IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

True BloodTiistai 29.12.2009 19:24

YLE TV 2 aloittaa maaliskuussa 2010 esittämään sarjaa True Blood (Ohj. Alan Ball mm. Six Feet Under, American Beauty). Kiitos Yle tästä yllättävän rohkeasta valinnasta todellisen laatudraaman saralla.

http://www.youtube.com/watch?v=vxINMuOgAu8

http://www.youtube.com/watch?v=U7ljoLGNSec

TSH-aiheisilta foorumeilta koottuaSunnuntai 27.12.2009 04:40

Mitä Tolkienilta oli jäänyt TSH:sta pois, että TSH:sta olisi tullut realistisempi, vähemmän kliseinen ja inhimillisempi. Muutama ehdotus oli:

- Frodo ja Sam yöpyvät Mordorissa örkkimajassa. Siellä on örkkiäiti örkinpentujen kanssa, ja örkinpennut kysyvät: Milloin tää sota on ohi ja koska isi tulee kotiin?

- Minas Tirithissä on örkkisotavangeista muodostettu vapaaehtoisyksikkö. He taistelevat kaikkein kovimmin, sillä jos Minas Tirith murtuu, Sauron teloittaa heidät pettureina.

- Sarumanilla on joukoissaan haltiapalkkasoturiyksikkö. Haltiat ovat kypsyneet ihmisten jahkailuun ja saamattomuuteen, ja haluavat tehokkaan ja kykenevän hallinnon. Sitäpaitsi Saruman maksaa hyvin.

Hienoja ehdotuksia! Ei millään pahalla pappa-Tolkien, mutta luomasi hieno maailma on aika mustavalkoinen, on vain hyvä ja paha, ja se paha on luotu vain hyvän ritarin tapettavaksi, muutenhan se tappaa sinut ja perheesi. Harmaan eri sävyt, myös "hyvissä" hahmoissa ja kansoissa, olisivat luoneet tarinaasi älyllistä syvyyttä ja tehneet siitä meitä aikuisia lukijoita paremmin puhuttelevan.

Puolan kielestä ja vähän muistakinLauantai 26.12.2009 01:40

Tiesin että se olisi vaikeaa, mutta että vaikeinta? Monien mukaan on. Jos sitä ei rakasta sitä ei opi. Ja sen rakastamiseenkiin kuuluu useasti päänhakkaaminen seinään. Wesolych swiat i scszesliwego nowego roku!

http://www.crystalkiss.com/worlds-hardest-languages-learn/

http://www.claritaslux.com/blog/polish-hardest-language-learn/

Tässä hyvää yritystä selittää "miksi?" helposti ymmärrettävien esimerkkien avulla: http://hubpages.com/hub/Most_Difficult_Languages_-_Polish

(Tämän merkinnän piilotarkoitus oli saada minut tuntemaan itseni paremmaksi, koska teen tolkuttomasti kielioppivirheitä.)

FSI taas listaa englanninkieliselle henkilölle vaikeimmaksi kieleksi oppia japanin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hardest_language
"Laki käytännöstä estäisi lopulta kaiken muuntogeenisten kasvien viljelyn maassamme."

Näin kiteyttää perinnöllisyystieteen emeritusprofessori Petter Portin 22.11. Helsingin Sanomien mielipide-palstalla hallituksen 13.11. eduskunnalle antaman lakiesityksen tulevan vaikutuksen.

Lakiesitys lyhykäisyydessään määräisi (ja todennäköisesti tulee määräämään, kun Vihreätkin istuvat hallituksessa) geeniteknologialla parannellun perunan viljelyksien ja tavanomaisella tuotantotavalla viljellyn perunan välille 18 metrin suojarajan, luonnonmukaisella menetelmällä viljellylle suojaraja olisi 30 metriä. Suojarajan tarkoitus olisi estää risteytyminen. Portin kirjoittaa Ruotsissa ja Hollannissa vastaavan suojarajan olevan 3 metriä ja Tanskassa 2 metriä. Kotimaistenkin tutkimusten mukaan 2-3 metrin suojaraja on riittävä.

18-30 suojarajan asettaminen vaikuttaa siten ettei yksikään viljelijä ota geenimuunneltua perunaa pelloilleen jos joutuu jättämään kymmenien metrien levyisiä kaistaleita viljelemättä. Saatavilla olisi esimerkiksi perunaruton kestävä geenimuunneltu perunalajike.

Vaikuttaa siltä että edistyksellistä viittaa harteilleen asetteleva Kokoomus on taipunut Keskustan kantaan, jotta saa jatkossa taas toteuttaa sille itselleen olennaista politiikkaa keskustan myötämielisyydellä. Myöskin koska keskimäärin teknologiamyönteinen Vihreät istuvat hallituksessa, oppositio tuskin tulee vastustamaan lakialoitetta ja asian toteutuminen Suomessa tulee siirtymään hamaan tulevaisuuteen.

