryyden pituus itseäni kummastuttaa, kun Saara on mielestäni niin pienipäinen verrattuna velipoikaan, jonka päänympärys oli samassa iässä jo 45cm ja kasvoi aina vähintään sentin kuussa puoleen vuoteen asti. Ehkä tässä on taas kyse siitä, että lapsilla eri isät. Liekö mulla ja Tomaksella niin molopäät, että Henri tullut meihin. Iso pää, isot aivot ja sitä viisaampi ;) Ja Saara taas tulee vain isänsä miniatyyrisukuun, missä kaikilla on pienet päät ja jalat.

Sitten neuvolatädin turinat: "Hyvin kasvaa. Hyvän tuulinen. Kääntyilee."

Saara tosiaan on muuttunut ja kehittynyt paljon. Enää ei ole niin isänsä näköinen. Jess :) Hymy alkaa muistuttaa jo minun hymyäni ja korvat ovat kasvaneet - tulee äidin isot dumbokorvat :D Tyttö juttelee paljon ja on löytänyt kovemman desibelinkin. Huutaa asiansa mieluusti, jotkut vieraammat saattavat erehtyä luulemaan sitä itkuksi ja toiset vauvat useimmiten pelästyvät. Lisäksi Saara alkoi kääntyä liki kolmen viikon tauon jälkeen. Mikä helpotus! Nyt kääntyy melkein koko ajan. Tänäänkin kääntyi niin lujalla vauhdilla, että kääntyi mahaltaan heti selälleen takaisin :D
Tällä hetkellä syödään jo puolen päivän aikaan purkillinen kasvissosetta ja iltapäivällä purkillinen hedelmäsosetta. Illalla syödään riisi- tai kaurapuuroa. NANnia kuluu sellainen 600-800ml päivässä ja kerralla Saara juo 100-120ml. Neuvolantädin mukaan äidinmaidonkorviketta pitäisi saada 1000ml päivässä. Ei kyllä meillä onnistu. Ja jos kiinteät lopetan/vähennän vähenee Saaran unetkin. Ei kiitos. Saara kun nukkuu 10-12h yössä. Kerran saattaa herätä syömään ja silloinkin on nukkunut jo yleensä 8-9h ja kello näyttää aamulla seitsemää tai kahdeksaa. Olen kyllä miettinyt jos alkaisin herättää Saaran aiemmin, niin saisinkohan sen sitten illalla aiemmin nukahtamaan. Saara kun nukahtaa vasta klo 22:30 aikaisintaan. Omaa aikaa ei jää yhtään ellei kuku yötä kuten minä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.