IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

http://www.youtube.com/watch?v=16mDR5XILUk

Tässä Norman Davies on parhaimmillaan. Jos tykkäät rentoutua kiinnostavia ja selittäviä historiadokumentteja katsellen (puhun nyt tietysti itsestäni), luultavasti pidät tästä.

[Ei aihetta]Lauantai 22.11.2008 23:44

Lauri Tähkä ja Pillunkerjuu on vitun paska orkesteri.

Obama #1Keskiviikko 05.11.2008 15:38

Onnea Barack Obamalle, Yhdysvalloille ja pienemmässä määrin koko maailmalle!

Obama on historiallisesti Yhdysvaltain ensimmäinen värillinen presidentti, ja mies jolla tuntuu olevan uusia fiksuja ajatuksia ja myös sydän paikallaan.

Viimeiset lukemani kannatusprosentit Yhdysvaltain äänestäjien keskuudessa olivat Obama 52 - McCain 47. Obamaa tukivat mustat, latinot, nuoret, opiskelijat ja naiset; McCainia valkoiset miehet. Alueellisesti Obamalle menivät urbaanit rannikkoseudut sekä pohjoiset teollisuusosavaltiot, McCainille etelävaltiot sekä laaja keskilänsi.

Obamaa odottavat presidenttinä suuret haasteet: George W. Bushin kausien jälkeen maan talous on kuralla, samalla kun sodat Irakissa ja Afganistanissa ovat loputon rahakuilu syöden aivan käsittämättömiä summia vuosittain. Se miten näistä noustaan vaatii vielä paljon synnyttämistä.

Omalla persoonallaan Obama tulee kuitenkin edustamaan muutosta. Epätavallisesta taustastaan nouseva mies on luultavasti jo itsessään eheyttävä tekijä Yhdysvaltain ja muun maailman suhteissa. Tulemalla poikkeavasti taustasta ja hegemonisen valkoisuuden ulkopuolelta Obama on uskoakseni potentiaalinen henkilö välttämään Yhdysvaltojen perinteisesti ylpeää kannankorkoa, suppeasta maailmankuvasta, mutta korkeasta itsetietoisuudesta nousevaa paremmuudentunnetta.

Obaman Yhdysvaltoja kohtaan, bushilaisen talouskrapulan lisäksi, toinen masentava tekijä on katkeroituneiden Obama-vastustajien joukkobuuaukset McCainin puhetilaisuuksissa. Tältä ilmiöltä ei säästytty edes McCainin onniteltua Obamaa vaalivoitosta, mutta onneksi McCain itse, herrasmiehenä, katkaisi nousevan Obamalle buuauksen yksinkertaisesti sanomalla "please". McCain itse on joutunut urallaan kokemaan vastaavaa kristityn oikeiston toimesta.

[Ei aihetta]Tiistai 04.11.2008 02:28

Yleväkö on sellainen joka ylentää itseään alentaakseen muita?

WojakTorstai 30.10.2008 20:16

http://www.youtube.com/watch?v=p67IVwRUilc&feature=related

Perin mielenkiintoinen tämä ilmiö. Puolalaiset nykynuoret käyttävät aikaa puolustaakseen maataan Youtubessa videoilla, joiden tarkoitus on korjata muiden vääriä käsityksiä maasta. Tässäkin videossa näkyy mainiosti nuoren tekijän isänmaallinen historiatietoisuus.

*****

EU:n tekemässä kansalaiskyselyssä eri EU-maiden kansalaisia pyydettiin nimeämään mm. vähiten mieleinen EU-kansallisuus. Vähiten pidetyimmäksi päätyivät puolalaiset. Kyselyn jälkeen eri EU-maiden nuoret tapasivat toisiaan, jonka jälkeen kysely järjestettiin uudestaan. Kaikkien pisteet nousivat, yhtä poikkeusta lukuunottammatta: brittinuoret olivat, päinvastoin kuin kaikki muut, onnistuneet laskemaan maansa pisteitä.

[Ei aihetta]Torstai 30.10.2008 20:11

Mietin tässä yhden tsekkiläisen jälkeen sellaista, että miksi rasisti usein suuttuu kun hänestä tekee ei-suotuisaa stereotypiaa, vaikka hän itse esittää samaa muista (ja vielä perusteilla jotka eivät ole sidottuja hänen kohteidensa mielipiteisiin)?

[Ei aihetta]Lauantai 25.10.2008 05:39

Jossain vaiheessa iltaa tajusin että olen ainoa seurueesta, jonka molemmat vanhemmat ovat suomalaisia. Puolalaisia, saksalaisia, puoli-puolalainen ja puoli-venäläinen, ja minä. Ei yhtäkään Suomi!-nationalistia. Imagine how great is that.