Epun henkiTorstai 12.11.2009 17:57Ensimmäisessä kuvassa siperianhuskyn pentu, ja toisessa karjalankarhukoiran pentu. Kun olin lapsi meillä oli koira Eppu, joka oli näiden kahden risteymä. Kun oli 30 pakkasta Eppu kaivoi pihalle lumikasaan itselleen pesän josta sitten kohosi höyryä koiran hengityksen kuumuudesta. Eppu myöskin muisti aina palvoa täysikuuta ulvomalla. Harrastin myös Epun selässä ratsastamista, mikä on aivan mahtava harrastus pikkupojan ja koiran välillä. Nykyään sitä on tosin niin läski, että pitää tyytyä kakkosvaihtoehtoon ja ratsastaa sudella virtuaalitodellisuudessa.

Vähän alkanut tuollaista tekemään mieli tässä viimeaikoina. Koiran pitää näyttää koiralta. Sekarotuisen ottaisin mielelläni, sillä minua ei kiinnosta tehdä koirasta näyttelyprimadonnaa, ja ovat usein terveempiäkin.

Hummani heiTorstai 12.11.2009 17:38

Ote päivän Hesarin mielipide-osastolta:

"Turussa arkeologinen tutkimus painottuu Ruotsin vallan aikaan. Heimojemme rautakausi on unohdettu ... Syynä tähän on se että Turku (Åbo) tahtoo korostaa kuuluvansa Itämeren piirin läntiseen kaupunkiperinteeseen. Ikiomaa itäisen kulttuurin (Venäjä ja Baltia) perintöä vähätellään ja vierastetaan."

Näin kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalle Jukka Paaso, arkkitehti Turku. Paason ajatukset herättävät tiettyä vastakaikua minussa. Seuraavassa erittelen näitä. En halua kuitenkaan arvottaa sitä kumpi sinällään on parempaa, läntinen vai itäinen kulttuuriperintö.

Suomalaiset ovat vain osa Itämeren suomalaisia heimoja, laajemmin suomalaisugrilaisia kansoja, joista suurin osa asuu Venäjällä, nykyään tosin valtaväestöön monien muiden tavoin sekoittuneina.

Suomalaisia ja puolalaisia yhdistää samankaltainen tyhmänylpeys itänaapureitaan kohtaan (jonka he itse saavat taas saavat kokea omilta länsinaapureiltaan). Puolalaiset ja suomalaiset ovat kansoja joilla on itäinen alkuperä, mutta vuosisatojen aikana on suurelta osin omaksuttu läntinen kulttuuri. Molemmilla kansoilla on tietty idänromantiikka, joka valitettavasti on historiansaatossa näyttäytynyt isännän elkeisenä suhtautumisena itänaapureitaan kohtaan. Tässä ollaan hyvin lähellä läntistä imperialismia.

Jatkosodan aikana historian saatossa läntisiksi muuttuneet heimoveljet saapuivat valloittajina Itä-Karjalaan, jossa nämä pyrittiin kansallisesti herättämään suomalaisiksi, vaikka heillä, yksinkertaista elämää elävillä karjalaisilla oli kulttuurillaan paljon lähempänä alkuperäistä (josta suomalaisetkin tulivat) säilynyt elämänmuoto.

Yhteiskunnallisesti Suomi ja Ruotsi muistuttavat paljon toisiaan (tai siis Suomi muistuttaa paljon Pohjoismaita vuosisatojen vaikutuksen jälkeen, ja paljolti hyvä niin), mutta suomalaisten ihmisten alkuperä ei ole lännessä. Suurimmalla osalla suomalaisten sukulaisista lukee passissaan Venäjä. Suomi ja Viro muodostavat vain läntisen poikkeuksen muiden itäisten sukulaistensa joukossa.

Myöskään suomalaiset eivät koskaan olleet viikinkejä toisin kuin skandinaavit. Suomalaisten ihmisten alkuperä on aivan muualta kuin skandinaavien. Väittäisin että suomalaisia lähimpänä ovat virolaiset, sitten muut baltit, ja myös läntisen Venäjän pohjoisosalla elää paljon nykyään venäläistyneitä karjalaisten jälkeläisiä. Samoin koko ajan valtaväestöön sulautuvia suomalaisugrilaisia heimoja elää pitkin suurta Venäjää.

