IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

OjczycznaMaanantai 11.05.2009 06:56

Kuinka tavalliset isanmaalliset puolalaiset haluavat muistaa historiaansa (nyt en tarkoita aarinationalisteja, joilla on paljon synkempia nakemyksia vahemmistoista, kuten ukrainalaisista, ja etenkin juutalaisista):

http://www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0 Sabaton 40:1. Ruotsalainen yhtye tehnyt vastaavia kappaleita myos muille kuin puolalaisille. "Talvisota" lienee "40:1" jalkeen suosituin kappale. Wehrmacht-runkkareille on omansa Erwin Rommel-biisin muodossa, ja tottakai loytyy myos Saving Private Ryan-aiheinen kipale. (Ja kylla, Puola on hullu keikkamaa.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Wizna

http://www.youtube.com/watch?v=p67IVwRUilc
http://en.wikipedia.org/wiki/Western_betrayal


http://www.youtube.com/watch?v=8d1tRaBmpHc Katyn, elokuva joka sai puolalaiset vanhukset kyynelehtimaan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Katyn


Ja mita he eivat niin usein halua muistaa:

http://www.youtube.com/watch?v=iaL_uyEcaM8 Jedwabne-dokumentti. Huom. Kannattaa katsoa ainakin kahden vanhan Jedwabnen asukkaan, puolalaisen ja juutalaisen, valinen keskustelu. Huomattavaa myos vanhojen, nyt eripuolilla maailmaa asuvien jedwabnenjuutalaisten sailynyt puolan kielen taito. Dokumentissa esiintyva Jedwabnen nyt entinen pormestari, koulutukseltaan matemaatikko, asuu ja tyoskentelee nykyaan Chicagossa rakennustyolaisena. Han katsoi parhaaksi vaihtaa maisemaa dokumentin jalkeen saatuaan paikkakunnalla lukuisia tappouhkauksia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jedwabne_pogrom

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.