Miksi Suomessa on Keskusta-puolue?Tiistai 10.11.2009 15:45

Palaan kysymykseen pian, mutta ensin katsotaan mihin suomalaisten verovarat menevät. Kolme samansuuruista pakettia muodostavat yhdessä leijonanosan kohteista joihin verovarat ohjataan:

1/3 sosiaalimenot
1/3 puolustusmenot
1/3 aluepolitiikka

Noniin, mikä helvetin aluepolitiikka ja miksi siihen uppoaa valtaisa määrä veronmaksajien rahaa joka vuosi? Aluepolitiikka on Suomen Keskusta-puolueen elinehto sillä se 1) tukee väen pitämistä maalla ja 2) tukee avokätisesti Suomesta jo rakenteellisesti tulevaisuudessa pääosin katoamaan tulevaa elinkeinoa, maataloutta.
Päätelmä: Maalla-asuvat ja erityisesti maanviljelijät ovat Keskustapuolueen varmimpia äänestäjiä, joita ilman tätä menneisyyden puoluetta ei nähtäisi Suomen politiikan mahtitekijänä.

Katsotaampa lähempää kuinka Suomi tekohengittää maaseutuaan ja Keskusta itseään. Esimerkiksi Kainuusta saatiin 2006 valtiolle verotuloja per asukas 5200 euroa, kun samaan aikaan valtion menot Kainuussa olivat 8200 euroa per asukas. Vastaavasti pääkaupunkiseudulta valtio sai verotuloja 9500 euroa per asukas kun valtion menot pääkaupunkiseutulaisia kohtaan olivat 7400 euroa per asukas.
Päätelmä: Valtio tukee Kainuun jokaista asukasta 3200 eurolla vuodessa, jonka maksavat suurten kaupunkien veronmaksajat.

Helsingin teknisen korkeakoulun professori Esko Niemi on laskenut vuonna 2008 (jonka laskelmiin edellä esitetyt luvut perustuvat), että jos aluepolitiikka lakkautettaisiin kunnallisveroa voitaisiin laskea kymmenellä prosenttiyksiköllä.

Maatalouden avokätinen tukeminen yhtäältä ja Itämeren tilan kauhistelu (tutkijoiden mukaan Itämeremme on maailman saastunein meri) toisaalta on hölmöjen hommaa. Maatalous on katoava elinkeino Suomessa, Itämeren tilan huononeminen taas näkyy vuosikymmeniä eteenpäin. Suomessa juuri maatalous muodostaa puolet siitä saastemäärästä jonka Suomi päästää Itämereen joka vuosi.

Sitten taas lukuja. Suomessa kaupungistumisaste on 61%, kun se taas Suomen kehitystasolle sopivassa verrokkiryhmässä Ruotsi, Tanska ja Saksa on 83-89%. Ruotsi uudisti aluepolitiikkansa jo vuonna 1990. Japanissa maan kolme keskusaluetta tuottaa 40% kaikesta maan tuotannosta. Suomen Keskustaan vertautuvia voimakkaita maaseutupuolueita ei ole Länsi-Euroopassa, lähimmät vastineet löytyvät entisistä Itäblokin maista, mutta näissä ei kommunismin kauden seurauksena riitä samanlaisia rahamääriä syydettäväksi maaseudulle mitä Suomessa tehdään.

Brezhnev on aina Brezhnev...Sunnuntai 01.11.2009 03:30

Obama = HitlerSunnuntai 18.10.2009 21:53

Aseilla tapetaan 2000 ihmistä päivässä. Suurin osa tästä tapahtuu tietenkin länsimaisten medioiden kiinnostuksen kohteiden ulkopuolella, joten se ei meitäkään kiinnosta.

Obama saa 30 tappouhkausta päivässä. Tämä on yli 400% kuin edeltäjänsä George W. Bush. Erityisesti Obaman vastustajia kuumottaa se että mies auttaa nyt suuremman osan amerikkalaisia terveysvakuutuksen piiriin. Varsin laaja räyhäoikeiston media jauhaa jatkuvaa valhemyllyään siitä kuinka tämä terveydenhuoltouudistus olisi jotenkin pois niiltä joilla on jo vakuutus. Erityisesti tämä uppoaa eläkeläisiin, jotka nyt Obamalla peloteltuna saadaan pelkäämään jo voimassaolevan terveysvakuutuksensa puolesta. Terveydenhuollon uudistusta vastustavien mielenosoituksissa tuodaan ilmi kuinka Obama on kauhea sosialisti, kommunisti jne ... niin ja tietysti muslimi! ... niin ja tietysti Hitler!

Hitleriltä neuvoja kaipailevat ilmeisesti myös radikaaleimmat Obaman vastustajien leirissä. WWHD? - What would Hitler do?-präntätyllä autolla oli ajanut yksikin Obaman murhaamista suunnitelleista, kai saan sanoa, rasisteista.

Ukraina mae talant 2009 voittajaMaanantai 28.09.2009 03:04

Kseniya Simonova:
http://www.youtube.com/watch?v=Cri7aQHRT7k

Ja huumorikevennyksenä toimintaa ukrainalaisessa asuntolassa:
http://www.youtube.com/watch?v=2ZebndiGd1M